18 Eylül 2012 Salı

ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞLIYOR



       Her şeyden önce yarın ki Galatasaray maçını uydu üzerinden AZ Tv aracılığıyla izlememizi sağlayacağı için Azerbaycan kanalına teşekkürü bir borç bilirim.

      Bugün Şampiyonlar ligi başlıyor. Günün maçlarından tek dikkat çekeni grubunun iki favorisini karşı karşıya getiren Real Madrid ve M.City arasında ki mücadele. Ntv’den 21:45 itibariyle naklen yayınlanacak. Ligde berbat günler geçiren ve ilk 4 haftada tek galibiyetini evinde Granada karşısında alan Madrid bu gidişatı Avrupa’da bozmak istiyor. City ise ligde hafta sonu aldığı beraberliğin moral bozukluğuyla Madrid’e geldi. Sanırım iki takımında aklı bu maçtaydı. Ancak Madrid’in ligin ilk yarısı için geride kredileri kalmadı. Şimdiden Barça’nın 8 puan gerisindeler. City’de ise transferin son günü gelen J.Garcia ilk golünü hafta sonunda attı. Madrid’de yeni transfer L.Modric’in Mesut’un formsuzluğunda ilk 11’de başlaması muhtemel. City’de ise sözleşmesi 5 yıl için uzatılan Silva takımın maestrosu durumunda. Maç ne olur sorusuna gelirsek. Evinde Real’i yenmek imkansıza yakın bir şey ama elinizde sayısız yıldız ve soğuk kanlı oyuncular varsa bu olasılık ortalamanın epey üstüne çıkıyor. Yine de bahis anlamında gollü bir maç bekliyorum. Kazanan zor da olsa Madrid olacaktır. City’nin bu maçlar için tecrübesiz olması onları biraz daha zor durumda bırakır.
      Gelelim bizim maça. Bir kere Avrupa maçları sırasında yazdığım gibi bu maç sadece Galatasaraylılar için değil Türk futbolu için önemli artık. 5 takımla başladığımız serüvene sadece 2 takımla devam ediyoruz ve toplamda şu ana kadar oynadığımız 12 maçtan sadece 3ünü kazanabildik. O 3 maç da Bursa’nın elenmesiyle sonuçlanan Twente galibiyeti hariç hep kasaba takımları seviyesinde ki rakiplere karşı. Velhasıl-ı kelam artık ülke puanına ihtiyacımız var. United deplasmanında da olsa puan için umudumuz var. Perşembe günü Fenerbahçe’nin düşmesi muhtemel galibiyet şart psikolojisine inşaAllah Galatasaray düşmez. Bunlar eleme değil bir puan maçı ben cesur bir kadrodan ziyade orta sahayı rakibe dar edecek bir kadro bekliyorum. Hafta sonu gerek hastalığı gerekse bu maç için dinlendirilen Hamit’in oynaması Galatasaray adına tecrübeli oyuncu eksikliğini giderecek bir hamle. Selçuk ve Melo’nun da henüz geçen sene ki formuna ulaşamadığını düşünürsek Hamit ayağında top tutabilmesi takımı rahatlatır. Benim tahminim Milli takımın Hollanda maçı gibi bir maç olacağı yönde Galatasaray kendisinden beklenin üzerinde bir top oynayacak ancak İngilizler bulduklarını değerlendirme konusunda daha mahir davranacaklar. İnşaAllah Umut bu kez daha kısmetli ve Burak daha kuvvetli olur da bu maçı en azından altın değerinde 1 puanla kapatırız. Bunu yapacak güç de tecrübe de yürek de Galatasaray’da var. Magazin basınında yer almaya özellikle siyahi ablalarıyla pozlar vermeye başlayan Emre Çolak’ında biran evvel kendine gelmesi dileğiyle yarın ki önemli maçta başarılar dilerim. Türkiye’den D-smart’ın yayınladığı maçı başta da dediğim gibi Az Tv’den izleyebilirsiniz. Aynı zamanda bugün ki Montpollier Arsenal maçını ve yarın ki Barça S.Moskova maçını İdman Tv canlı yayınlıyor. İlgilenenlere duyrulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder