5 Eylül 2012 Çarşamba

B GRUBU


B GRUBU

ARSENAL
SCHALKE
OLYMPIACOS
MONTPELLİER

                                               ARSENAL
İngiltere’nin zirve takımlarındanken bir anda kendini başaltı takımlar arasında bulan Arsenal futbolda büyüyen maliyetler ve takım sahiplerinin yaptığı çılgınca işler yüzünden gerilerde kaldı. İlk önce Henry’nin daha iyi bir takımda oynamak için Barça’ya gitmesi ile başlayan süreç en sonunda bu sene takımın sembol isimlerinden R.Van Persie’nin M.United yolunu tutmasıyla devam ediyor. Basına yansıyanlar doğruysa Theo Walcoot’da daha iyi bir takıma gitmek istediğini söylemiş ama onun ki biraz cin olmadan adam çarpmaya çalışmak sayılır. Takımdan bu döneme kadar bu nedenle ayrılmak isteyenler arasında Fabregas,Nasri’yi de sayabiliriz. Bütün bu olanlara rağmen transfer döneminde Van Persie’nin yokluğunu Montpellier’de şampiyonluk yaşayan Giroud ile doldurmaya çalışan Wenger orta sahaya ise alabilecekleri en iyi isimlerden birisi olan S.Cazorla’ya 20 milyon vererek Malaga’dan aldılar. Hücuma son katkı ise Köln’den ayrılan L.Podolski ile yaptılar. Podolski için henüz erken ancak Cazorla şimdiden takımın en önemli isimlerinden oldu. Giroud ise tam bir kapalı kutu. Son Liverpool maçında izlediğim kadarıyla epey mesafe var önünde kat etmesi gereken. Grupta ne yaparlar sorusuna gelince rakiplerinden birisinin elini kendileri zayıflattılar. Diğer takımlarda Avrupa geleneği olan takımlar değiller. Bu şanslı kura sayesinde gruptan çıkacaklarını düşünüyorum ama 1 mi olur 2 mi olur bunu Schalke’nin performansı gösterecek.

 SCHALKE
Geçen sene Avrupa liginde çeyrek finale kadar yükselen ama A.Bilbao’ya takılan Almanlar bundan yaklaşık 5 sene önce Fenerbahçe ile eşleştiğinden bu yana ısrarla Şampiyonlar liginde başarılı olmaya çalışıyor. Basamakları tek tek çıkan takım nihayet bu sene iyi bir kura çekerek gruptan çıkmak için umutlarını yeşertti. Rus sermayesinin de katkısı ile iyi kadrolar kuran Schalke’den bu sene Raul ayrılarak Katar’ın yolunu tuttu. Onun haricinde de çok önemli bir isim yok ayrılan. Gelenlere baktığımızda ise Barça’dan kiralanan Afelay ve Hoffainham’dan Obasi iki iyi kanat oyuncusu. Geçen sene ki kadroyu korumaları da kendi adlarına önemli bir şey aslında. Olympiacos ve Montpellier’e sürpriz puan kayıpları yapmazlarsa grubu en kötü 2. Bitirirler. Huntelaar geçen sene harika bir sezon geçirdi. O böyle oynarsa bu sene o beklenen sene olabilir.


 OLYMPIACOS
Ne haklarında bir bilgim var ne de tanıdığım bir oyuncuları var. Benim için tam bir soru işareti. Evlerinde oynayacakları maçlarda taraftar desteği maksimum seviyede olacaktır. Evlerinde sürpriz puanlar alabilir. Montpellier maçlarında alacakları puanlar onları 3. Yapabilir. Ama sanırım onlar için zirve de bu 3.lük olur.







MONTPELLİER
Geçen sene muazzam bir başarı örneği göstererek para babası PSG’nin önünde şampiyon oldular. Bu sayede takımlarına büyük takımlar gözlerini dikti ve Arsenal forvetlerini aldılar. Bu seneye iyi bir başlangıç yapamayan takım geçen sene ki formlarını yakalamayacaklar gibi görünüyor. Avrupa’da ki tecrübe eksikliği de onları zorlayacaktır. Schalke ve Olymp.’tan alacakları sürpriz puanlar onları Uefa yolcusu olabilirler ama onu söylemek için bile erken.


GRUP TAHMİNİM. 1 ARSENAL  2. SCHALKE  3. MONTPELLİER  4. OLYMPIACOS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder