17 Şubat 2015 Salı

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE SON 16 BAŞLIYOR

Aralık ayından bu yana ara verilen özlediğimiz şampiyonlar ligi maçları nihayet bu akşam ki maçlarla başlıyor. 4 maç bu hafta içinde diğer 4 maç ise haftaya oynanacak. Yayıncı kuruluş Ntv ve D-Smart bu hafta tercihini Shaktar - B.Münih maçından yana değil. Haklı olarak PSG - Chelsea'den yana kullandılar. Ama benim gibi Azeri uyduları izleyebilenler iki maçı da canlı olarak izleyebilecek.


SHAKTAR D. - B.MÜNİH
Aynı saatte başlayacak iki maçtan ilk önce düşük ölçekli olandan başlayalım. En son resmi maçını Aralık ayının başında Porto ile Şampiyonlar liginde ki maçla yapan Shaktar o günden bu yana sadece hazırlık maçlarıyla formda kalmaya çalıştı ki bu oldukça zor. Üstelik karşılarında hafta sonunda Hamburg'a 8 tane atan ve geçen sene ki hezimetten sonra bu kupaya daha bir bilenen Bayern var. Takımda grup maçlarının tamamında yer alan ve 1 gol atan orta saha oyuncusu Stepanenko cezası sebebiyle oynayamayacak. Ama daha çok arayacakları oyuncu takımın en değerli ismi olan Bernard olacak. Sakatlığı sebebiyle akşam oynamaması takımın az olan şansını iyice bitiricek.
Bayern Münih'te ise sakat oyuncu sayısı daha fazla ancak kadroları o kadar iyi ki aradıklarını söylemek zor. Lahm ve Thiago uzun süredir zaten yoklar, Pizarro ve Javi Martinez'de aynı şekilde sakatlık sebebiyle bu akşam yoklar. Ancak turun ve bu maçın favorisi yine de Bayern. Robben inanılmaz formda ve o iyi günündeyse rakiplerin onu durdurmak için fazla yapacak bir şeyleri kalmıyor. Üstelik ülkede ki iç savaş sebebiyle maçın Donetsk yerine kuzeyde Livy şehrinde oynanacağını hatırlatmakta fayda var. Yine -1 derecede ki sıcaklık Ukrayna takımının avantajı olabilir.

PSG - CHELSEA
Gecenin en iyi maçında ligde istikrarsız sonuçlara alan PSG ile İngiltere liginde uzak ara önde olan Chelsea'nin kapışmasını izleyeceğiz. Hafta sonunda maç yapmadan geçen Chelsea oldukça diri durumda. Paris ise hafta sonunda hem 90+'da gelen golle şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı. Hem de bu maçta 3 sakat birden vererek büyük yara aldı. Orta sahadan Cabaye ve Lucas Moura kesin olarak yoklar. Chelsea ise neredeyse tam kadro geliyor.
Maç öncesinde turun favorisi tabii ki Chelsea ancak geçen senede eşleşen iki takımda turu geçen takımı son dakikalarda Demba BA'nın golü belirlemişti. Ama Paris'in geçen sene ki formunda olmadığı gerçek.
Akşam oldukça keyifli bir maç izleyeceğime eminim. Ama ne yazık ki tek taraflı bir maç olacak. Maç öncesi takımını hazırlamayı iyi bilen Mourinho, bu kez karşısında daha agresif ve tartışılan bir Blanc buldu. Basın toplantısında Chelsea'nin bu maça diri çıkmak için kupadan bilerek elendiğini söyleyen Blanc, karşılık olarak Mourinho'dan siz yılbaşı tatili yaparken biz 10 günde 3 maç oynadık cevabını aldı. Düzeyinin bu seyide kalması durumunda hoşuma giden atışmalar bunlar.
Paris'in tek şansı var o da Zlatan'ın özel bir gece geçirmesini dilemek.
Yarın diğer maçlarda görüşürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder