6 Eylül 2012 Perşembe

C GRUBU


C GRUBU

MİLAN
ZENİT
ANDERLECHT
MALAGA

MİLAN
İtalya’da ki vergi borçlarından dolayı ciddi anlamda Beşiktaş varii bir yapılanma geçiren Milan geçmişinde ki kupalara bakmaksızın değerlendirirsek bu kadroyla başarılı olması çok kolay değil. Herkesin bildiği üzere takımın en çok kazanı olan İbrahimovic’i PSG’ye yolladılar. Bunla da yetinmeyip defanstan T.Silva’yı da Paris’e yolladılar. Seedorf Brezilya’ya, Taiwo’yu Kiev’e, Nesta Amerika’ya, Van Bommel PSV’ye, Gattuso Sion’a ve son olarak da Cassano’yu Pazzini karşılığında İnter’e yolladılar. Gelenler ise De jong’u City’den, Krkic’i Roma’dan, Zapata’yı Villareal’den, Muntary’i İnter’den, Montolivo’yu Fiorentina’dan aldılar. Ellerinde iyi oyuncular da var. Mexes gibi Robinho gibi yada sürekli sakatlanan Pato gibi ama bunlardan nasıl verim alacaklar o tam bir bilinmez. Ligde dalgalı bir seyir tutan takım. Avrupa’da artık eskisi kadar korku sarmıyor. Tek avantajları tecrübe ve grubun zayıflığı.

ZENİT
Rusların bu deli takımı transferin son gününde Ajax’tan Axel Vitsel’i ve Porto’nun süper yıldızı Hulk’u kadrosuna katarken kasalarından yaklaşık 70 milyon Avro çıkardılar. Takım Rusya’da zaten mutlak favori durumdalar. Roma’nın eski hocası Spaletti bu transferler sonrası Avrupa’da ses getirmesi gerektiğinin farkındadır sanırım. Kuraya 2. Torbadan giren Zenit geçtiğimiz sezonlarda da bu seviyelerde oynamış bir takım. Kalesinde tecrübeli Malafaaev var. Defansta Portekiz’li B.Alves ve Aynukov, orta da Dany ve forvette ise Kherzakov ile etkili bir takımlar. Bu kadar yatırımdan sonra grubu liderde bitirebilirler ancak 2.lik de kötü sonuç değildir.

ANDERLECHT
Çok fazla bilgim olmayan bir takım da bu Belçika takımıdır. Forvet hattında bir dönemde Liverpool’da oynayan Javonovic ismi aklımda kalanlardan. Takımın geri kalanları hakkında bir fikrim yok. O yüzden grupta ki şansları hakkında da yorum yapmak falcılık olur. 



 MALAGA
Arab sermayesinin el attığı takımlardan olan Malaga sene başında bu yatırımın azalmasıyla ekonomik olarak takımı Şampiyonlar ligine uygun yapamadılar. Ön elemelerde Yunan Pana’yı eleyerek gelmeleri sevindirici ancak insan geçen sene son maçta A.Madrid’in bu şansı kaçırdığını düşününce onlar gelseydi de Falcao’yu Şampiyonlar liginde izleseydik demekten kendini alamıyor. Geçen sene takımın her şeyi olan S.Cazorla’yı 20 milyona Arsenal’e sattıktan sonra yerine kimseyi almadılar. Transferin son gününde M.City’den forma şansı bulamayan R.S.Cruz’u kiraladılar. Ve Benfica’dan artık emekliliğe doğru giden Saviola’yı aldılar. Ve son olarak da stoper Onwevu ile anlaştılar kiralık olarak. Bütün bunlara ve elde ki oyunculara bakarsak  grubun da çok güçlü olmadığını varsayarsak şansları olabilir. Ama bu şansı da kariyerinde Villareal’le yarı final olan Pellegrini’ye güvenerek veriyorum. Uefa’ya gitmek de fena bir seçenek gibi durmuyor.

GRUP TAHMİNİM. 1 ZENİT  2. MİLAN  3. MALAGA  4. ANDERLECHT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder