7 Eylül 2012 Cuma

D GRUBU


D GRUBU
REAL MADRİD
M.CİTY
AJAX
B.DORTMUND

REAL MADRİD
Sanırım hakkında en fazla bilgi bulabileceğimiz ancak benim en az şey yazmam gereken takımlardan birisidir. Geçen sene yarı finalde üstelik evinde turu geçecek skoru yakalamışken B.Münih’e elenen takım bu sene de bu kupanın mutlak favorisi durumunda. Madrid tarihinin en sessiz transfer dönemini geçirirken alınan iki beklenmeyen puan kaybı biraz hareketlenmelerini sağladı. Tottenham’dan 35 milyon Avro’ya L.Modric’,i aldılar. Son günde de Chelsea’dan Essien’i kiraladılar. Özellikle Modric transferinde harcanan para biraz uçuk gibi duruyor. Ama Morinho bir şekilde faydalanacaktır. Essien transferi ise Anzhi’ye giden Lass Diarra’nın yerine yapılmış gibi duruyor. Modric’ten de Mesut’un formsuzluğunda faydalanacaktır. Takımda hala ciddi bir sağ bek eksikliği var ama nedense ısrarla bu bölgeye transfer yapmadılar. Diğer mevkiler ise fazlasıyla iyiler. Gidenlerde Grenero anlaşılmaz şekilde QPR’a transfer oldu. Geçen seneyi kiralık başka takımlarda geçiren Gago ve Canales ise Valencia yolunu tuttu. Nuri Liverpool’da bir sezon geçirecek. Hamit ise bildiğiniz gibi Galatasaray’a geldi. Geçen sene ligde çıtayı öyle bir yere koydular ki bu sene onu aşmaları neredeyse imkansız. Barça’nın da eski tadı olmadığına göre ligde ve Avrupa’da yine favoriler. Grup için bir şey demeye gerek yok sanırım lider çıkarlar.

M.CİTY
Para madeni gibi sahipleri olan takım son 3 senede kantarın topuzunu iyice kaçırdı. Almadıkları yıldız sayısı aldıklarından azdır. Transferin son günü bile 4 oyuncu ile anlaştılar. Bunlardan birisi Benfica’nın forveti birisi de İnter’in sağ beki Maicon’du. Bir o kadar da yollarını ayırdıkları var ama kadro öyle geniş ki fark edilmiyor bile. Mesela forvet hattında Balotelli ve Kun Aguero sakatlandı ve uzun süreli yoklar. Ancak son gün Benfica’dan Javi Garcia’ya 15 milyon Avro verip hallediyorlar. Bu kadar yatırımla geçen sene gruplardan çıkamadılar ve 3. Oldular bu zorlu grupta işleri çok kolay olmasa da bu kez sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Mancini çok etkileyici bir antrenör değil. Balotelli ve Tevez’le o kadar uğraştı ki adam olsunlar diye anneleri olsa bu kadar uğraşır ancak. Bu odaklanma ona iki iyi oyuncu kazandırdı belki ama elinde böyle bir serbestlik varken niye iki deli ile uğraşıyorsun ki büyük başarılara büyük hocalarla gidersin Mancini büyük hoca değil. İyi hoca. Seneye Morinho’yu görürsem şaşırmam. Gruptan ikinci de olsa çıkacaklardır.

AJAX
Geçen sene son maçta şaibeli Lyon Zagreb maçı sebebiyle bir üst tura çıkmayı averajla kaçırmışlardı. Bu sene transferde kan kaybı yaşadılar defansta ve ön liberoda oynayan 2 oyuncularını kaybettiler. Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde ölüm grubuna düşmeleri üstüne eklenince ellerinde sadece Uefa’ya devam edebilmek için Dortmund maçları kalıyor. İki takım arasında ki maçlar 3.yü belirleyecektir. 



B.DORTMUND
Almanların son iki yıldır şampiyonu olan takıma yapılan en büyük eleştiri Avrupa’da başarılı olamamaları olmuştu. Özellikle Münih’in şampiyon olamasa da evinde ki final maçına kadar yükselmesi durumu iyice kötü hale soktu. Bu sene de Kagawa gibi bir oyuncuyu M.United’e kaptırmalarıyla güç kaybettiklerini söylemek mümkün yerine ise geçen senenin flaş ismi M.Reus’u aldılar. Yine de en kötü kuradan birini çektiler. Hem ilk torbadan hem de ikinci torbadan iddialı takımlarla eşleştiler. Tabii bunda 4. Torbadan kuraya girmelerinin payı da büyük. Bu sene de en büyük başarıları Uefa’da yol almak olur.
GRUP TAHMİNİM. 1 R.MADRİD  2. M.CİTY  3. B.DORTMUND  4. AJAX

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder