11 Ekim 2012 Perşembe

2012 - 2013 EUROLEGUE BAŞLIYOR



       Uzun bir aradan sonra nihayet basketbol sezonu da başlıyor. Garip olan Türkiye Kupası maçlarıyla yerel heyecan başlasa da henüz ligler başlamadan Avrupa maçlarının başlaması garip olmuş. Şüphesiz bu Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonunun değeri tüm yerel liglerden fazladır. Biz de Avrupa’nın ikinci en önemli ikinci basketbol ülkesi olduğumuzdan bu organizasyona gerek sponsorlarımızla gerekse takımlarımızla en üst seviyeden katılıyoruz. Geçen seneye göre bizim açımızdan tek fark Galatasaray yerine son şampiyon Beşiktaş ile bu turnuvada yer alacağız. Fenerbahçe ve Efes zaten doğrudan bu organizasyona katılıyor. Bu hafta ki maç programı şöyle

Perşembe 21:45 Fenerbahçe Ülker – Khimky
Cuma 20:00 Beşiktaş – Partizan
Cuma 21:45 A.Milano – A.Efes

Bütün maçları Ntvspor canlı olarak yayınlıyor. İlk maça bakacak olursak;
FENERBAHÇE – KHİMKİ
       Yeni salonunda sezona başlayacak olan Fenerbahçe neredeyse kadrosunu baştan aşağı değiştirdi. Koç değişikliğine giden ve İtalya’nın üst üste 6 sezondur şampiyonu olan PIANIGIANI’yi takımın başına getirdiler. Kadroya da Pana’dan Batiste ve Sato gibi iki tecrübeli ve kariyerli oyuncuları aldılar. Ayrıca hocanın uzun süredir beraber çalıştığı Avrupa’nın sayılı oyun kurucularından birisi olan Bo McCaleb’i de transfer ettiler. Ülkemizde bir süre Mersin forması da giyen süper yıldız o zamanlar büyük takımların dikkatini çekmemiş sonrasında ise Partizan ve M.Siena formasıyla aranan oyuncu olmuştur.
       Takımda geçen seneden kalan oyunculara bakacak olursak artık hepten kenar oyuncusu olan Kaya ve geçen senenin iyilerinden Oğuz pota altında dakika bekleyeceklerden. Takım kaptanı Ömer Onan ve artık bizden sayılan Emir de takımda kaldılar. Ayrılması beklenen ve NBA’e geri dönmek isteyen Bogdanovic ise istediği gibi bir takım bulamayınca elde kaldı. Eğer ayrılsaydı şuan da Galatasaray’da oynayan Hawkins Fenerbahçe’de oynuyor olacaktı.

       Yeni transferlere dönecek olursak yedek oyun kurucu olarak Banvit’te geçen sene epey iş yapan Barış Ermiş alındı. Basketbol hayatına geçen ay son veren Mirsad’ın yerine Karşıyaka’dan olaylı bir şekilde gelen İlkan Karaman alındı. Sadece Avrupa maçlarında oynaması için alınan BREMER,J.R. da 1 ve 2 numaralarda oynayabiliyor. Yine pota altına M.Siena’dan Avustralyalı D.Andersen transfer edildi.  İlk hedefte son 16’ya kalmak ve sonrasında 4’lü final bileti almak var. Zengin kadro ve kariyerli bir koç ile bu çok uzak gözükmese de henüz yeni bir takım olduğunu Türkiye Kupasında ki Galatasaray mağlubiyeti gösterdi. Ancak sonrasında alınan Boston Celtic galibiyeti ise takımın moralini yükseltmiştir.
     Rakip takım hakkında bir şey yazmak istiyorum ancak hiç izlemedim. Tek bildiğim geçen sene Rusya liginde finalde Moskova’ya kaybettikleri. Takımın etkili isimleri ise oyun kurucu FRIDZON, VITALY pivot LONCAR, KRESIMIR forvet MONYA, SERGEY ve diğerleri. Rusya ligi de Avrupa’nın sayılı liglerindendir. O yüzden oradan çıkan bir Eurolegue takımını hafife almak ilk maçtan sıkıntı oluşturur. Maç geç bir saatte de yayınlansa seyirci desteği ile Fenerbahçe’nin ilk maçı kazanacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder