12 Eylül 2012 Çarşamba

MİLLİ MAÇ VE KONUŞULANLAR ÜZERİNE



            4 gün önce Hollanda maçını dünde Estonya maçını tv’den bile izleyemediğim için haklarında bir şey yazamıyorum. Ancak gerek yorumcuların gerekse Milli Takım Kaptanı Emre’nin saçmalamaları öyle seviyeye ulaştı ki insan artık taş olsa çatlar bir şeyler der. Öncelikle Selçuk’un oynayıp oynamaması konusuna aynı Alex konusuna baktığım gibi baktığımı söylemeliyim. Yani kimin oynayıp oynamadığı umurumda değil ben oynayanların ne yaptığına bakarım. O yüzden dün Emre iyi oyunuyla Selçuk oynamalıydı lafını kullanılmasına izin vermedi. Ama Fatih Altaylı gibi bir adam çıkıp Selçuk Alevi ve Nusayri olduğu için oynatılmıyor demeye getiriyor. Zamanında Ersun Yanal’ı da böyle yemişlerdi. Bu kez isim Hakan Şükür’dü bugün Selçuk oldu. Bilen bilir 4 büyüklerde de pek çok Alevi vardır ve yıllardır da oynarlar. ( Uğur Boral,Rıza Çalımbay, Selçuk Şahin, Gökhan Zan, Hasan Şaş, Ümit Özat… Bunlardan sadece bazıları…) Selçuk’un oynamamasını buna bağlayıp buradan Abdullah Avcı’ya vurmak bel altına girmektir ki Altaylı gibi bel altı vurmayı iyi bilen birisi için bu çok sorun değildir herhalde.
         Emre meselesine gelince 4 aydır top oynamamasının acısını çıkarırcasına çok iyi oynadı. Mehmet Topal ‘la olan uyumu ve hücuma katkısı muazzamdı. Ama attığı golden sonra yedek kulübesine gitmesi değil de orada kalkmayanları zor kullanarak kaldırması nedir? Ya. Tamam git seni oynatan hocana sarıl kutla hatta arkadaşlarını da çağır ama gelmeyenleri niye zorluyorsun. Sen oynuyorsun diye sevinme hakkın var da oynamayanın canının sıkılması doğal değil mi? Maçtan sonra maçı yorumlayacağına sözüm ona isim vermeden ama herkesin anladığı üzere Rıdvan Dilmen’e ( kadroda kaleciyi yazmam Selçuk’u yazarım dedi diye)  efsane diye değer verdiklerimiz değmezmiş diyerek ve de Sergen Yalçın’a ( Hollanda bize karşı oynadığı gibi oynarsa puan alamaz dedi diye) Hollanda’da Macar’ları yenmiş demek çok kötü takım değillermiş diyerek laf göndermenin âlemi nedir? Ne kazandırdı sana. Artık sus be adam sus da seni iyi oyununu izleyenler konuşsun. Takım kaptanı olmak çok konuşmak demek değil ki.
       Futbola dönersek eğer evinde zayıf Andora’yı yenen Romen’ler grupta averajla lider durumdalar. Hollanda’da Macarları deplasmanda yenerken fazla zorlanmadı. Bizim oynayacağımız iki Romanya maçı grubun hem kaderini hem de Abdullah Avcı’nın kaderini belirleyecek. Bizim Romanya’yı iki maçta da yenmemiz ve Hollanda’nın Romenlere takılmasını bekleyeceğiz. Ben Abdullah Avcı’dan umutluyum ama ne kadar izin verirler ve o bunlara ne kadar karşı koyar ve psikolojisinden olmaz onu kestirmek zor ama olası bir iyi sonuç kendisine Terim sonrası Galatasaray antrenörlüğünü getirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder