10 Eylül 2012 Pazartesi

E GRUBU

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP DEĞERLENDİRMELERİ

E GRUBU

CHELSEA
S.DONETSK
JUVENTUS
NORDSJAELLAND

CHELSEA
Son şampiyon Chelsea bu seneye de iddialı bir kadro kurarak başladılar. M.United’in kıskacında ki Hazard’ı alarak önemli bir hamle yapsalar da elden çıkardıkları oyuncuların yeri henüz dolmadı. Brezilya’nın genç yeteneklerinden Oscar’ı yaklaşık 20 milyon Avroya transfer ettiler. Ama hem Avrupa tecrübesi yok hem de bu seviyenin oyuncusu olup olmadığını görmek için henüz erken. Geçen sene sürpriz şekilde takımın başına geçen Di Matteo bu sene kendi takımını kurmak zorunda ancak bu hiç kolay değil. Şampiyonlar ligi ismini aldığından bu yana bu kupayı üst üste 2 yıl kazanan takım olmadı. Chelsea’de de o güç yok. Torres form tutacak. Hazard takımı sırtlayacak. Ve savunma geçit vermeyecek bunlar kulağa güzel de gelse kolay şeyler değil. Bir de bunların üstüne henüz oturmayan kadro ile geçen seneden bu yana hazır halde olan A.Madrid karşısında Süper Kupa’da bozguna uğramaları iyici moral çöküntüsü yapmıştır. Bu gruptan çıkmak için de biran önce takım olmaları gerekiyor. 3. Torbadan Juventus’u çekmeleri onlar için iyi olmadı. Di Matteo’nun sezonu tamamlayacağını sanmıyorum.

SHAKTAR DONETSK
Takımın başına Lucescu gelmeden önce ne adlarını biliyordum ne de sanlarını. Ukrayna’lı doğalgaz zenginleri takımı satın alınca bir anda olmasa da zaman içerisinde adından söz ettirmeyi başardılar. Kadıköy’de kazanılan son Uefa kupası bu sabırlı yatırımın bir meyvesi oldu. Artık Kupa1’de de başarı hedefleyen takımyıldızları o ülkeye getirmenin sıkıntısını yaşasa da Brezilya’dan getirdikleri gençlerle çok iyi sonuçlar alıyorlar. Bu sene de ülkesinde Kiev’in önünde lider durumdalar. Avrupa’da ne yapacaklarını kestirmek zor ancak bu gruptan en kötü 3.olup Uefa’ya devam ederler. Lucescu sağlık sorunlarıyla da uğraşsa bu takımın en önemli silahı olmayı sürdürüyor.

JUVENTUS
Geçen sene İtalya’da namağlup şampiyon olan Torino ekibi sene başında antrenörünü kaybetmenin sıkıntısını yaşadı. Takımı antrenmanlarda çalıştıra bilen hoca maçlarda yerini antrenöre teslim etmek zorunda kalıyor. Bu sene hem Milan hem de İnter’in iyi durumda olmamaları sebebiyle mutlak favoriler. Bu onları Avrupa için daha fazla odaklan şansı tanır. Epeydir bu seviyelerde oynamayan kulüp bu yüzden 3.torbaya kadar düştüler. Ancak grubun 1. Ve 2. Torba ekipleri de kendileri gibi tam anlamıyla favori değiller. Bu yüzden grupta en az onlar kadar şansları var. Avrupa için henüz tecrübe eksiklikleri var. Bu onların önünde ki ciddi bir eksiklik.

NORDSJAELLAND
Bu adını yazması da okuması da zor takım ilk kez şampiyonlar liginde boy gösteren Danimarka şampiyonu. Kadrosunda Oğuzhan isimli bir Türk de bulunuyor. Ne liglerini ne de Avrupa maçlarında denk gelmişliğim yok kadrosunda tanıdığım bir oyuncu da pek yok gibi. Zaten zor gruptalar. Umarım gruba oynadıkları futbolla renk katarlar. Evlerinde çelme takacakları takımın grupta ki şansı epey azalır.
Tahmini en zor grup bu ama



GRUP TAHMİNİM
1. CHELSEA
2. JUVENTUS
3. S.DONETSK
4. NORDSJAELLAND




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder