19 Şubat 2015 Perşembe

AVRUPA LİGİNDE İLK MAÇLAR

TRABZON - NAPOLİ
Kuralar ilk çekildiğinde Ntvspor.net'in manşetini net olarak hatırlıyorum. "Hemen oynayalım" demişlerdi, haklı olarak. Aralık ayında liginde oldukça formsuz olan Napoli tam da bu yüzden Şampiyonlar liginden elenmişti. Aradan geçen 2 ayda ise karşımızda artık daha derli toplu bir Napoli var. Benitez artık o kadar da eleştirilmiyor. Ama hala kırılgan bir takımlar. İtalya liginde aldıkları sürpriz mağlubiyetler de bunun bir göstergesi. Aslında tam da bu maç onların yukarıya doğru olan formlarını aşağıya çekebilmek için iyi bir fırsat olabilir. Takımını 4-5-1'e yakın oynatan Benitez İtalya liginde 2.sırayı daha fazla önemserse bu maçta rotasyona gidebilir ancak ilk maçta iyi bir skor için rotasyonsuz da çıkabilir. Hafta sonunda Palermo deplasmanından 3-1'lik mağlubiyetle dönüp uzun süre sonra mağlubiyeti hatırladılar.
Bu maçta Napoli'nin formundan çok Trabzon'un ne yapacağı bizim için daha merak konusu. Ersun YANAL sonrasında henüz bir istikrardan söz etmek imkansız. Tam bir iç saha golcüsü olan Cardazo'nun da sakatlık sebebiyle bu maçta olmaması takımın gücünü epey bir azaltır. O yüzden yetişmesi önemli. Yatabare'nin de olmadığını da düşünürsek değeri sanılandan da fazla.
Takımın savunma olarak feci durumda olduğunu artık sağır sultan dahi biliyor. Her maçta rakipte Emenike gibi bir kabızın olmasını beklemek fazla iyimser bir tahmin olur. O yüzden oyunun mümkün olduğu kadar rakip sahada oynanması gerek. Aytaç'ın katılımı oyunun merkez noktasını belirlemekte büyük önem taşıyor. Ondan bir Mehmet TOPAL olmasını bekliyoruz ki bu ışığı şimdilik veriyor. Orta sahada büyük beklentimin olduğu bir diğer isim ise Mehmet EKİCİ olacaktı ki kendisi Costant ile birlikte cezalıymış. Frikiklerde inanılmaz derecede isabet bulan Mehmet sıkışacak oyunda anahtar olabilirdi. Ama tekrar belirtmekte fayda var. Bu akşam ki maçta önceliğimiz gol yememek olmalı. Bunun kolay olacağını sanmıyorum. Favori Napoli
Maçın yayını İdman Tv'de Türkiye'de ise D-Smart yayınlıyor. Saat 20:00'de
LİVERPOOL - BEŞİKTAŞ
Milli takım düzeyinde İngilizlerle en son ne zaman oynadığımızı emin olun hatırlamıyorum. Sanırım Nihat'ın güzel bir kafa şutu ile aklımda kalan maçtı. 2003 yılından bu yana milli takımlar düzeyinde karşılaşmadığımız İngiltere ile kulüpler düzeyinde ne çok maç yaptık. Fenerbahçe'nin iki kez Arsenal ile Beşiktaş'ın Arsenal, Tottenham ve Liverpool ile eşleşmeleri her sene olmuştur. İngilizlerin bize ters geldiği zaten sonuçlardan belli. Bu eşleşmede sonunda da farklı bir sonuç beklemiyorum. Aralık ayında geçen sene ki formundan eser bulunmayan Liverpool aradan geçen iki ayda çok iyi bir noktaya gelmese de artık eli yüzü düzgün bir takım oldu.
Sakatlıktan dönen Sturidge henüz formda değil. Ayrıca forma şansını yeni bulan Markovic de cezalı olduğu için oynamayacak. Gerard da sakatlığı sebebiyle yok. Üstelik şu anda ligimizin lideri ve en iyi oynayan takımı Beşiktaş'tan daha iyi bir takımımız yok. Bu İngiliz şansızlığını kırabilmek için şartlar en fazla bu kadar iyi olabilir. Ancak yine de tur için o kadar ümitli değilim. Beşiktaş'ın bu turu alabilmesi için mutlaka Liverpool atmosferinden golle dönmesi gerekiyor. Bunun için elinde yeterince kaliteli ayaklar var. Kaleci Tolga bu maçta olması tecrübe anlamında iyiydi ancak kalede Cenk olacak ve bu tip yüksek gerilimli maçlarda batırmasıyla meşhurdur.
İlk yarısı kısır bir maç bekliyorum. İnşaallah tur bizim olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder