4 Eylül 2012 Salı

A GRUBU



   Milli maç arasında maç günü ve öncesi Milli takım ile ilgili de bir şeyler yazmayı düşünüyorum ancak bu arayı fırsat bilip Şampiyonlar Ligi gruplarına kısa bir bakış atmak istiyorum.

A GRUBU
PORTO
D.KİEV
PSG
GNK DİNAMO

                                          FC. PORTO
İlk torbadan seri başı olarak çıkan Porto geçen sene Villas Boas sonrasında Avrupada yine ortalama bir sezon geçirmişlerdi. Zaten en iyi yaptıkları şey bu iyi bir takım ve hoca yakaladıklarında ya kupa alıyorlar yada sağlam ses getiriyorlar. Ancak bolca oyuncu sattıkları için o kadroyu her zaman muhafaza etmek kolay olmuyor. Buna rağmen aynı sezonda 2’den fazla yıldız satmıyorlar. UEFA kupasını aldıktan sonra ki iki sezonda da iki yıldızını sattılar. İlk olarak Falcao’yı Madrid’e 40 milyon gibi muazzam bir paraya son olarak da dün Zenit’e Japonya’dan bulup getirdikleri Brezilya’lı Hulk’u 50 milyon gibi fahiş bir fiyata sattılar. Bu son dakika transferi sonrası takımın kalite ve golcü eksikliği hissedeceği muhakkak. 2 gün önce takım grup liderliği için favori iken artık ikinci tur için şansları daha az. Yine de kadrosunda defansta Rolando orta sahada L.Gonzales ve Moutinho gibi üst seviyede oynayan oyuncuları var. Bu zorlu gruptan çıkabilecekler mi bunu zaman gösterecek ancak 3. Torbadan gelebilecek en zorlu ekibi çektiklerini söylemek yanlış olmaz. En kötü uefa hakkını elde ederler.

 DİNAMO KİEV
Ön elemelerde geçen sene Almanya liginde iyi işler yapan B.Mönchen’i eleyip gelen Kiev liginde Shaktar’ın arkasında kalmasıyla ağırlığını Avrupa’ya vermeleri beklenebilir. Kadro olarak Milan’dan Taiwo’yu alan Ukraynalılar orta sahaya Totenham’dan Krancaer’i 8 milyon Avro’ya hücuma ise Hertha Berlin’den Rafael’i 9 milyon Avro karşılığında aldılar. Ama takımın asıl yıldızı yaz başında Avrupa Şampiyonasında çok iyi bir performans gösteren Yarmelenko’dur. Henüz 22 yaşında ki bu genç hücumcu hem fiziği hem de bitiriciliği ile Avrupa’nın dev kulüplerinin dikkatini çekiyor. Evinde tehlikeli bir takım olan Kiev’in bu grupta ilk iki içinde yer almasını bekliyorum. Özellikle Porto ile yapacağı iki maç onların geleceklerine ışık tutacaktır.

                                                      PSG
Geçen sene şampiyonluğu kaybeden PSG kulüp sahibinin bol keseden para saçmasıyla bu sene iyice Futbol Menajer oyunları gibi bir kadrosu oldu. Son yıllarda kulüp puanının yüksek olmaması sonucu kuraya 3. Torbadan gelen PSG bu torbanın en güçlü kadrolarından birisine sahip. Tüm yıldızlarını saymama gerek yok. Ama geçen sene 40 milyon vererek aldıkları Pastore ve bu sene Milan’dan alınan Zlatan ve T.Silva takımın elit oyuncuları. Bu tip takımlarda genelde sorun antrenörlerin düşük profili olurdu ancak kenar yönetimde de kariyeri en az çalıştırdığı futbolcular kadar büyük olan Ancelotti var. Tüm bunlara rağmen toplama bir takım olduklarını söylemeden geçmeyelim. Harcanan onca para belki gruplardan çıkmalarını sağlayacaktır ancak ilerisi için erken. Porto ile çekişeceklerini düşünüyorum. PSG bir adım önde.

 GNK D.ZAGREB
Grubun son takımı Hırvatistan şampiyonu Dinamo Zagreb oldu. Bu 3 birbirine denk takımın son halkası ve grupta ki tek şampiyon apoletinin sahibi Zagreb takımı en şansız kuralardan birini çekti. Takım açık ara en zayıf kadroya sahip. Bir dönem Buca’da oynayan Jarko Leko bu kadronun bir parçası. İlk iki şansları zaten yok. Ancak 3.lüğü kovalayacaklardır. Bunun için de önlerinde kolay bir yol yok. Evlerinde sürpriz galibiyet almak isteyeceklerdir. Ancak bu bile çok önemli bir iş olur onlar adına. Son bir not geçen sene grupların son maçında Lyon’a evinde 1-7 gibi abuk bir skorla yenilmiş bir oyuncusu maç öncesi bahis oynamış. Ve de Lyon bu skorla averajla gruptan çıkmıştır. Yani geçmişleri de bir garip diyelim sadece.

GRUP TAHMİNİM. 1 KİEV 2. PSG 3. PORTO 4. D.ZAGREB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder