2 Şubat 2012 Perşembe

"ATEŞ"SİZ ANTALYA







                                 G.SARAY: 1  ANTALYASPOR: 1


                  Herhalde G.Saray Necati Ateş transferinden sonra bu maçın daha kolay olacağını düşünmüştü ama gerek hava koşulları gerekse Milan Barosun oyuna girdikten sonra aklıyla değil de çenesi ile iş yapmaya kalkması sonucu bu puan kaybı yaşandı. Oyun oynamak isteyen takım için zeminin daha iyi olması gerekir ancak İstanbul da 3 gündür süren kar yağışı buna imkân vermedi. Maçtan önce bana göre etik olmayan bir zamanlamayla yapılan Necati ATEŞ transferinin ( 2 gün önce de bu transfer pekâlâ yapılabilirdi) ilahi bir geri dönüşü olsa gerek bu skor. Galatasaray uzun bir galibiyet serisinden sonra 4 maçta tek galibiyet çıkarabildi o da evinde A. Gücü maçı daha önce Barosun güvenilmez fiziki durumundan bahsetmiştim ama çenesi için uyarmayı unutmuşum sağ olsun yazımdan sonra ki oynadığı ilk maçta hatırlattı kendisini.  Geldiği günden beri etkili oyunu çok iyi bitiriciliği ve de bitmek bilmeyen istikrarsızlığı ve güvenilirsizliği ile hatırlanacak.
         

              Tabii ki bu puan kaybını sadece Barosun takımı eksik bırakması ile açıklayamayız F.TERİM ‘in aşırı güveninden kaynaklanan kadro tercihlerinin de etkisi en az Barosun kendini attırması kadar etkili olmuştur. Bursa deplasmanı gibi oldukça zor bir maçta ilk 11 de görev verdiği Sercan YILDIRIM a bu maçta niye güvenmedi anlamak zor üstelik kendi evinde taraftar desteği bu kadar yoğun iken ( oynatsaydı da birşey değişmezdi ya Sercan oynasa ne olur oynamasa ne olur ) bu iki tercihi çok saçma geldi. Önümüzde uzun bir fikstür var 3 büyüklerin playoffu nerdeyse garantilediği sezonda böyle yol kazaları tolere edilebilir. Ama geniş kadroyu daha iyi kullanmazsanız ilerde performans beklediğinizde çok geç olabilir...

 
            Maç boyu kafasına kartopu yiyen Ömer’in maç sonunda ben buradayım diye stadı selamlaması artık klasikler arasına girdi de bu kartoplarına ses çıkarmayan Muslera ,Sabri, vede diğerlerinin maç sonrası Ömer’e davranış dersi vermeye kalkması en hafif ifadeyle tribüne oynamaktır. O kadar da ucuz olmayın.

1 yorum:

  1. Bir Fenerbahçelinin gözünden Galatasaray maç analizi okumak güzel. Taraflı yorumlar üzerine serpiştirilmiş haber tanecikleri gibi olmuş. Senden özellikle de Galatasaray konusunda objektif olmanı beklemiyorum ancak en azından kendini iki tarafında yerine koyarak analiz yapmanı ve sonunda sana daha yakın gelen görüşü desteklemeni bekliyorum. Belki de fazla şey bekliyor olabilirim:)

    YanıtlaSil