15 Ekim 2012 Pazartesi

YILMAZ VURAL NE ALLAH(C.C) AŞKINA



      Elazığspor ikinci ligden çıkmak üzereyken takımın başında ki Hüsnü Özkara’yı göndererek o sıralarda şike davası ile uğraşan Bülent Uygun’u takımın başına getirmişti. Ancak avantajlı olmasına rağmen sidik zoruyla alınan Süper lig biletinden sonra önce Bülent Uygun kovulmuş ardından tekrar takım ona emanet edilmişti. Bu sezona girerken de takım tıpkı Bülent Uygun’un ikinci ligden gelip süper lig oynamaya başlayacak Bucaspor’a yaptığı gibi takımı baştan aşağıya değiştirdi. Toplam da 20 yeni oyuncu transfer edildi. Yerlerine 21 oyuncu ile yollar ayrıldı. Ancak bu toplama takımdan da istenen sonuçlar gelmeyince yine hoca ile yollar ayrıldı. Aynı şeyleri Buca’da da yaşayan Bülent Uygun 2.ligden yükselen takımı yok sayıp altyapısı bu kadar iyi olan iki üç kulüpten birisi olan takıma 16 yeni oyuncu almış 10 tane de göndermişti. Orada da benzer şeyler oldu ve sezona çok kötü giren takım Bülent hocayı kovmasına rağmen sene sonu küme düştü.
     Bu yöneticiler hangi kafayla yaşıyorlar ki takımlarla kulüplerin geleceği ile çocuk oyuncağı gibi oynayıp duruyorlar. Bir hoca ile anlaşırken geçmiş senelerde neler yaptıklarına hiç mi bakmıyorlar. Ama sorun da burada başlıyor zaten öyle bir alışkanlıkları olsa kovulan Bülent Uygun’dan sonra takımın başına gelen hoca Yılmaz Vural olmazdı. Elazığ’dan önce 26 takım çalıştıran Elazığ ile bu sayı 27 olan bir hocayı yeni umut diye takımın başına getirmezlerdi. Çalıştırdığı bu 26 takımın da en az 20’si küme düşmemeye oynayan takımlar. Böyle bir hocadan medet beklemek saçmalıktan başka bir şey değildir. Yılmaz Vural takımı kümede tutabilir. Ancak bir felsefesi olmayan bir adamla gelecek anlamında ne beklenebilir. En son ikinci ligde Sakaryaspor’u çalıştıran Vural takımı küme düşmekten kurtaramamıştı.

    Lige yeni yükselen takımlar bu yönetici kafasıyla yönetilmeyi sürdürdükçe asansör takım olmaktan daha ileriye gidemezler. Oysa Ordu gibi Kasımpaşa gibi güçlü yönetimlerle oluşturulan kadrolar kalıcı olmaya daha yakındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder