13 Şubat 2012 Pazartesi

AVRUPA'DAN NOTLAR

             
            Bu hafta Avrupa da çok güzel maçlar vardı. Önce cumartesi sabahı M. United evinde Liverpool la oynadı. Önce ki karşılaşmalardan aralarında husumet bulunan Liverpool dan Suarez ile Manudan Evra maçın başrol oyuncularıydı. Suarez’ e ırkçılık yaptığı suçlaması yapan Evra rakibinin 8 maç ceza almasına sebep olmuştu. Suarez suçlamaları kabul etmedi ve tepki olarak maçtan önce rakibinin elini sıkmayarak gösterdi. Evra elini zorla tutmaya çalışması ise iki sevgilinin ayrılma anında bir tarafın ayrılığı kabul edememesine benzedi. Ülkemizde pek çok ırkçı yaklaşım olsa da ten rengine göre ırkçılık yapan pek olmadığı için ve Avrupa da bu sorun yüz yıllardır olduğundan hassasiyetlerini anlamak zor olacak bizler için. Ben nedense Suarez’ e haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. Suarez daha önce de Siyahî oyuncularla oynamıştır herhalde kendi takımında da sağ bek Glen Johnson pek beyaz sayılmaz. Bu konuda hiç sorun yaşamadığına göre anlık bir şeyler söylemiş olabilir bu 8 maç cezayı gerektirir mi? Onu aynı şekilde ırkçılık suçlaması ile karşı karşıya kalan J.Terry e verilecek cezaya göre göreceğiz. (üstelik bu sefer ırkçılığa maruz kaldığını iddia eden Terry’nin milli takımdan arkadaşı Rio Ferdinand’ın Rio Ferdinand da oynayan kardeşi Anton Ferdinand)




          Maç ne oldu diye sorun varsa 2. Yarıda 2 Rooney golüne sadece Suarez le cevap veren Liverpool karşısında Manu kazandı. Maç sonrası ise belli ki elinin havada kalmasını hazmedemeyen Evra nın Suarez i taciz edercesine sevinmesi mahalle maçlarından sonra nasıl koyduk amanın Premier lig versiyonuydu. Sinirlerine hâkim olan Suarez gözümde daha çok büyüdü.




             Günün diğer güzel maçı Everton deplasmanında ki Chealsea’ nin mücadelesiydi. Chealsea deki bence son günlerini geçiren ya da en çok sene sonu bileti kesilecek olan Andre Villas Boas ( 35 yaşında ) takımı sene boyunca hiç üst seviyede oynayamadı. Şampiyonlar liginde devam ettiği için hala takımın başında olan bir dönem takımın abisi Lampard’la kavgalı olan genç hocanın ömrü çok uzun olmayacakmış gibi duruyor.

            Liverpool da mükemmel form tutan Torres’in Chealsea’ ye transfer olduktan sonra Guiza’nın Fenerde ki halini hatırlatması da artık sabırları zorluyor.



            Bir zor durumda ki hocanın maçında ise devre arasında Eskişehir’den apar topar ayrılıp Hertha Berlin e giden Skibbe Sturtgartt’ tan 5 gol yiyip takımda ki son günlere doğru hızlıca yol aldı. Hem Eskişehir i zor durumda bıraktı ki hala toparlayamamış durumda hem de gittiği yerde başarıyı bulamadı ( takımı küme düşme hattının bir basamak üstünde ) iyide oldu. Beter olsun.


Not: Pazar günü Skibbe’nin görevine son verildi. G. Saraydan ayrıldıktan sonra Fotomaç gazetesinin manşeti gibi Skibb ( Sikip diye okunur:) bıraktı. Takım Skibbe ile 17 gol yedi ve 1 gol atabildi.

         Evinde Caen e 1-2 kaybeden Lyon da sezonun kötülerinden. Dubai sermayeli PSG bu sezon Ancelotti ile şampiyon olup seneye daha büyük transferlerle adından söz ettireceğe benziyor.

         Umut Toulouse da başarılı olması ise en büyük dileklerimden severim böyle çabalayan topçuları izlemeyenler bu sene Lyon a attığı golü izlesin 35 metreden ampul gibi asmış. Altta ki video da izleyebilirsiniz.

             Ardalı A.Madrid yeni hocasıyla çıkışına devam ediyor 6 maç oldu ve hala gol yemediler. Bu hafta deplasmanda Santander’i elinden kaçırmasının ( 0-0 ) tek sebebi Racing Santanderin kalecisi (Rodríguez Martínez ) dir. İnanılmaz toplar çıkardı. Yine de Adrian birazcık gününde olsa ya da o pozisyonları Falcao bulsa sonuç farklı olurdu.

             Arda bizim ligimizdekinin aksine savunmaya da yardım ediyor. Bir çeşit kayseri sonrası Mehmet Topuz gibi oyunu değişti ve uyum sağladı. Onun da başarılı olmasını isterim.

           Cumartesinin en büyük sürprizi ise Barselona’dan geldi. Deplasmanda sıfırın altında oynadığı bir maçta yedeklerine şans veren Guardiola’ ya Osasuna 3 tane attı ve maçı 3-2 aldı. Bu sonuçla R. Madrid ile aradaki puan farkı 10a yükseldi. Real Madrid Levante’yi 4-2 yendi. Ronaldo’nun 3.golü çok güzeldi. Sol çaprazdan Stoch gibi içeri girer girmez vurdu ve kalecinin üzeirnden golü buldu. Şimdiden tahminimdir. R. Madrid bu farkı iyi kullanır ve bu sene şampiyon olur ve Morinho takımdan ayrılır. Hele birde Şampiyonlar Ligini de alırsa hayatta kalmaz takımın başında. Artık Guardiola’nın da kendini tam manasıyla ispat etmek için farklı ülkerlerde farklı takımlarda çalışması lazım sene sonu sona eren sözleşmesini uzatacağını sanmıyorum. Bu takımla kazanacağı daha ne kaldı ki. Morinho’dan daha iyi olduğunu ispatlamak gibi bir düşüncesi varsa başka takımlarla da kazanması lazım tıpkı Messi Ronaldo örneğinde olduğu gibi Messi Barça da dünyanın en iyisi ama Ronaldo gittiği her ülkede olağan üstü işler yapıyor. Guardiola’ nın da bu sınavdan geçmesi lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder