20 Şubat 2012 Pazartesi

SEYİRCİLİ MAÇ CEZASI

              Önce şunu yazmalıyım ki seyircisiz maç keyifsiz ama ergenlik sesine ulaşmamış binlerce çocuk ve bu kadar tiz sese sahip kırk bin kadının önünde oynamak veya tv de bu maçı izlemek hakikaten ceza oluyor. Federasyon bunu mu amaçladı emin değilim ama ceza amacına ulaşıyor orası kesin.

               Maça Fener hızlı başladı. Önce sağdan ve soldan ataklarla uzaktan şutlarla rakibini açmayı denedi ve bunda da Emre ile başarılı da oldu. Golde kısmetin olduğunu söylemezsem ayıp olur. Oldukça heyecanlı ve iki takım taraftarı içinde stres dolu bir maçtı. Sivasspor bulunduğu konumun hakkını verircesine oynadı. Golü erken yemesine rağmen çok güzel bir golle cevap verdi. Bu golün ardın da geri çekilmeyip ataklarını sürdürdü. Kornerden gelen golle de aradığı golü buldu. Farkı daha da açabilirdi hatta açmalıydı bu kadar açık oynadığı bir maçta yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince maç hep ortada olmaya mahkûm kaldı.

            Seyirci sayısında bir eksilme olmayan ancak seyirci desteğinden oldukça mahrum olan Fenerbahçe Alex ile çok müsait pozisyonları harcamasına rağmen Pedriel’in gerçekten kolay pozisyonu kaçırmasından sonra günün kötüsü Alex ile önce beraberliği yakaladı. Ardından da M.Sow’un alda at pasında yine Alex ile öne geçti. Maçın ilk yarısında çok kötü oynayan hatta hakkında yanlış transfer mi oldu diye sorgulamama sebep olacak tercih hataları yapan Sow ikinci yarıda ki oyunuyla erken düşünmenin çok da doğru olmayacağını gösterdi. Yine de hakkında iyi transfer ya da kötü transfer demek için erken. Henüz 3.maçı anlayışlı olmak lazım ama gözüm üstünde: )

        Fenerbahçe’nin bu oyun düzeninde ki en önemli isimler sanırım Emre ve Gökhan Gönül. Bu ikisi olmadığı sürece ya da olsa da iyi oynamadıkları sürece Fenerbahçe’nin zorlanması ve puan kaybı yaşama ihtimali çok. Takım hala eli yüzü düzgün bir top oynamıyor ve deplasmanda yaşadığı sorunlar da hala bitecek gibi değil. Biran önce toparlanması ve sene başında ki performansına dönmesi ümidi ile…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder