2 Mart 2015 Pazartesi

EMENİKE'Yİ KAZANMAYA ÇALIŞIRKEN İSMAİL KARTAL'I KAYBETMEK

İki hafta önce Fenerbahçe Antep deplasmanında 0-5 kazanırken ilk yarıda ki açık futbolu herkes eleştirmiş Antepli futbolcuların beceriksizliği o kötü futbola cezanın kesilmesine engel olmuştu. Ancak İsmail KARTAL'A o maçtan sonra bir haller oldu. İkinci yarıda ki oyunun üzerine o kadar düştü ki. O maçta skor elde edilmişken oyuna giren Selçuk'un maçı 5 farka götüren baş faktör olduğunu zannetti herhalde.
Antep deplasmanına Topal, Emre, Diego ileride Kuyt, Sow ve Emenike ile çıkan Kartal, evinde ki Akhisar maçına ise Diego'yu kenara alarak Meireles'li kadroyla başladı. Hatırlanacağı üzere skor olarak gerideyken de maçı Antep'te ki etkiyi yapması için sanırım Selçuk yine oyuna girdi bu kez oyundan çıkan ise Emre oldu. Geçen hafta iki asist yapan ancak yedek kulübesinde kalan Diego ise oyuna ancak 80.dakikada girebildi. Maçı da Fenerbahçe kaybetti.
Cumartesi gününe geri dönersek eğer bu sene en yumuşak takım kim diye sorsanız ilk olarak Konya derim. Hatta Akhisar ile Konya arasında kalır yine de Konya derim. İşte Fenerbahçe ligin bu en yumuşak takımına yani sertlik değil futbol oynamak isteyen takımına karşı deplasman maçına orta sahada Meireles, Topal ve Selçuk ile orta saha ile başladı. İleri 3'lü de değişmedi yani Emenike, Sow ve Kuyt ile başlanıldı. Hatalı olarak görsem de anlamaya çalışalım. Konya deplasmanındasınız haftaya büyük bir derbi var ve mutlak kazanmanız lazım bir maça çıkıyorsunuz. Takımı 7 savunma oyuncusu ile çıkarıyorsunuz yani takıma dediğiniz ilk şey gol yemeyin. Ancak henüz 10 dakika olmadan Mert'in hatası ile 2 pozisyon veriyorsunuz 1 tanesi de golle sonuçlanıyor. Artık maç öncesinde kurduğunuz taktik sadece çöp oluyor. Mecburen B planına geçmek lazım. Yani skor bulmak lazım. Ancak orta saha ile forvet arasında ki bağı maçın başında siz koparmışsınız. Emenike, Sow ve Kuyt başka bir futbol oynuyor. Topal, Meireles ve Selçuk başka bir bölgede başka bir futbol oynuyor. Bu kopukluğu gidermek için ilk değişiklik ise Emre ve Selçuk değişikliği oluyor. Takım biraz daha toplanıyor ancak yeterli değil. Golü bir duran toptan bulan Fenerbahçe daha fazlası için bastıramıyor. Bu kadar yumuşak bir takımı bile ısıramıyordu. İsmail KARTAL'DAN yine Diego hamlesi geldi. Yine dakikalar 80'i gösteriyordu. Emenike yerine Diego girdi.
Devre arasında Aziz YILDIRIM yine basını haşlamaya çalıştığı kendi karakterine uygun saçmalarken Diego için teklifler geldiğini ancak ondan çok umutlu olduğunu toparlayacağını söylüyordu. Ama ne hikmettir o Diego skor lazımken bile ancak maçların son 10 dakikasında süre bulabiliyor. Haliyle de faydalı olamıyor. Takım iki haftada 5 puan kaybetti ve yine söylüyorum ŞAMPİYONLUK GİDİYOR.
Ve diğer yandan Emenike meselesi. Bu hafta geçen hafta ki kadar dramatik goller kaçırmadı belki ama geçen haftadan değişen bir şey yine yok. Fenerbahçe gibi büyük olduğunu iddia eden bir takımın forveti bitiricilik konusunda bu kadar özürlü olamaz. Onun bu kötü oyunu Sow'u da bozuyor. Ancak İsmail KARTAL ısrarla onu kazanmak için oynatıyor. Ama farkında değil galiba kendi kredisini tüketiyor.
Haftaya Galatasaray maçı var. Geçen hafta Akhisar'a karşı oynanan oyun yeter de artar bile ancak o oyunun oynanabileceğine dair umut az. Fenerbahçe'nin kaderi bu hafta belli olacak kazanırsa yola devam, beraberlik ve mağlubiyet ligi Fenerbahçe için bitirir.
 Hafta içinde kupa maçı var. Mersin deplasmanında ancak herkesin aklında eminim Galatasaray derbisi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder