11 Eylül 2012 Salı

H GRUBU

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP DEĞERLENDİRMELERİ

H GRUBU
M.UNİTED
BRAGA
GALATASARAY
CLUJ

M.UNİTED
Yıllar sonra Galatasaray ile yine karşılaşacak United’da aslında pek çok şey değişmedi. O sene takımın başında olan hoca hala o takımda Galatasaray’da ise neler değişti neler. Nostalji’ye girmeyelim şimdi. Geçen sene şampiyonluğu kıl payı ile kaçıran United kadrosuna 2 çok önemli ismi kattı. Bir tanesi Dortmund’da çok iyi 2 sene geçiren Kagawa’yı 16 milyon avroya  ve Arsenal’den geçen senenin gol kralı Van Persie’yi 30 milyon avroya transfer ettiler. Takımdan ise Berbatov ayrıldı. Yani pek fazla kan kaybına uğramayan takım liginin en önemli favorisi durumundalar. Avrupa’dan geçen sene sürpriz şekilde gruplardan çıkamayan United bu sene işi daha sıkı tutacaktır. Grubun da nispeten zayıf olması işlerini kolaylaştırır. Lider çıkacaklardır. 

BRAGA
Elemelerde ki iki Udinese maçını da Ntv yayınladığı için canlı izleme şansı bulmuştuk. Penaltılarla turu geçen iki sene evvelin Uefa finalisti eski görüntüsünden çok uzakta. Transferde hiç para harcamadan 6 transfer yaparken yolladığı iki oyuncudan ise 6 milyon kazandılar. Geçen sene Beşiktaş’a elenerek Uefa’ya veda eden takımın yolu bu sene de Galatasaray ile kesişti. Evlerinde ki maçlar bir nevi tatil beldesi stadı gibi duran sahada oynayan takım asıl deplasmanda yapacakları ile şansını belirleyecektir. Galatasaray’ın olası bir Braga deplasmanından alacağı puan grubun kaderini de çizecektir.

GALATASARAY
Türkiye şampiyonu olarak gruplara direkt katılan Galatasaray transfer döneminde yaptığı atılım ile son 5 yılın en iyi kadrosunu kurmuş durumda. Lige de iyi başlayan sarı kırmızılılar bu sene genel olarak konsantrasyonunu Avrupa’ya vermiş durumda. Alternatifli bir kadroya sahip F.Terim’in tek endişesi sol bek pozisyonunda ki yedeksizlik ve stoper oynayan oyuncuların tecrübesizlikleri Semih ve Dany ilk kez Avrupa mücadelesi verecekler. En etkili göründükleri bölge ise hücum hattında öyle ki geçen sene devre arasında alınan ve etkili oyunuyla şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Necati’ye forma bulamayacağı gerekçesi ile yol verdiler. Bu iyi kadro ve yapılan yatırımın karşılığında turu geçerlerse görevlerini yerine getirmiş olurlar. Ama aksi bir durumda dünyanın sonu olmaz ancak o zaman ligde yine şampiyonlar ligi için bir yer kazanmaları şart olur ki maddi zorluk yaşanmasın. Grupta ki şansları özellikle Braga deplasmanı ve Cluj maçları belirleyecektir. M.United’den alacakları ekstra puanlar ise liderlik kelimesini akıllara sokmaya yeter. Ama fazla da hayalci olmamak lazım Ülke puanı olarak da en kritik sezonlardan birisindeyiz. 5 takımla katıldığımız Avrupa sezonuna 2 takımla devam ediyoruz eğer bir iki tur geçemezsek hem bu sayı azalır hem de daha fazla ön eleme oynarız.

CLUJ
Haklarında bildiğim tek şey birkaç senedir Romanya’nın en önemli kulübü olma yolunda hızla ilerledikleri. Benim için kapalı bir kutu olan takım evinde alacağı puanlarla Uefa’dan devam etme şansını arayacaktır. Kime çelme takarlarsa onun gruptan çıkma şansı pek kalmayacak gibi bir grup olacak. Ben 3. Olabileceklerini de sanmıyorum.


 
 

GRUP TAHMİNİM
1. M.UNİTED
2. GALATASARAY
3. BRAGA
4. CLUJ
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder