7 Şubat 2012 Salı

HAFTANIN DEĞERLİNDİRMESİ




               

                 Bu hafta önemli bir derbi vardı önceki yazıda uzun uzun yazdığım için bu yazıda derbiyi es geçiyorum. Haftanın sürprizi 2.yarının flaş takımı Trabzonspor un Antalya’da kaybetmesiydi. İyi başlamadığı maçta Mehmet Eren’in kafa golüyle( Serkan Balcının F. Bahçede oynayamama sebebi bu pozisyonda yine ortaya çıktı sağ bek oynamak için çok kısa ) 1-0 geriye düştüğü maçta cevap vermekte gecikmedi ve Mustafa Yumlu beraberliği sağlasa da tekrar edilen penaltıda Tita son sözü söyledi. Playoffa son sıradan da olsa girmek isteyen ve önündeki G. Birliğini yakalamaya çalışan Trabzonspor için işler biraz daha zor sadece Burak ‘ın eline bakmak bu seviyede bir takıma yakışmıyor. Geçen seneki göz alıcı orta saha performansından sonra Alanzinho’nun 1 büyük transfer olarak gelen Adrian’ın 0 ( yazıyla sıfır) golle oynaması inanması zor ama gerçek.
               
               Haftanın diğer bir sürprizi de Kayseri yi deplasmanda 2 kere öne geçip 2 kere yakalanmasına rağmen yinede maçı 3-2 kazanan G. Birliği yaptı. Herve Tum giderek gençleşiyor sanki yada oynadığı takımın adına yakışanı yapıyor bu sene genç forvet hattına tecrübesi ve son vuruşlarıyla çok büyük katkı yaptı. Haftanın şaşırtmayanı ise A. Gücünün yine kaybetmesiydi. Manisaspor yeni hocasıyla ilk galibiyetini nihayet aldı. Ama verilen işaretler hala yeterli değil. Eskişehirspor evinde moral bulma ve hava yakalama anlamında çok önemli bir galibiyet aldı. Maçın oynandığı zemin buzdan kaplıydı çoğu oyuncu ayakta durmakta zorlanırken yere sağlam basan sol açık Volkan çok önemli pozisyonlar bulsa da beceri yoksunu olduğundan pek çok pozisyonu heba etti. E. Yanal’ın ısrarla şans verdiği Tello’nun ısrarla kötü oynaması ve çok müsait pozisyonda Volkan’ın soldan getirdiği topu tribüne yollaması bir oyuncunun nereden nereye gelebileceğine en güzel örnek olur sanırım. M. United e deplasmanda muhteşem bir gol atan Tello nerede Eskişehir de ki Tello nerde.
 Lider Galatasaray Gaziantep maçında zorlansa da kazanmayı bildi. Yeni transfer Necati’nin golle dönmesi onun açısından olumlu gol vuruşunda ise kısmetli olduğunu belirtmek lazım. G. Antep ise yeni hocasıyla ilk maçında ilk galibiyetini aldıktan sonra üst üste 2. Mağlubiyetlerini aldı balayı erken mi bitti acaba Hikmet hocanın maç sonrasını izlemeyenler çok şey kaçırır… Karabük evinde en yakın rakibiyle oynadığı çok önemli maçta evinde Samsunsporu 2-1 ile geçti. Maçta 2 gol atan İlhan Parlak beni şaşırtmaya devam ediyor baksan eli yüzü düzgün tek bir özelliği yok çabuk değil, bitirici sayılmaz, yırtıcı hiç değil, ama bir şekilde atıyor onunda geçen sene attığı röveşata golü tek kelimeyle harikaydı. Yine de takım M. Yıldız geldikten sonra daha da kuvvetlendi bu maçta da 1 asist ve 1de penaltı yaptırdı. Penaltıyı kendisi kullanmak isteyince Karabük bir golden oldu ama onun varlığı Karabük’e büyük fayda sağlıyor.


              Bahsedeceğimiz son maç ise deplasmanda Mersin’i 1-5 gibi göz alıcı bir skorla geçen Sivasspor maçı olacak. Rıza Hocanın takımı haftalardır taş gibi top oynuyor 2 hafta sonraki Fenerbahçe deplasmanı ne kadar iyi takım olduklarını test etmek için güzel bir sınav olacak. Mersin ise sakat Nobre ’nin yokluğunun da yokuş aşağı gidiyorlar. İstifa edip geri dönen Nurullah Sağlam ilk yarıda aldıkları puanlar sayesinde düşme tehlikesi yaşamıyor. Ama gelecek onlar için de ışık saçmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder