14 Eylül 2012 Cuma

İZLEDİĞİM EFSANE TÜRKLER

 EFSANE KADRO

     Bu kadroyu sadece izleme şansı bulabildiğim Türk oyunculardan kurdum. Çok daha iyi seçenekler vardır belki ama benim aklıma gelenler bunlar. Arda, Tuncay bu liste için henüz yeterli olmayabilir ama Arda kazandığı son iki Uluslar arası Kupa ile bu listeyi hak etti.
Kişi bazında değerlendirecek olursak.
1.       Volkan
Hem Milli takımın hem de Fenerbahçe’nin vazgeçilmez kalecisidir. Milli takımla Avrupa Şampiyonası 2008’de yarı finale yükselmişliği vardır. Ama grup son maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı oynayamamıştır. Bu maçlarda yokluğu değerini biraz daha görmemizi sağladı. Fenerbahçe ile Şampiyonlar ligi Çeyrek finalinde oynamıştır. Rüştü’yü de kişisel olarak seçebilirdim ancak Rüştü her büyük maçta beklentilerin altında kaldığı için Volkan’ı tercih ettim.
2.       Gökhan
Kadronun bence en zayıf bölgesi bu bölge oldu. Kulüp bazında Şampiyonlar ligi Çeyrek finali oynasa da Milli takımla elle tutulur bir başarısı yoktur. 2008’de milli takım kadrosunda vardı ancak turnuva öncesi sakatlanarak kadrodan çıkarılmıştır. Fatih Akyel’de olabilirdi. Ancak o da çok bariz hatalar yapabilen bir oyuncuydu. Özellikle Bilbao maçı hala bazı Galatasaray’lıların kalbinde yaradır.
3.       Alpay
Garip bir şekilde Uluslar arası bir figür olan Alpay hem kulüp bazında Beşiktaş ve Fenerbahçe’de hem de Milli takımla Dünya kupasında çok önemli başarılar elde etmiştir. Hatta ve hatta Makedonya’ya karşı Hat-trick yapmışlığı da vardır. İngiltere’de Aston Villa forması giymiştir. Ama o da Portekiz maçında Couto’ya attığı yumrukla hatırlayacağım bir oyuncudur.
4.       Bülent
Bu kadro içinde kimsenin itiraz edemeyeceği isimlerden bir tanesidir. Galatasaray’da da Milli takımla da efsane olmuştur. Uefa finalinde çıkmış omuzla oynadığı 120 dk. Dillere destandır. Kariyeri boyunca sadece Galatasaray’da oynamıştır. Orta sahadan attığı gol hafızalarda hala tazedir.
5.       Hakan Ünsal
Seçim yaparken en az zorlandığım bölgedir. Hakan değil benim izlediğim açık ara Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi sol bekidir. İngiltere’ye transfer olmuşluğu da vardır. Uefa finalinde Süper Kupa finalinde hep yer almıştır. Milli takımın değişilmez ismi olmuştur.
6.       Tuncay
En tartışmalı bölgelerin başı da bu bölgedir. Hamit Altıntop ve Ümit Davala’da bu isimlerden birisi olabilirdi. Ancak bana ikisi de yeterince Türk gelmedi. Tuncay kariyer olarak kadronun en zayıf ismi ancak o kafası biraz olsun çalışsaydı çok daha fazla başarılar kazanabilirdi. Kendisine yazık eden bir isimdir. Ama futbolunu uzun yıllar izleyen birisi olarak biraz da torpil yaparak onu bu kadroya yazma gereği duydum.
7.       Okan
İnter’de oynayabilmiş. Galatasaray’da efsane olmuş. Ama bir kulübe ait olmamış Beşiktaş’ta da oynamış ve kaptanlık yapmıştır. Milli takımla çok başarılı maçlar oynamış kısa boyuna rağmen kafa golleri atmış. Bir dinamo gibi çalışmıştır. Efsane’nin efsanesidir. Ayağının kırıldığı pozisyonda hala içim acır.
8.       Emre B.
Kariyer olarak herkesten bir basamak yukarıda olup da kişilik olarak herkesten birkaç basamak aşağıda olan ender başarılı isimlerdendir. Bir Uefa iki Süper kupa sahibidir. Sadece futbol topuyla uğraştığında geçemeyeceği oyuncu durduramayacağı yıldız yok. Hem teknik hem savaşçıdır. Ama…
9.       Arda
Takımın en genç ismidir. Bu yaşına karşın çok doğru bir kararla Avrupa serüvenine üstelik kulübüne hatırı sayılır bir para kazandırarak başlamıştır. Öyle Tuncay gibi alt sıra bir takıma değil İspanya’nın tarihinde yer eden bir takıma gitmiştir. Kazandıkları o kadar yeni ki daha üstüne neler koyabilir insan düşünmeden edemiyor. Basının bu kadar ilgisine mazhar olup da arasını bu kadar mesafeli tutması bile iyi yönetildiğini ve aklının çalıştığını gösterir. Kazandığı kupa sayısına artış yapabilecek en muhtemel isimdir.
10.   Hami
4 büyüklerde oynamayıp da bu listede yer alan tek oyuncudur. Trabzon gibi küçük bir şehirden Almanya’ya transfer rekoru kırıp gidecek kadar dikkat çekmiş bir oyuncudur. Şutlarının süratini ölçmek için sistemler kurulmuş bir figürdür. Gol krallığı yaşamamasına rağmen Trabzonspor tarihinin en çok gol atan ismidir. Şutları efsanedir.
11.   Hakan Şükür
Kralı sona sakladım 11 numarada yazıyorum ama kendisi tam bir 9 numaradır. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en çok gol atan futbolcusudur. Efsane lafı azdır. Yurt dışında bence kayıp olan seneleri geçirmeseydi bu gol sayısının çok daha fazlasını atardı. Ne söylesek ne yazsak az gelir. Uefa kupasına giden yolda attığı Bologna golü kalecisi Pagluica tarafından yediğim en güzel goldü diyecek kadar içine işlemiştir. Milli takımda da en fazla gol atan isimdir.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder