24 Nisan 2012 Salı

MORİNHO NİHAYET KAZANDI

                     Önce dünyanın şu anda tartışmasız en iyi iki takımının maçına gelelim. R.Madrid Barça maçı hem lig sıralaması hem de Avrupa’da olası bir eşleşme öncesi rakibe göz dağı vermek adına önemli bir maçtı. Maçtan önce Morinho’nun Barça’nın sahasında hiç maç kazanamadığından bahsediliyordu. Chelsea’yi çalıştırırken de kaybetti burada İnter’i çalıştırırken de Madrid’le de kaybetti ama İnter’le kaybederken kazandı sayılır futbol tarihinin en iyi savunmalarından birini yapan İnter maçı 1-0 kaybetmişti ancak turu geçen ve finalde kupayı kaldıran taraf oldu. Her neyse maçtan önce bende kazanacağını sanmıyordum ancak kaybetmez diyordum ve puan farkı korunur diye düşündüm. Ancak maç beklediğimden de iyi başladı zaten Villa’nın yokluğunda eksik olan Barça bir de en önemli gördüğüm ve sene başında banko oynayan üç oyuncusunu yedek oturtmayı düşününce ( Alexis, Pique,Fabregas) orta sahada zaten beklendiği kadar etkili olamayan Barça iyice özelliğini kaybetti. Uzun bir aradan sonra oynatmamayı değil oynamayı düşünen Madrid ileride ki ideal 3lüsünü bozarak Benzama’yı yalnız bıraktı. Soldan Ronaldo ile etkili olmayı böylece sağbek mi sağ açık mı ne oynadığı belli olmayan Alves’i durdurmayı planlayan Morinho ortanın göbeğine de Mesut’u monte ederek çıkarken bilinçli çıkmayı Di Maria’nın deliciliği ile de skor bulmayı planlamıştı. Aslında istediklerinin çoğunda başarılı da oldu. Ama solda Fabregas’ın yerine oynayan Tello biraz daha becerikli olsa istediğini bu kadar kolay elde edemeye bilirdi. Mesut ,Khedira ve Alonso’dan sürekli bir pres bekleyemeyeceğini bilen Morinho onun yerine şok preslerle pozisyon bulmayı düşündü. En iyi olduğu dönemde bile kaleciden yana sıkıntılı olan Barça zaten işlerin iyi gitmediği bir maçta kalecinin çıkmama tereddüdü yaşadığı bir pozisyonda Puyol’un da hatası ile Khedira’nın ayağından golü kalesinde gördü. Nedense bu adama karşı bir sempatim var Nuri kadar olmasa da yada Hamit attığında sevindiğim kadar sevinmesem de yine de Khedira biraz bize yakın geliyor üstelik çok da iyi bir oyuncu başlarda Mesut dil problemi yaşarken rahat etsin diye alındı deniyordu ama bu kadar iyi topçu olmasaydı pekala tercümanda o işi görürdü herhalde. Dünyanın en iyi hocası ödülünü Morinho’nun elinden kapan Guardiola’nın o kadar da iyi bir hoca olmadığı bu maçta daha iyi anlaşılmıştır sanırım. Elinde ki kadroyu çok iyi kullanıyor ancak büyük hoca olmak için daha fazlası lazım en azından hocalığının birkaç takımda daha test etmek gerekir. Son 3 sezondur biraz Alexis transferi hariç hiçbir transferi iyi sonuç vermedi. D.Villa iyi giderken talihsiz bir sakatlık geçirdi ama ne Affelay ne de Milito ya da Keita geldikleri takımdalar da ki performanslarına bile ulaşamadılar. Artık sene sonu biten sözleşmesi daha anlamlı hale geldi. Sanırım Avrupa’yı kazansa da kaybetse de bir kan değişikliği olacak. Madrid’de de Avrupa’yı kazanırsa Morinho’nun da M.City’ye doğru yol almasını bekliyorum. Daha kazanacak ne kaldı ki.
                Maç bence en iyi hareketi Ronaldo’dan geldi. Golü yedikten 3 dakika sonra 80bin kişiyi susturan ve sakin olun ben buradayım diyen gol sevinci gerçekten güzeldi. Tamam Barça’yı tutanlara sempatik gelmemiş olabilir ama Madrid sevenler için harika bir öz güven aşılamasıydı.

                Hep sorarlar neden Fenerbahçeliler Madrid’i G.Saraylılar Barça’yı tutar diye. Bence cevabı basit Barça altyapıdan oyuncu çıkarmayı seven yatırımı oraya yapan ve biraz halk takımı havasında, Madrid ise yıldız oyuncuları almaya çalışan ve onlarla bir başarı sağlamaya çalışan altyapıdan çıkması önemli değil ama olsa iyi olur diyen bir anlayıştır. Madrid Kralın takımıdır.

                Artık Şampiyon Madrid Avrupa kimin olacak bunun ilk perdesini bugün göreceğiz.
Ayrıca bugün ki Barça-Chelsea maçını Cüneyt Çakır yönetecek ben duruş olarak Fırat Aydınus’u daha çok beğenirim.(4. Hakemde o) ama Cüneyt Çakır’ın yönetmesi de güzel. Maç çok zor geçecek orası kesin Allah hakem şansı versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder