11 Eylül 2012 Salı

G GRUBU

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP DEĞERLENDİRMELERİ

G GRUBU
BARCELONA
BENFİCA
S.MOSKOVA
CELTİC

BARCELONA
3 yıl süren Barça imparatorluğu geçen sene ilk defa sekteye uğradı. Bunda rakiplerin daha da güçlenmesi yatsa da bence asıl sebep futbolcuların yaşadıkları doymuşluk olduğunu düşünüyorum. Yine de Avrupa’da şampiyon olmak istemelerinde ki açlık değişmemişti ama orada da Chelsea’nin insan üstü çabasına takıldılar. Takım en iyi döneminde bile eksikleri yok değildi. Stoper pozisyonun da Pique haricinde güvenilir bir oyuncuları olmaması ve ısrarla bu bölgeye transfer yapmamaları şaşılacak şey. Hücumda ve orta sahada bol alternatifli bir kadrosu olan Barça’nın sağ bek yedeği de sol bek yedeği de kaliteli isimler değiller. Yeni antrenörleri takımın yapısını bilen yıllardır onlarla çalışan bir hoca ama bu seviyede bir numara olarak çalışmamış olması bir soru işareti. Sol beke Valencia’dan Jordi Alba’yı aldılar. Diğer önemli transferleri ise Arsenal’den A.Song’u aldılar. İki iyi takviye ne katacaklar zaman gösterecek.  Ligde yine favoriler ancak Avrupa daha zorlu bir yolculuk grup için bir şey demeye gerek yok ellerini kollarını sallayarak çıkarlar.

BENFİCA
Transfer döneminin son gününde tam 60 milyon Avro kazandılar. 40 milyona Axel’i Zenit’e ve 20 milyona javi Garcia’yı M.City’e sattılar. Bu bile onların ne kadar kan kaybettiklerini gösterir. Ancak kadroları çok kötü değil. Forvette her transfer döneminde adı Türkiye’de ki büyük kulüplerle anılan Cardozo ve orta sahada Aimar var. Geçen sene A.Madrid ile Avrupa Kupası kazanan Salvio’yu 11 milyon Avroya aldılar. Evlerinde iyi taraftar desteği ile iyi bir takımlar. Grubun sürprize açık olması da onların umutlarını taze tutuyor. Grupta şansları olacaktır.

SPARTAK MOSKOVA
Haklarında en çok bilgi sahibi olduğum takım Moskova ekibi bildiğiniz üzere elemelerde Fenerbahçe’yi eleyip geldiler. Takım çok iyi durumda olmasa da iklim olarak zor bir ülkedeler. Özellikle kış şartlarında oraya gidecek takımlar için zor olacaktır. Kadrolarında Emenike’nin de bulunduğu takımı tecrübeli hoca U.Emery çalıştırıyor. Bu grupta göstereceği performansla dikkat çekmesini beklediğim Emenike takımına puanlar kazandırabilir.




CELTİC
Mali problemler yaşayan G.Rangers küme düştükten sonra İskoç liginin tek kralı olarak kalmış durumdalar. Transfer döneminde çok etkili görünmeyen İskoç ekibi ellerinde ki az sayıda ki iyi topçulardan G.Kore’li Young Ki’yi Swensea gibi orta sıra bir İngiliz Kulübüne kaptırdılar. Ne takımın geri kalanı hakkında bir fikrim var ne de ne yapacaklarını tahmin gücüm. Grupta da sürpriz yapabileceklerini sanmıyorum.






  GRUP TAHMİNİM
1. BARCELONA
2. S.MOSKOVA
3. BENFİCA
4. CELTİC
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder