13 Şubat 2012 Pazartesi

FENERBAHÇE ÜLKER NEREYE GİDİYOR...





            Bu takıma akıl sır erdirmek mümkün değil sene boyunca zaten inişli çıkışlı bir grafik çizdiler ama bu hafta ki mağlubiyeti açıklamak için istikrarsızlıktan çok daha geniş bir analiz gerektirir. Ligin son sırasında ki Bandırma Kırmızıya karşı ( ki bu takım Bandırma Banvit ’in altyapı takımıdır) ilk galibiyetini geçen hafta Türk Telekom ‘a karşı alan bu takım bu hafta evinde F.Ülker gibi takımı yendi. Küme de kalma ihtimalleri zaten olmayan bir takım ancak giderayak iz bırakmak için ellerinden geleni gücü sınırınca yapıyorlar. Bu takıma her kim eksik olursa olsun yenilmenin sene başında Avrupa da son 16 hatta final 4 hedefi olan bir takımın yenilmesini kelimelerle anlatmak mümkün değil. Yapılması gereken çok şey var hiç istemesem de başlarda çok başarılı bulduğum Neven Spahija ‘nın görevine son vermek de bu yapılması gerekenler listesinde yer almakta hem de ilk maddelerden biridir. Sene başından beri sakatlar düzelince takım ritmine girecek dendi ancak ne sakatların ardı arkası kesildi ne de takım bir ritim tutturabildi. Son olarak kaptan Ömer Onan sakatlar kervanında zaten sene başında ki sakatları beklerken sürekli oynamak zorunda kalan Ömer’in yaşlı vücudu daha fazla dayanamadı ve takımı en önemli maçlarda takımı yalnız bıraktı. Geçen senenin önemli isimlerinden Tomas ’da müthiş düşüş gösterenlerden sene başında ayrılan 3 oyuncu ( Jesicevicus, Lavrinovic, Kinsey )  bu kadar mı önemliydi. Ya da bu takım sadece onlara mı endeksli top oynuyordu çözmek zor sene başında ki şike davası sanırım futbol takımından çok basketbol takımını etkiledi nedenini anlayan biri varsa bana da anlatsın.

            Bir yandan A. Efes te olan sorun burada da kendini gösteriyor takım sadece yabancı oyuncular kadar performans veriyor. Altyapıdan gelen tek bir ümit bile yok G. Sarayda ki Göksenin kadar bile bir oyuncu olmayışı ne fena hiç oyuncu çıkmayacaksa bu altyapılara ne gerek var ya da hiç genç oyunculara şans vermeyecekse koçluk yapmanın nesi zor. Artık genç oyuncular görmek istiyorum Enes Kanter’ler Doğuş Balbay’lar hep bu alt yapı ürünü oyuncular ama takıma hiç bir şey vermeden yurt dışına gittiler forma aşkı kulüp sevgisi aşılamak gerekli demek ki.

            Bu arada Basketbol şube sorumlusu Nedim KARAKAŞ koçun istifasını beklemediklerini yola aynen devam edeceklerini açıkladı yani sinir küpü maçlara devam…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder