25 Şubat 2015 Çarşamba

MAN.CİTY - BARÇA MAÇIN ARDINDAN



Uzun zaman sonra izleme fırsatı bulduğum Barcelona açıkcası beni hayal kırıklığına uğrattı. “O eski halimden eser yok şimdi” şarkısını hep beraber söyler gibiydiler. :) Tabii ki bu yazdıklarım eski Barcelona ile kıyaslamamdan dolayı yoksa İngiltere deplasmanında kazanılmış maç sonrası bunları yazmam.
Luis Enrique ile yaşanan değişim oyun olarak çok geriye götürmüş Barcelona’yı, ileride hiç savunma yapmayan üçlü Neymar, Suarez ve MESSİ takım savunmasında arızaya neden oluyorlar. Ancak Messi ve Suarez’in hucüm gücü o kadar yüksek ki eğer yüksek tempoda baskı yapmazsanız bu defolar ortaya çıkmıyor. Barcelona çok kısa periyotlarda (5-10 dk)şahane pas oyunundan bölümler sundu. 
İlk yarıda Suarez’in biri şahane tek vuruş diğeri fırsatçılığını konuşturduğu iki golüyle 2-0 öne geçen Barça(Bu arada Mümin’in Suarez tahmini tutmuş oldu.), ikinci yarıda yediği baskıyla ecel terleri döktü. İkinci yarının ilk 10 dakikasında maç 2-2 ye gelebilirdi. Czeko biraz becerikli olsa.(Boşnak golcüyü severim ama çok pozisyon harcıyor!)  Bu baskı düşmeye başlamıştı ki gol geldi ve oyun tam zevklendi derken City saçma bir pozisyonda 10 kişi kaldı ve maç bitti.

Barça yı farklı kılan şeyler ; Messi sahip olmasının yanında stoperlerinin ayağının çok iyi olması gerçi zaten bir tanesi orta sahadan bozma, Mascarano ve Pique çok yetenekli stoperler, maç içinde enaz 3-4 kere topla tum orta sahayı geçip en doğru pası verebiliyorlar.
Son olarak Neymar için birkaç kelam edeyim. Hiç savunma yapmayan veya yapamayan brezilyalı, bu seviyede hücumda da güçsüz kalıyor bu nedenle deplasmanda ilk 11 de ne işi var anlamadım. Ben yerine Pedro’yu  tercih ederdim.  Barcelona ancak kendi evinde görece zayıf takımlara karşı oynarken oynar. (Bence bu formuyla o bile zorda neyse…)
KONUK YAZAR
MESUD AKYÜZ

1 yorum:

  1. Beklediğimden çok daha sıkıcı bir maç oldu. 90 dakikayı bile izleyemedim.
    Barça'nın turu geçtiğini söylemek için ikinci maçı beklemeye gerek bile yok.
    City'nin ise artık hoca değişikliği vakti geldi. Elinde sınırsız bir bütçe olan Pellegrini
    kişisel becerilerden başkaca bir plan ortaya koymuyor. City Pellegrini'den daha fazlasını hakediyor.
    Messi'nin ise artık penaltı atmayı bırakması gerekiyor. Saymadım ama bu kaçıncı kaçırıdığı penaltı?
    Çok iyi futbolcu olmak hatta efsane futbolcu olmak ayrı iyi penaltı atmak ayrı bir meziyet maalesef Messi
    iyi bir penaltıcı değil.

    YanıtlaSil