17 Ekim 2012 Çarşamba

ALMANYA’NIN ARTIKLARI İLE BU KADAR OLUYOR



      Yazının sonunda söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim Abdullah Avcı’nın istifa etmesi gerektiğine inanmıyorum. Bence yola onunla devam etmeliyiz. Üstelik federasyon başkanı Demirören gibi futbol aklı J.Alves gibi adını kimsenin bilmediği A.Madrid’e transfer olalı 1 hafta olmuş bir adama 3.1 milyon Avro veren akla sahip adamın hoca seçiminde de aynı yolu izlemesinden korkuyorum. O yüzden elemeler bitene kadar Abdullah Avcı takımın başında kalsın zaten olan oldu. Artık bundan sonra Capello gelse ne yazar Morinho gelse ne yazar.
      Ancak başlıkta da dediğim gibi gurbetçi futbolcularımız Almanya forması giymesin bizim ülkemizde oynasın diyerek lobicilik yapılan bir dönemde Almanları değil bizi seçti dediğimiz adamlara bakıyorum da, ya bunlara oynama garantisi verilmiş o yüzden bizim milli takımımızda oynuyorlar yada bu futbollarıyla Almanya takımında oynayamayacaklarını anlamışlar o yüzden bizi seçmişler. Yoksa Mesut gibi Mehmet Scholl gibi iyi oyuncular bir şekilde ikna edilerek Almanya takımında oynuyorlar. Şimdi de Samet Yeşil o yoldan gidiyor. Bize de Mehmet Ekici gibi Tunay Torun gibi Colin Kazım gibi ikinci kalite oyuncular kalıyor. Mehmet Ekici yazıp googleda arama yaptırın ve bu sene kulübünde ne kadar süre aldığına bir bakın. Üşenenler için aşağıya bir resim ekledim. Almanya liginde 12.sırada olan ve geçmişini mumla arayan W.Bremen’de 7 maçta toplam 10 dakika süre almış. Sezonun geride kalan 6 maçın 5’inde kadroya dahi girememiş. Biz bu adama Ronaldo muamelesi yapıp her milli maçta kadroya çağırıyoruz. Ne olur bizi seç diye yetkililer Almanya’ya kadar gidip evlerinde ziyaret ediyorlar. Ve ben bu adamların ne bir top oynadığını gördüm ne de bir mücadelesini dün ki maçta da yerine Aydın girdi be arkadaş daha başka lafa gerek var mı?
       Diğer yandan Tunay Torun Mehmet kadar kötü olmasa da onunda oynadığı iyi bir maç hatırlamıyorum. Nispeten takımında, Almanya liginde 15.sırada olan Stuttgart’ta süre alıyor. Gerçi sadece bir maç 90 dakika oyunda kalmış ama sonradan da olsa oynayan birisi. Yine de Sercan Sararer kadar ismi kalmadı hafızamda.

    Aynı şekilde Mevlüt 2008’den bu yana Milli formayı 18 kere giymiş ve ilk golünü nihayet dün attı. Ama maçın geri kalanında hiçbir şey yapamadı. Ama kendi takımında oynadığından ve kulübü Rennes'de attığı gol sayısına bakarsak seçilmesi ve oynatılması bir derece doğru.
      Liste bu şekilde uzayıp gidebilir. Şu niye oynadı bu niye oynadı diye ancak çözüm yok. Birde mağlup olmuş hocalar maç sonu çıkıp da hatalarını inkar etmiyorlar mı ifrit oluyorum. Arkadaş çık deki hata bende berbat bir oyuncu seçimi yaptım. İlk baştan itibaren kadro tercihlerim yanlıştı dese nispeten en azından yaptığının farkında düzelir belki diyeceğim. Ama yok işte çıkıp ota boka suç atıyorlar.

     Milli takım kulüp takımı değil transfer dönemi diye bir kavramları yok. O yüzden sakat oyuncular var bahanesi çok gereksiz bir mazeret. Sen koskoca 23 kişilik (sonrada çağrılanlarla beraber bu sayı 25 oldu) kadroya Mehmet Topal’ın yerinde oynayabilecek bir adam dahi çağırmıyorsan o kadroyu kuran zihniyetin sağlığından şüphe ederim. Nuri ve Emre’den kurulu orta saha mı olur. İkisinin bu sene oynadığı maç sayısı kaçtır acaba. Kendi evinde savunmacı Topal’la başla ama deplasmanda hücumcu iki orta sahayla oyna sizce mantıklı mı? Sağ bek Gökhan gönül sakatlanınca oraya Hamit mi geçer yoksa sağ bekin yedeği kimse o mu? Ama çağrılan ilk kadroda sağ bek yedeği yok. Sonradan Serdar Kurtuluş çağrıldı ancak o da kadroya giremedi. Yerine 3 gün önce sağ açık oynayan Hamit oynadı. Bu nasıl bir mantıktır. Bu nasıl bir hocalıktır. Geçmiş yıllarda çalıştığın için kadroya aldığın Aydın’dan kime ne hayır geldi ki kendi takımında kesemediği Hamit’in yerine nasıl oynar. Takıma mutlak galibiyet gerekirken Umut ancak o dakikada mı girer oyuna. Egemen bu kadar formsuz iken neden Semih tırpan yedi. Yazık gerçekten yazık bu kadar ümitli olduğumuz Abdullah Avcı’nın bu denli saçmalaması üzücü olduğu kadar umutta kırıcı.
     Volkan iki maçta yediği iki salakça gol yüzünden takımın bu halde olmasının asıl sorumlularındandır. Konsantrasyonu iyi olduğunda harika bir kaleci ancak kafası dağınıksa sonuç bu goller oluyor. Sanırım o da diğer pek çok oyuncu gibi kulüp maçlarını milli maçtan daha önce geldiğini düşünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder