6 Nisan 2012 Cuma

FİNAL 4 HAZIR


                 Dün oynanan Pana Maccabi maçı ile son bilet alındı ve artık İstanbul yolcusu 4 takım bu sene Avrupa’nın en büyüğü olmak için Sinan Erdem’de boy gösterecekler.
              Son maçta seri 2-2 idi ve evinde bir sayı ile kazanan Pana son finalist oldu. Bu sonuçla Yunanistan’dan iki takım Panatinaikos ve Olympiacos Rusya’dan ki pek çoklarına göre açık favori CSKA Moskova ve İspanya’nın Barcelona takımı bu finali oynayacaklar.

               Takımların analizlerini yapacak kadar basketbol bilgisi olan bir adam değilim ancak hepsinin en az bir maçını izlemişimdir. Üstelik dün Avrupa Çeyrek final maçlarından ikisi varken ben basketbol maçı izlediğime göre bir iki laf edebilirim sanırım: )
               Bu dörtlü finalin en zayıf halkası bana göre Olympiacos. 11 mayıs da rakipleri Barcelona olacak. Kadro olarak hepsinden geride olan ve grup sürecinde hem Fenerbahçe ile hem de G.Saray’la karşılaşan yunanlar iki takımımıza da İstanbul’da kaybetmiş olması burayı o kadar da sevmemeleri için yeterli sebep. Ancak son 8’de Siena’yı elemiş olmaları ne denli iyi bir koça sahip olduklarını gösteriyor. Ancak bu kez evlerinde ısrarla çaldıkları izleyenleri bile sinir eden siren sesini bulamayacaklar. O yüzden en az şansı onlara veriyorum. Rakipleri de çok iyi bir savunma takımı olan Barcelona.

                Diğer eşleşme ise CSKA ile Pana arasında. CSKA bu sene sadece iki kez kaybetti. Bir tanesi İstanbul’da G.Saray’a olması garip bir tesadüf üstelik takımın dağılmaya en müsait adamı Teodasic bu kez karşısında çok daha komple bir oyuncu olan Diamantidis’i bulacak. Maçın kilit noktasının da burası olmasını bekliyorum. Bu alanda geriye düşebilecek olan Teo’nun zayıflığını Krilenko ve Kristic ile kapatabilecekler mi bu en çok merak edilen. Benim tahminim bu maçın final olacağı buradan kim çıkarsa çıksın finali alacağını düşünüyorum. Erken belki ama finalin Mvp adayı da Krilenko’dur.

             Siz de hem final tahmininizi hem de MVP tahmininizi yazarsanız sevinirim.

JUAN CARLOS NAVARRO - BARCA
ANDREA KRİLENKO - CSKA
DİMİTRİS DİAMANTİDİS - PANA
SPANULİS - OLYMPICOS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder