24 Şubat 2015 Salı

ŞAMPİYONLAR LİGİ SON 16'DA İKİNCİ PERDE

Geçen hafta başlayan maçlarla Şampiyonlar liginde ilk perde açıldı. Bu hafta ise diğer 4 karşılaşma oynanacak. Salı günün programına bakacağımız bu yazı da M.City - Barça ve Juventus - B.Dortmund maçları var.
M.CİTY - BARÇA
İki iddialı ve liginde ki konumundan memnun olmayan takımların karşılaşmasında haftanın en yüksek ölçekli maçına şahit olacağız. Ayrıca maçın Ntv'den canlı yayınlanacağını müjdelerim.
Cezalı olduğu için eski takımına karşı arkadaşlarını yalnız bırakacak Yaya TOURE ev sahibinde ki en büyük eksik. Barça cephesinde ise hafta sonunda evinde aldıkları Malaga yenilgisinin moral bozukluğu var. City ise hafta sonunda Chelsea'nin puan kaybını iyi değerlendirdi ve New casttle'ı 5 golle geçti. Barça'yı bu sene hiç beğenmiyorum ancak son haftalarda yükselişe geçtikleri gerçek. City ise istikrarsızlık kelimesinin sözlük anlamı gibi bir maç inanılmaz işler yaparken 3 gün sonra tanınmaz halde olabiliyor. Aslında çok beğendiğimi bir hoca olan Pellegrinin bu dalgalanmaya çare bulamaması beni üzmüyor değil. Barça'da ise Luis Enrique'yi oyuncuyken de sevmezdim hocayken de başarılı bulmam.
Geçen sene de bu turda karşılaşan iki takımda iki maçı da kazanan Barça çeyrek finalist olmuştu. Bu kez favoriyi belirlemek zor. Ancak Avrupa tecrübesi daha fazla olan Barça tura daha yakın duruyor. Maçın favorisi yok. Gönlüm City'den yana. Ligimizin saçma futbol atmosferinden sonra açık kanalda böyle maçlar yayılamıyorlar mı? Kıskanmamak mümkün değil. Bizim taraftarlar Emenike'yi izleyip bu adam futbolcu mu? Derken adamlar Aguero'yu, Luiz Suarez'i izleyip burun kıvırıyor. Ama sizi izlemekten alı koymasın iyi maç olur akşam buraya yazıyorum. Gollerden birini Suarez atacak demedi demeyin :)

JUVENTUS - B.DORTMUND
Sevdiğim ve sevmediğim iki takımın diğer bir eşleşmesi de İtalya'da. Liginde dolu dizgin giden ve şampiyonluğu garantilemek için gün sayan Juventus ile Almanya liginden düşmemek için direnen Dortmund'un karşılaşmasında favori tabii ki Juve.
İki takımda da cezalı yok ancak uzun süredir sakatlığı sebebiyle oynamayan isimler bu maçta da olmayacaklar yani yeni eksik yok. Juve için bundan daha iyi bir kura olamazdı. Ligde ki dertlerini düşünmekten belki de bu tura konsantre olamayan Dortmund hafta sonunda zorlu Sturtgart deplasmanından 3 puan çıkarmanın mutluluğunda ligde bir ara son basamağı gören sarı siyahlar şimdi düşme hattından 3 puan yukarıda Avrupa kupalarına ise 8 puanlık eksiği var. Hafta sonunda ise ezeli rakipleri Schalke ile oynayacak. Juve ise liginde çok rahat. İkinci Roma ile arasında 9 puan fark var. Üstelik bir sonra ki lig maçları Pazartesi günü Roma'ya karşı yani bütün ilgileri bu maçta olacak. Açık ara favori Juventus. Ama maçın sıkıcı geçme ihtimali o kadar yüksek ki futboldan soğutur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder