3 Ekim 2012 Çarşamba

FENERBAHÇE NE YAPAR? NE YAPMALI?



        Yarın akşam Fenerbahçe için yeni bir sayfa açılıyor. 8 senedir yeri geldiğinde takımı sırtlayan yeri geldiğinde takıma köstek olan Alex De Souza’sız ilk maçına çıkıyor. Rakip geçen sene Almanya liginde harika bir sezonu geride bırakan ancak kaybettiği futbolculardan sonra sezona berbat başlayan hafta sonunda B.Dortmund’a 5-0 gibi acımasız bir skorla kaybeden B.Möncengladbach. Takım yapısının klasik 4-4-2 olmasını bekliyorum. Sene başında bu yerleşim şekline dönmek istediğini açıklayan Aykut’un önünde artık hiçbir engel yok. Tahmini ve bence olması gereken kadro ise şöyle olmalı:

VOLKAN

GÖKHAN YOBO EGEMEN HASAN ALİ

KRASİC M.TOPAL MEİRELES CANER

KUYT SOW

        Eğer deplasman diye yine tek santraforla oynamaya devam ederse kendisini inkar etmiş olur. Ama aşağı yukarı bu kadro çıkacağına emin gibiyim. Belki Stoch değişikliği olabilir. Rakibin çok maçını TRT sayesinde açık kanaldan yayınlansa da içimden gelip hiç izlemedim. O yüzden dün ki Braga gibi bir sürpriz derecede iyi bir takımla karşılaşırsak şaşırmayalım. Hakem olarak da İspanyol Fernando Teixeira Vitienes düdük çalacak benim gibi ismi bir şey ifade etmese de bilen bilir iyi bir hakemdir. Yine deplasmanda ezilen taraf olmayız inşaAllah içimden iyi bir skor alacağız gibi geliyor ya bakalım hayırlısı.
        Kadro yapısı oyun şekli bunlar bir şekilde düzelirde bu takımın onlardan çok daha öncelikli sorunları var. Kimilerinin efsanesi Alex bey giderayak kendisini gönderenlerin canını acıtmak için yalan yanlış beyanatlar verdi. Başkan ve hoca da Almanya giderayak bu iddiaları yalanladılar. Neydi o söylenenler Hoca bana sen büyük oyuncusun seni yönetemem yada seninle çalışamam dedi ve kadro dışı olduğumu söyledi diyor. Ve ekliyor kadro dışı kalmak için bir disiplinsizlik yapmam lazım diye ancak ben öyle bir şey yapmadım diyor. Sene başından bu yana internette ve Brezilya basınına verdiği demeçler hep disiplinsizlik eseriydi. O zaman ceza almaması onların yanlış olmadığı anlamına gelmez. Oyunda olmadığı yada kenara alınmak istenen her maçta surat yapan diğer takım arkadaşlarını da etkileyen bir kaptan olmaz. Aziz Yıldırım için ise 8 senedir buradayım beni 3 dakika da kapıya koydu diyor. Bununda sebebini açıkladılar. Sözleşme feshini kendisi istedi diye. Kendisine A2 takımıyla çalışacağını söylenince ayrılmak istedi. Oynamazsam giderim diyorsan gidersin olur biter. Geride kalan hoş anılarını da böylece harcama istersen. Ama canı yandığı muhakkak can yakmak istiyor anlayış göstermek lazım.

        Maçtan çok koptuk ama ülke puanı açısından çok önemli olan bu maçta Fenerbahçe’nin sürpriz yapıp başırılı olmasını istiyorum. Ama bu o kadar da kolay olmayacak.

        Akşam uydudan izleme şansı olanlar M.City Dortmund maçını kaçırmasın eminim çok güzel bir maç olacak. Aşağıda ki tv ekranından hangi kanaldan izlenebileceği yazıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder