19 Nisan 2012 Perşembe

ŞAMPİYONLAR LİGİ

                    Avrupa’nın en iyi maçları bunlar ben eşleşmelerin biraz daha farklı olmasını isterdim mesela Chelsea ile R.Madrid oynasaydı. Yada Barça ile B.Münih eşleşmesi daha eğlenceli olmaz mıydı? Sanırım R.Madrid bu kupayı alması için bu yolu isterdim. Ama özellikle dün Chelsea maçını izledikten sonra bu eşleşme Madrid için daha iyi olmuş dedim kendi kendime. Salı gününden başlarsak B.Münih gerek Almanya liginden kopmuş olmanın gerekse Şampiyonlar ligi final maçının evinde oynanacak olmasından dolayı bu kupaya başka bir gözle bakıyor. Hafta sonu evinde Mainz’e diş geçiremeyen Bayern bu kez Avrupa’nın en güçlü takımlarından Madrid’e karşı çok iyi bir direnç gösterdi. İstediği skoru yakaladığını söylemek zor da olsa kazanmak her zaman iyidir. Maçta ilginç pozisyon da olmadı değil. Bayern’in attığı ilk golün ofsayt olduğunu iddia ediyor Morinho tekrar izlediğimde Ribery topa vurduğu anda Cassilas’ın hemen önünde altı pasta kalecinin görüş açısını bozan sanırım Alama topa dokunmasa da aktif alanda sayılabilir. Hakem uzmanı değilim ama bu pozisyonda ofsaytı görüp verebilecek hakemi alkışlarım ancak vermeyeni de çok fazla eleştiremem kritik bir karar. Şimdi Madrid’e evinde 1-0 dahi yetecek ama onların bu kadarla yetineceğini sanmıyorum. Deplasmanda bile oyunu rakip sahaya yıkan Madrid evinde lazım olan skoru elde edeceğine dair en ufak bir şüphem yok. Maçta Mario Gomez etkili oynadı ve son dakikalarda klasik bir Raul golü attı. Hatırlayanlar bilir Raul Madrid’de iyi sezonlar geçirirken özellikle soldan R.Carlos ve sağdan Salgado’nun ortasında ön direk golleri çok atardı. Sturtgart’ta izlerken biraz yumuşak bir forvet imajı veren Gomez’in Bayern’de bu inanılmaz değişimi izlemek çok keyifli. Çok iyi koşular yapan ve son vuruşları çok iyi olan bir forvet oldu çıktı. Geçen senenin yıldız Müller ve Schweinsteiger’in bu sene ki nispeten düşük performansı onlara lig şampiyonluğundan etti. Bakalım şampiyonlar ligini alabilecekler mi? Real Madrid ise bir nevi Fenerbahçe Galatasaray maçı yaşadı skor 2-1 iken savunma oyuncusu alıp forvet çıkarmakla takımı geri çektiği için eleştirilen Aykut’un yaptığı aynı hatayı bu kez Morinho yaptı. Önce golünü atan Mesut’u ardından da çok iyi maç çıkarmayan Di Maria’yı aldı oyundan. Çıkanlarda sorun yok da yerlerine giren önce Marcelo sonra da Grenero olunca takımda bir yetenek sorunu ortaya çıktı. Bunu geç de olsa fark eden hoca yorulan Benzama yerine Higuen’i de alsa acı sondan kaçamadı. Maçla ilgili son bir not ise Bayern’in sene başında Schalke’den 20 milyon avro para verip aldığı kaleci Nouer’in harika bir maç çıkardığıdır. Kalesinde güven veren bu adam hali hazırda taraftarın en sevmediği futbolcudur. Geçmiş senelerde takımın dinazoru Oliver Khan’a karşı yaptığı taklitleri Bayern taraftarı tarafından asla unutulmadı. Yine de takımın en iyilerindendi. Rövanşta en çok iş düşeceklerin başında geliyor.

             Gelelim dün akşam ki maça tahminlerden görüleceği üzere herkes Barça bu maçı alır dedi. Ancak bunun o kadar kolay olmayacağını herkes biliyordu. Hoca değiştirdikten ve takımın başına antrenör Di Matteo’yu getirdikten sonra neredeyse hiç mağlubiyet almayan Chelsea evinde son yılların tartışmasız en iyi takımına karşı oynamak zorundaydı. Takımı satın aldıktan sonra her şeyini bu kupayı almak için yapan Abromovic bunu elde etmeye bir adım daha yaklaştı. Önceki senelerde finale kadar çıkan ve bu finali Moskova’da yani kendi evinde M.United’e karşı oynayan Rus milyarder penaltılar da son penaltıyı direğe nişanlayan J.Terry yüzünden C.Ronaldo’ya hediye etmek zorunda kaldı. Bu kez rakip Messi ancak ilk maçta yapabileceklerinin en iyisini yaptılar artık sorun İspanya’da gol atıp atamayacakları bunun için becerikli ayakları var. Tekrar eski günlere dönüş sinyali veren Drogba ve süratli Kalou gibi ama Barça’da daha fazlasına ihtiyaçları olacak mesela bir duran top golüne. Barça ise klasik ispanya ligi deplasmanlarından birini oynadı. Pozisyonlar buldu ama direğe takıldı. Az pozisyon verdi ama rakip iki pasla golü attı. Çıkarmak için yine uğraştı ancak bu seferde kısmetleri yoktu. İspanya da bu turun çok zor olacağını söylemek zor ancak Chelsea 2 farklı geriye düşmeden bir gol bulabilirse o zaman bir şansı olabilir. Bu turdan çıkacak takıma göre final çok enteresan olabilir. 
              Artık gözler hafta sonu oynanacak Barça-R.Madrid’in maçına çevrildi. Açıkça söylemek gerekirse ben beraberlik bekliyorum. Ancak favorinin de Barça olduğu bir gerçek iyi maç olacağı kesin açık kanalda izleyebilmek ise harika bir şey. Önce cumartesi 7de Trabzon-Beşiktaş maçı ardından 11de Barça-Real maçı Pazar günü ise bizim el clasico’muz G.Saray F.Bahçe maçı iyi bir hafta sonu bizi bekliyor. Ayrıca Dortmund bu hafta evinde kazanırsa şampiyonluğunu ilan ediyor. Fırsatı olanlar izlesin derim.
             Nerdeyse unutuyordum. Akşam UEFA yarı final maçında iki Türk karşılaşacak maç Madrid’de A.Madrid-Valencia’yı ağırlayacak kim tur atlarsa atlasın Şampiyon olması dileğiyle. 10da Star veriyor. Keyifli olur vesselam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder