27 Şubat 2015 Cuma

GURURLANDIM

Dün tv başında eminim herkes benim gibi maçtan sonra gururlanmıştır. Beşiktaş maçın başından sonuna kadar hak ettiği bir galibiyetle turu Liverpool'un avuçları arasından çekip aldı. Pek çok eksikle İstanbul'a gelen Liverpool sanırım en çok Coutinho'yu aradı. Beşiktaş ise sakar ve savruk Motta'nın yokluğunda sol tarafı Opare ile beklediğinden daha iyi kapatmasının yanında rakibin en etkili hücum silahı İbe'yi etkisiz hale getirmeyi başardı. Tabii Töre'nin ikinci yarıda sağ kanattan sol kanada geçmesinin de katkısı tartışılmaz.
Bir zaferin büyüklüğü sizin ne oynadığınızla değil rakibinizin büyüklüğüyle ölçülür. Aralık ayında liginin en formsuz takımlarından olan Liverpool aradan geçen 2 ayda çok iyi bir seviyeye çıkmıştı. Son 15 maçta sadece Chelsea'ye kaybeden Liverpool turun favorisi haline geldi. Ancak Güntekin ONAY'IN da dediği gibi Beşiktaş bu sene Premier ligin 21.takımı gibiydi. 3 ayrı İngiliz takımıyla oynayan Beşiktaş Arsenal hariç diğerlerinden istediğini almayı başardı. Bu zafer tam da bu yüzden bu kadar büyük. Beşiktaş kötü durumda ki Tottenham'ı değil ya da 2 ay önce ki Liverpool'u değil, formda bir İngiliz devini eledi.
Avrupa kupalarına katılım konusunda sınırda durduğumuz bir dönemde, tam da arkamızda yer alan Yunanistan'ın tek temsilcisi Olympiakos'un evinde Dnipro ile berabere kalarak elendiği bir turda Beşiktaş'ın devam etmesi çok önemliydi. Üstelik galibiyet puanının yanında tur geçme puanı da ekstradan gelecek.
Son 16 kuraları bugün çekiliyor. Çeyrek final öncesi 16 takım arasında tam 5 İtalyan var. Trabzon'u rezil eden Napoli, Celtic'i tek golle geçebilen İnter, Bilbao'ya sürpriz yapıp turu alan Torino, Feyenoord'a olaylı iki maç sonunda üstünlük kuran Roma ve Tottenham'ı iki maçta üstün oynayarak eleyen Fiorentina'dan bir tanesinin Beşiktaş'a çıkma olasılığı oldukça yüksek. Seri başı veya ülke kısıtlaması olmayan bu turda herkes birbirleriyle eşleşebilir.
Gönlümden Torino veya C.Brugge geçiyor ama ne çıkarsa bahtımıza. Sanki Mancini'yi tekrar Türkiye'de görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder