1 Mart 2012 Perşembe

BİR MİRSAD YETTİ


       
              Fenerbahçe kötü başladığı maçta hiç savunma yapmadan maçı kazanmayı hayal etti etmesine ama bu mümkün değildi ve olmadı maçı ancak son hücumda uzatmaya götürebildi. Bir düşünün son 1 dakikada 4 sayı geridesin çeyrek final için 6 sayı atman gerektiğini düşünürsek 10 sayı fark yapması gerekiyordu ki bu matematikten öte hayal gücü gerektiriyordu. Maçı son hücumda 2 sayı gerideyken felaket tercihle Preldzic rakibe teslim edecekken ribaundu karıştıran Mirsad’ın katkısıyla Ukic son saniyede maçı uzattı ve mucize başladı.

           Önce en önemli hücum silahı Domercant’i 5 faulle kaybetti kazan sonra ise pota altında Vermeelenko’yu. Fenerbahçe ise Mirsad’ın insanüstü çabası ile kafasını parkeye vurup kaşını patlatacak kadar maçı istemesi ve de sadece 2 dakika sonra maça dönmesi olağanüstüydü. Maçı istediği farkla bitirecek noktaya geldi ancak son 25 saniyede önce Bogdanavic çalınan topta hücumda süreye oynamak yerine turnike atmaya çalışarak sürenin akmasına engel oldu. Serbest atışlardan sonra ise aynı Bogdanovic top oyuna girer girmez yine faul yaparak sürenin akmasına bir kez daha engel oldu maç taktik faullere kaldı ki burada da devreye Ukic girdi devreye girdi dediğime bakmayın siz çok iyi oynadı, oynattı demiyorum bu sefer o sürenin geçmesine engel olarak ısrarla iki kere faul yaptı yani 3 hücum önce bitmesi gerek maç hala bitemedi fark yeterliydi ama süre bir türlü geçmedi son olarak fark 10 sayı iken önce faullerle fark 8e indi topu pota altından çıkarmaya çalışırken bu kez J. Gist topu dışarıya attı ve son hücum onlara kaldı eski fenerli Greer 33 sayı attığı maçta son topta onu iyi savunduk son 3lükte girmeyince istediğimiz sonucu aldık. Aldık almasına rağmen ama bir tarafımızdan da ter aktı.
 
            Son yazacağımı yine ilk yazayım Fenerbahçe Ülker’in bu turu geçme ihtimali bence yok çünkü hem Fener’de iş yok hem de oynayacağı rakip ilk maçta zar zor yendiği Milano değil önce Kazan’ı yenen ardında grup lideri Pana’yı deplasmanda yenen oldukça formda bir takım ile oynayacak ve bence şansı yok hele ki bu defansla hiç şansı yok hem yense de Kazan bu kez evinde Pana’ya yenilmeyecektir.

        Takımda çok eksiklik var ama bütün bu eksiklikleri kapatabilecek Mirsad gibi bir tecrübeli eliniz varsa böyle mucizevî sonuçlar alma şansınız oluyor. Artık çok yaşlandı artık çok sayı yapamıyor ama hırsı ve kaybetmeyi istememesi ile hala bu takımın çok önemli bir parçası sadece kendisi değil onun bu çabasını gören yanında ki Vidmar’da savunma yaptı. Tomas bile sakatlığını unuttu.

        Bu Fenerbahçe bu sene kupa alamaz ama taraftarın istediği illa ki kupa değil ki biraz olsun mücadele edin sahaya her şeyinizi verin yeter. Çok mu şey istiyoruz ki: )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder