27 Mart 2012 Salı

MUTLU SON


            Aziz Yıldırım’ın rüyasıydı Avrupa’da ki 1 numaralı kupayı kazanmak. Bu nihayet Pazar günü gerçek oldu. Gerçek oldu olmasına ama bunu tutuklu sanık Aziz Yıldırım göremedi. Bir kişinin daha hayaliydi bu kupanın sarı lacivert ellerde yükseldiğini görmek bu uğurda bir sürü mesai de harcadı, para da ama o da dün yönetici olarak göremedi bu tabloyu. Eski federasyon başkanı Fenerbahçe’yi şike yaptı diye Avrupa’ya göndermeyen Mehmet Ali Aydınlar’dı o isim. İki kere çok yaklaştı bu takımla o kupayı görmeye ancak ilkinde finalde kaybetti, ikincisinde ise evinde Vakıfbank’a yenildikten sonra 3. olabildi ancak. 

           Voleybolda başarı kazanmak o kadar da geniş bir çalıma gerekmiyor aslında ilk 6’nın iyiyse eğer bir noktaya kadar gelebiliyorsunuz. Sonrası içinse iyi bir antrenör ve karakter lazım. Fenerbahçe son iki senede bu sorunlarla uğraştı aslında yatırımı yaptığı ilk sene ortalama bir antrenörü çok iyi bir yıldız oyuncusu vardı. ( Gamova ) ama bu ancak bu sene finalde mağlup ettiği Cannes’da oynadığı finale kadar gelmesini sağladı ancak İtalyan BERGOMA takımına finalde kaybetmekten kurtulamadı. Sonrasında ise ülkesine dönmeye karar veren Gamova’sız yoluna devam etmek zorunda kaldı. (Gamova Fenerbahçe’den önce hiç yurt dışında oynamamış ve de burada sonra da tekrar ülkesine Dinamo Kazan takımına dönmüştür.) Yine de bu sefer İstanbul’da oynanan 4’lü finalde Vakıfbank’a kaybetti Fenerbahçe Acıbadem adıyla. Yılmadı Fenerbahçe ama bu kez takımın sorumlusu ve sponsoru olan Acıbadem grubunun sahibi Mehmet Ali Aydınlar’ın futbol federasyonu olması ve de Fenerbahçe’nin şike davası süresince yaptıkları, yapmadıkları ile Fenerbahçe kulübü ile karşı karşıya gelince takımla olan sponsorluk anlaşması iptal edildi ve yerine Universal ile anlaşıldı. Takım bu sefer hem daha iyi bir antrenör olan Ze Roberto ile anlaşıldı. Hem de yine dünya yıldızı kontenjanından G.Kore’li Kim Youn transfer edildi. Gamova’dan farklı olarak Kim hem daha önce yurt dışında oynamıştı.( Japonya’da ) hem de Gamova’ya göre genç ve defansı daha iyiydi. Ligde iki iyi takımla çekişen Fenerbahçe Avrupa için de artık mutlak favoriydi. Geçmiş seneler o kadar da boş geçmedi ayrıca ikinci olunan sene de kıtalararası şampiyonaya katılmaya hak kazanan takım o turnuvayı kazanarak Kıtalararası Şampiyon olmuştur.
Geldik final4’e kısmetimize bu kez da şampiyona finali kardaş ülke Azerbaycan’da yapıldı. Yarı finalde eski göz ağrımız Gamova’nın takımı Dinamo Kazan’dı. İlk seti kazanan Kazan oldu. Maça tutuk ve olabildiğince yumuşak başlayan Fenerbahçe ilk sette geriye düştü. İkince sette daha iyi başlayan ancak yaptığı basit hatalarla farkı açamayan kızlar zorda olsa bu seti kazanarak hem maça dengeyi getirdiler ama daha önemlisi daha rahat oynamaya başladılar. Bu sayede Gamova faktörüne rağmen 3. Sette çok daha rahat bir oyunla öne geçtik ve son seti de alarak artık final heyecanına başladık. Bizim maçtan önce oynanan diğer yarı final maçında Fener’in iki sene önce yarı finalde üstelik deplasmanda yenen Cannes ile eşleşti. Final maçına kadar hatta 3’lük maçı da dahil olmak üzere tüm maçlar 3-1 bitmişti.

            Final maçı geldi çattı. Sürekli bir voleybol izleyicisi olmadığım için heyecan üst seviyede değildi. Ama ufaktan bir çarpıntı da yok değildi. Bu kez maça iyi başladık ancak ilk teknik molaya bir farkla geride girdik. Ama sonrasında öyle bir oyun sergiledik ki fark bir ara çift haneli sayılara kadar çıktı. Düşünün ki bir final maçı ve fark çift haneli sayılarda. Sonrasında ise rakip Cannes 2. Sette biraz kendine gelir gibi oldu ama sonuç yine değişmedi ve maç 2-0’a geldi. Artık tek set yetiyordu Fenerbahçe’ye ve o sette Kim’in muhteşem oyunuyla geldi. Artık Avrupa’nın 1 numaralı kupası Fenerbahçe Universal’in oldu tebrik ederim. Ellerinize sağlık…
 
               Turnuvanın en iyi oyuncusu ve en skorer oyuncusu Fenerbahçe’nin Süper yıldızı Kim seçildi. Resimde de görüleceği üzere 2.04 boyuna rağmen şirin bir kız ve daha 24 yaşında.
Turnuvanın en iyi pasörü de bizden birine Naz Aydemir’e verildi. Onun da ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder