27 Aralık 2014 Cumartesi

ATLETİCO MADRİD SEMİH KAYA'YA TALİP Mİ?



Zaman zaman ülkemizde gereksiz yere abartılan yerli oyuncular vardır. Yakın zamandan Semih KAYA bence bu isimlere verilebilecek en önemli örnek. Daha eskilerden Mehmet TOPUZ veya Özer HURMACI'YI bu isimlere örnek diğer isimler. Çalıştıkları menajerlerin kalitesi ve de arkadaşa çevresinin genişliğiyle basında sözleşmelerinin sonlarına doğru ya da sözleşmelerinden memnun olmayan daha iyi bir maaş için sezon ortalarında İnter, A.Madrid vb. takımlar Semih'i izliyor diye haberler çıkartırlar. Bazılarına gerçekten talip vardır ancak bu oran o kadar düşük ki haberleri okur okumaz yalan haberdir deseniz çok bir şey kaçırmış olmazsınız.
Örnek olarak Semih'i ortaya koymamın en önemli sebebi hakkında son dönemde en çok yurt dışı kaynaklı transfer haberleri okuduğumuz isim olmasından kaynaklanıyor. Temmuz ayında sözleşme uzatan Semih performans olarak o kadar kötü ki hala bu haberlerin çıkması anlaşılır gibi değil. İlk kez 2008-2009 yılında forma giyen Semih genç yaşından dolayı herkeste bir umut oluşturmuştu. Hatta milli takım için bile gelecek 10 yılı kurtaracak oyuncu dendi. Bülent KORKMAZ gibi 27sinden sonra stoperliği öğrenen ama efsane olarak futbolu bırakan bir isimle bile karşılaştırıldı. Kendi kalesine attığı gollerden bahsetmiyorum. Ama ayakta duramaması, ikili mücadelelerde yerde kalan isim olması, hücuma katılmalarda ki zayıflığı, duran toplarda ki gol sayısının neredeyse sıfır olması, daha da eksikler sayılabilir ancak konunun özü belli. Stoper bölgesinde ilerleyen yaşına rağmen Godin ve Miranda gibi skor gücü forvetlerle yarışan, savunmada pozisyon bilgisi üst düzey, ikili mücadelelerde yıkılmayan isimler dururken üstelik geçen sene başında Demichelis gibi bir ismi sırf para kazanmak için hiç oynatmadan M.City'e gönderen Atletico'nun Semih'e talip olması çok da mantıklı durmuyor. İsterim ki Semih kendini geliştirsin ve Milli takıma da kendi kulübüne de başarıyla hizmet etsin ama yabancı sınırlamasının kalkmak üzere olduğu konuşulan ligimizde son oynanan Gençlerbirliği maçında da gördük ki forma şansı bulmak artık eskisi kadar kolay olmayacak.
Son olarak geçen sene altın sezonunu yaşayan Godin'in gol sayısını hatırlatayım. 51 maçta 8 gol atan Godin'e karşı, 41 maçta sadece 2 asist yapabilen Semih KAYA.

2 yorum:

  1. Bir galatasaraylı olarak yazdıklarına katılıyorum. Ama Semih artılarını yazmak gerekirse yüreğiyle ve önsezisiyle oynamasıdır. Ayakta kalamamak rakibin önünde set oluşturamamak en büyük zaafları tamam cok gol atmasın anlarım ama hele bu sene ki güçsüzlüğü insanı çileden çıkarıyor. Semih'in en iyi olduğu dönem urfaluji nin olduğu dönem, demek ki adamın yanına öğretici biri gerekiyor. Chedjou bu konuda Semih'e yardımcı olabilecek düzeyde değil. Artık genç denecek yaşı geçiyor şimdiye kadar gelişimini tamamlamalıydı. son olarak bence avrupa hiç bir takımda oynayamaz. Galatasaray onun için ulaşabileceği zirvedir.

    YanıtlaSil
  2. yüreğiyle ve öz veriyle oynamak iyi güzelde ne iyi niyetliler takımlarına zarar veriyorsa gelişmiyorsa Sabri gibi olurlar. Sabrinin iyi niyetinden de şüphe yok ancak yeterliliği büyük bir tartışma konusu

    YanıtlaSil