10 Eylül 2012 Pazartesi

F GRUBU

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP DEĞERLENDİRMELERİ

F GRUBU
B.MÜNCHEN
VALENCİA
LİLLE
BATE B.

B.MÜNCHEN
Eğer Almanya’nın en çok para harcayan ve yakın tarihin en çok şampiyonluk kazanan takımıysanız ve iki yıldır 2. oluyorsanız bunun adı başarısızlıktır. Geçen sene evlerinde oynadıkları Şampiyonlar ligi finalini penaltılarla kaybederken epey bir moral bozukluğu yaşasalar da bu onlar için iyi bir başarıydı aslında. Bu sene yerel ligde şampiyonluk peşinde olacaklardır. Yapılan transferler iki kulvarda da başarıyı hedeflediklerini gösteriyor. Yeni transferlerden en çok dikkat çekeni stoper Dante ve orta sahaya bir ara Galatasaray’ın da ilgilendiği Shakiri ve son olarak da olaylı şekilde serbest kalma tutarını yatırarak kulübünün rızası olmadan alınan Javi Martinez oldu. Özellikle Martinez’e 40 milyon Avro gibi fahiş bir para ödediler. Bir orta saha için bu kadar para İniesta’yı almıyorsan fazla gibi geliyor. Avrupa Şampiyonasında 3 gol atıp gol krallarından birisi olan Mandzukic’e de 13 milyon Avro verdiler. İyi para harcadılar bu sene vesselam. Grubu çok zorlu gözükmüyor zorlanmadan lider çıkacaklardır.
VALENCİA
Geçen senenin Avrupa ligi yarı finalisti Valencia bu seneye iki iyi transferle başladılar. Öncelikle sakat olmadığında sayılı orta sahalardan olduğu düşünülen Gago’yu Real Madrid’ten ve ALy Sissokko’yu Lyon’dan aldılar. Böylece Fenerbahçe’ye gönderdikleri M.Topal’ın yerini çok kaliteli isimlerle doldurdular. Geçen sene hücum hattı fazlasıyla Soldado’nun eline bakan takıma bu sene Rusya’dan N.Valdez’i kiralayarak katkı yaptılar. Yine de bu seviye için yeterli kadroları olduğunu söylemek kolay değil. Grubun çok zor olmamasından dolayı gruptan çıkacaklardır. Ama geçen sene ki keyfi vermedikleri kesin.


LİLLE
Fransa ligini 3.bitiren Lille’yi eğer beklenen transferleri yapmazlarsa yada ellerinde ki oyuncular beklenenin çok önünde bir katkı vermezlerse bu son kez oynadıkları gruplar olabilir. Transferlerden en dikkat çekeni şüphesiz 40 milyon Avroya takımdan ayrılan Eden Hazard oldu. Takımın her şeyi konumunda ki oyuncu yerine takıma Marvin Martin’i kattılar. Diğer dikkat çeken isim ise Chelsea’den bedelsiz ayrılan Kalou oldu. Takımın geriye gitmesi kaçınılmaz ancak alınan isimler yerel ligde etkili olacaktır. Avrupa için ise şansa ihtiyaçları olacak.

BATE B.
Bu Belerus şampiyonun adını daha sık duymaya başladık. Lig takvimi olarak Avrupa’yla bir gitmeyen ülke bunun avantajlarını da dezavantajlarını da yaşıyorlar. Takımda isim olarak tek tanıdık. A.Hleb var. Onunda eski formunda olmadığı muhakkak. Grupta ne yaparlar söylemek zor. Ama evlerinde sürpriz puanlar alacaklardır.





GRUP TAHMİNİM
1. B.MÜNCHEN
2. VALENCİA
3. LİLLE
4. BATE





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder