25 Eylül 2012 Salı

İKİ SAATİMİ BANA GERİ VERİN



         İki kısır takımın maçı başladığı gibi 0-0 bitti. Sene başından bu yana sanatçı ayak eksikliğini hisseden, Sow hariç direk santraforu olmayan Alex’siz oynamak isteyen ama onun dışında da ayağına top yakışan oyuncusu olmayan Fenerbahçe ile, iki sene evvel ki averajla şampiyon olamayan kadrodan hiç kimsenin olmadığı bir kadroyla sahaya çıkan ve kariyerinde 15’ten fazla gol attığı sezon bulunmayan oyuncularla sahaya çıkan Trabzonspor’un maçının golsüz bitmesi herhalde kimseye sürpriz olmamıştır. Ama başından bu skor ve bu kalitesiz mücadele olacağını söyleselerdi emin olun izlemezdim maçı. 2 saatimi buna ayıracağıma oğlumla oynardım. Verin bana iki saatimi geri.

      Maç akarken son günlerde herkesin dillendirdiği üzere Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe fizik olarak o kadar ezildi ki Olcan özel günlerinden birinde olmasa Kadıköy’den Trabzon elini kolunu sallayarak çıkardı. Dakikalar geçerken aklıma takılan bir diğer soru da bu sefer Aykut hoca ne bahane bulacaktı. Öyle ki her maçtan sonra gerek hakem gerek üstünde oluşan baskıdan şikayet eden Aykut Bey bu kez de 1 veya 1,5 aylık bir süreç talep etmiş. Zor da olsa Avrupa’da da gruplardan çıkmayı taahhüt etmiş. İyi de o 1 ve 2 aylık sürede böyle geçerse takımın bir şansı kalmayacak ki. Takım daha 5 hafta da fizik olarak bu kadar gerideyse nasıl ileriki haftalarda nasıl daha iyi olabilir. Bu yüklemeler neden daha erken yapılmaz ki. Fener 2 senedir evinde maç kaybetmiyor. Ve hocası maç kaybetmeye ilk defa bu kadar yaklaştık diyor. O zaman severek ayrılmanın da vakti gelmiştir belki. Geçen seneden bu yana kendini geliştiren hiçbir oyuncu yok. Bu bile koşu istatistiklerinden daha değerli bir veridir.

   Yorumum yanlış anlaşılmasın Aykut Hoca’nın kulüpten ayrılsın diye bir düşüncem yok ama konumu tekrar İdari Menajer olarak revize edilip yerine gelecek vaat eden bir hoca gelebilir. Hatta fazla yerel olacak belki ama Kasımpaşa’nın yerine herhalde Morinho geleceği için yol verdiği Metin Diyadin bile düşünülebilir. Ama parayı verip de o koltuklarda oturma hakları yöneticilerde olduğuna göre daha uzun süre böyle hayaller kurmamalıyız. Son bir öneri daha Orduspor’u çalıştıran H.Cuper’i getirip de takımın başına koyabilecek yönetim istiyorum. Sivas’ın Antep’in yabancı stoperlerini almak için servetler ödeyenler kariyerinde Şampiyonlar ligi finali oynamış bir Hoca’yı niye düşünmezler anlamak zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder