1 Şubat 2012 Çarşamba

EN KÖTÜ KARAR KARARSIZLIKTAN İYİDİR…



          TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar sonunda istifa etti. Sonunda diyorum çünkü F. Bahçe uzun süredir bir güven tazeleme istediğini dile getiriyordu. Buna gerekçe olarak da Şampiyonlar Ligine alınmamasından TFF yi sorumlu tutuyordu, nitekim dün ve önceki gün ortaya çıkan belgelere göre haksız değillermiş. Cas hâkimi Kısmet ERKİNER ‘ in açıkladığı ve daha sonra TFF ye de 3 ay önce geldiği anlaşılan Fenerbahçe’nin UEFA ve TFF aleyhine açtığı davada yer alan UEFA savunmasında Şampiyonlar Liginden men kararını TFF’ nin aldığı, isteselerdi,  yeterli kanıt yok deselerdi F.Bahçe’nin kupaya alınacağını belirtmesi. Bu kararın en büyük nedeni oldu. Bu belgelerden nasıl oluyorsa Mehmet Ali AYDINLAR’ ın haberi olmaması oldukça garip ama öğrenir öğrenmez istifa etmesi takdir edilesi.

          O kurumda ne iş yaptığını bir türlü anlamadığım basketbol başkanı adayı olup kazanamadıktan sonra şansını TFF de deneyen Lütfi ARIBOĞAN’ nın da istifası sanırım günün tek sevindirici haberi. 3 temmuzdan bu yana kaos içindeki futbolun daha uzun süre bu durumdan kurtulması zor gözüküyor bir türlü karar alamayan aldıklarını da uygulamayan federasyon zaten güvenini kaybetmişti. Şimdi yerine gelecek isimler tartışılıyor eğer gerekli icazeti alabilirse eski başkan Haluk ULUSOY ilk akla gelen isimlerden ama bu isim geçmiş icraatlarını düşünürsek F.Bahçenin en son isteyeceği isimlerden olacağı da muhakkak. Diğer ismi geçenler ise eski BJK yöneticisi ve eski iç işleri bakanın A. Kadir AKSU’ nun oğlu Murat AKSU ve de eski Gençlik Spor Müd. Mehmet Atalay en çok konuşulan isimler. Tek resmi adaylığını açıklayan ise Trabzonspor eski yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu sanırım şansının olmadığını o da biliyordur:)

         Sonuç olarak artık Play off un bu şekilde oynanması neredeyse kesin gibi 27 şubat ta yapılacak seçim sonrası yeni disiplin kurulu ve yeni etik kurulun oluşmasının nisanda başlayacak play offa yetişmesi mümkün gözükmüyor asıl kaos playofftan sonra başlıyor ya bakalım hayırlısı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder