10 Nisan 2012 Salı

TARİHİN EN KARIŞIK VE SIKIŞIK SEZONU DA BÖYLECE BİTTİ


                        Lig tarihinin sanırım en karışık sezonu buydu. Türk usulü denebilecek şekilde kervan yolda düzülür mantığıyla geç başlayan ligimiz erkenden bitti. Son hafta maçları da cumartesi iddiası olan ya da oynamak için bir amacı olan takımlar oynadıktan sonra Pazar maçları sadece sıralamaları belli etmek için oynandı desek yeridir.

                         Haftanın en önemli maçı hiç şüphesiz Samsun-Sivas maçıydı. Bir yanda can derdinde ki küme düşmemek için kazanmaktan başka çaresi olmayan Samsun, diğer tarafta ilk 8’e girip sezonun geri kalan kısmını boş geçirmemek adına ( Bahar kupası oynamak da nedir yahu ) kazanmak zorunda olan Sivas.

                      Aynı anda Fenerbahçe maçı olsa da ağırlıklı olarak Samsun maçını izledik diyebilirim. Maça Sivas iyi başlasa da kaleci Ertuğrul’un iyi oyunuyla skor olarak geriye düşmedi Samsun. Ardında da Sivas’ın ilk hatasında Fink ile öne geçti. Ama günün ve maçın iyi oyuncusu( hatta Ahmet Şahin gittikten sonra sezonun geri kalanının da yıldızı diyebiliriz.) kaleci Ertuğrul’un hatası ile yine maç beraberliğe geldi. Bu gol sanki maçı dengeye getirmedi de Samsun geriye düşmüş gibi oynadı. Aynı saatlerde Fener Antalya maçından da gol sesi gelmeyince iyice gerilen Samsun’lu oyuncular bu stresi kaldıramadı ve yanlış tercihler yapmaya başladı. İki kanadında eski İstanbul topçuları Serdar Özkan ve Uğur Boral’ı barındıran düşme adayı Samsun Uğur’un etkili oyunuyla iyi pozisyonlar da yakaladı ancak gerek hakemin tutup çekmelere sarı kart göstermemesi gerekse Uğur’un son vuruş beceriksizliği ile öne geçmeyi bir türlü başaramadı. Ama bence maçın kırılma anı Serdar’ın çok güzel iki çalım ile ceza sahasına kadar girmesi ancak topu biraz daha sürmek yerine uzaktan şutunun yandan auta gitmesi oldu. Tabii Uğur’un bomboş pozisyonda çaprazdan topu tribüne yollaması da kırılmalardan biridir.

                 Geçen hafta ki yazıda da belirtmiştim eğer bu oyun adil ise şampiyon G.Saray, küme düşen de Antalya olması lazım diye ancak olmadı bakalım belki şampiyonda adilane olmaz : )

                 Haftanın en öne çıkan tartışması ise hiç şüphesiz küme düşen takıma üstelik 10 kişi kalmışken kazanılan 2. Penaltıyı!!! Kaleciye attırmak bahane olarak da takımda gol atmayan kimse kalmasın diye yaptım demek. Yine taraflı düşünüyorsun diyeceksiniz ama G.Saray bu sene antipatik olmak için elinden geleni yapıyor. Terim’in aynı cesareti süper final serisinin son maçında da yapmasını bekliyorum eğer maçası sıkıyorsa bir büyük takıma karşı yapsın aynı şeyi ama o cesarette olduğunu sanmıyorum. Rakibin halini düşünün bir takım zaten küme düşmüş kalesinde hali hazırda F.Bahçe’nin kalecisi sezonun en çok sarı kart gören üstelik bu alanda rekor kıran Yiğit İncedemir atılmış yani 10 kişi kalmışsın. ( yanlış anlaşılmasın kartlar yüzde yüz doğru hatta geç bile kalındı.) rakip takım biri penaltıdan olmak üzere iki farkla önde ve kazanılan penaltıda topun başına kalecisini yolluyor. Bu alay etmek değil de nedir. Sene başında penaltıcımız bu dersin hep o kullanır anlarım ama bu hiç şık durmadı.

                  Her neyse artık el mi yaman bey mi yaman belli olma vakti geldi. Tüm takımlara başarılar dilerim çekilen fikstürü de buradan bulabilirsiniz.




SÜPER FİNAL ŞAMPİYONLUK GRUBU
1. HAFTA (14/15 Nisan)
Fenerbahçe-Trabzonspor
Beşiktaş-Galatasaray
2. HAFTA (21/22 Nisan)
Galatasaray-Fenerbahçe
Trabzonspor-Beşiktaş

3. HAFTA (28/29 Nisan)
Trabzonspor-Galatasaray
Fenerbahçe-Beşiktaş
4. HAFTA (2/3 Mayıs)
Galatasaray-Trabzonspor
Beşiktaş-Fenerbahçe

5. HAFTA (5/6 Mayıs)
Trabzonspor-Fenerbahçe
Galatasaray-Beşiktaş
6. HAFTA (12/13 Mayıs)
Fenerbahçe-Galatasaray
Beşiktaş-Trabzonspor

1 yorum:

  1. Taraflı bakıyorsun demiyeceğim zaten taraf olduğunu ve olaylara tamamen sarı-lacivert baktığını her haftaki yazılarından görüyoruz. Çok merak ediyorum konu Galatasaray olunca insan bir kere bile olsun empati yapamaz mı? Tamam eleştiriler kabul edilebilir ama bir haftadır gazetelerde yazılan bir haber o zaman kimse ses çıkarmıyor haftalar öncesi küme düşmüş manisa bu maçta düşmemiş ve tamamen galatasaray taraftarıyla dolu tribünler önünde bir penaltı. neden bu kadar saygısız geliyor bende onu çok anlamıyorum. Ayrıca manisa 'yı bu duruma düşüren kendi futbolcuları sene başında ilk altı kesin gözüyle bakılan bir takımı küme düşüren bu futbolcuların yaptığı manisa'ya saygısızlık değil mi? Neyse artık sana cevap yetiştirmekten yaptığın taraflı ve tırmalayan yazılarına yorum yapmaktan sıkılmak üzereyim...:)

    YanıtlaSil