12 Ekim 2012 Cuma

FENERBAHÇE ÜLKER İYİ BAŞLADI




FENERBAHÇE : 92 KHİMKİ: 80
        İlk maç üstelik yeni bir takımsanız ve de üstelik bir Rus takımına geçen sene kupa 2’yi kazanan bir takıma karşı oynuyorsanız her zaman zordur. Ancak Fenerbahçe Ülker geçen sene ki takım değil. Ve bunu zaman ilerledikçe daha net olarak gösterecekler.

        Maça iki takımda savunmada aksayarak başladı. Fenerbahçe Boston maçının yıldızlarında Sato ile iyi başlarken Khimky takımı ise PLANINIC ile etkili oldu. Karşılıklı basketler şeklinde geçen ilk çeyrek Rivers’in son saniye 3’lüğü ile berabere bitti. İkinci çeyrekte ise yedek sıralarından gelen oyuncular yani kadro genişliği faktörü ortaya çıktı. İyi bir takım da olsa yedeklerine döndüğünde sorun yaşayan Rus takım farkın giderek açılmasına engel olamadı. Özellikle Emir ve Ömer bu çeyrekte ekstra oyunlarıyla farkı 10 sayının üzerine taşıdılar. İkinci yarıya da rölanti başlayan Fenerbahçe Ülker farkın erimesine izin verse de koçun aldığı moladan sonra özellikle yeni oyun kurucu BREMER’ın çıkıp Bo Mc Caleb’in girmesiyle yeniden farkı artırdı. Son çeyrekte karşılıklı basketlerle geçen maçın son topuna kadar oyunu bırakmayan Ömer ve Emir takımın rahat bir galibiyet almasını sağladılar. Takım savunma anlamında yediği 80 sayı ile can sıksa da hücumda ki çeşitlilik ve takımda ki mücadele aşkı ilerisi için umut verdi.

        İyi yanlarını yazdıktan sonra takımın eksikliklerini de sezon başı olduğunu kabul ederek belirtelim. Öncelikle Barış Ermiş yedek oyun kurucu olarak alında ancak Bremer sonrası 3. Tercih olacaksa üzülürüm. O hem kariyerli hem de artık genç olmayan bir yaşta. 27 yaşında bir adam 3.tercih olacaksın denmemeli. Aynı şeyler pota altında Kaya içinde geçerli. Batiste, Andersen, İlkan, Oğuz sonrasında 5. Seçenek gibi duruyor. Üstelik takım oyunun önemli bir kısmını 4 kısa ile oynuyorken.  Sanırım bu iki oyuncuda Türkiye liginde süre alacaklardır.
     Akşam biraz geç saatte de oynansa salonun atmosferi çok güzeldi. NBA salonlarını anımsatan yapısıyla Ülker Arena Avrupa’nın en iyi salonlarından birisi. Sinan Erdem’in sene başına kadar başka organizasyonlarla dolu olduğunu düşünürsek Beşiktaş Galatasaray ve Efes’in sıkıştığı Abdi İpekçi’ye muhtaç olmaması açısından da çok yerinde bir salon olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder