2 Ocak 2014 Perşembe

SON 16 BAŞLIYOR...



Bu akşam oynanacak maçlarla Avrupa liginde son 16 maçları başlıyor. İlk turda elde edilen puanlar bu tura yansımadığından kimin kaçıncı sıradan kaç galibiyetle geldiğinin pek bir önemi yok. A,B,C VE D harfleri ilk tur gruplarında kullanıldığı için son 16'da iki grubun isimleri E ve F grubu olarak adlandırılmış. İki grubu kıyaslarsak E grubu biraz daha zorlu bir grup olacak gibi duruyor. Gruplar şöyle;

Son şampiyon Olympicos grubun favorisi konumunda, her sene biraz daha sallanıyor görüntüsü veriyor ancak yine de kazanmayı başarıyorlar. Avrupa'nın bence tartışmasız en iyi oyuncusuna sahipler. Spanoulis ligde açık ara en iyi oyuncu. İki sene de pek çok oyuncu ve koç değişikliğine rağmen yine de şampiyon olabildilerse bunu bu oyuncuya borçlular. Yine grubu lider bitirmeye en yakın takım onlar. Hackett ile kadrosunu güçlendiren Milano sürpriz yapmaya çalışacaktır. Laboral'i bu sene hiç izlemedim. Ancak Nocioni ve Huertas önemli isimler. Fenerbahçe koçu ve kadro kalitesi ile grubun iddialı isimlerinden, Barça geçen sene ki keskinliğinden uzak özellikle Navorro'nun yaşlanması onları yavaşlatabilir. Ama sonuçta Barça bu belli olmaz final four yapabilir. Malaga'da soru işareti olan bir takım gruplarda Galatasaray ile iki karşılaştılar iki takımda evinde kazandı. Grupta ilk 4 için şansı olmayacaktır. Panathinaikos ise kadro kalitesi giderek düşen bir diğer takım. Ellerinde ki ikinci sınıf yabancılarla bir şeyler kazanmaya çalışacaklar ancak zayıf bir grup olan D grubundan dahi 4. Olarak çıkan takımdan fazlasını beklemek doğru olmaz. Sadece Olympiacos ile oynayacakları maçların gerilimi ile bir çelme takabilirlerse Fenerbahçe'nin işine yarar. Son olarak da A.Efes grubun son sırasında yer almamak için mücadele edecekler. Şamar oğlanından hallice bir yapıları var. Eğer Mahmuti ile yola devam etselerdi kesinlikle sonuncu olur derlerdim ancak şimdi ise yeni koçun ne yapacağına bakmak lazım. Ayrıca Semih ile olmaz o iş. Herkes iki senedir. Barac'a verilen yüksek kontrat sebebiyle eleştire dursun bence asıl sıkıntı Semih gibi dengesiz bir pivota yıllık 2 milyon avro gibi saçma sapan bir para vermeleri daha büyük sorun. 
Bu grupta Galatasaray'ın şansı yok değil. Ancak ilk dörde girmeleri biraz sürpriz olur. Real Madrid bu sene henüz mağlubiyet almadı. Ligde ve Avrupa'da dolu dizgin gidiyorlar. Onu ilk sıraya yazarsak geriye kalan 3 bilet için 7 takım yarışacak. Favoriler Maccabi, Cska Moskava ve son EuroCup şampiyonu Kuban. Galatasaray'ın içeride alacağı Moskova veya Maccabi galibiyeti grupta dengeleri değiştirebilir ancak onun içinde  Galatasaray'ın artık sağlıklı bir kadroya kavuşması gerekiyor. Ataman'ın tecrübeli isimlere yönelmesi mantıklı ancak onlar da yaş itibariyle sık sakatlanabiliyorlar.  Temsilcilerimizin fikstürleri şöyle:
FENERBAHÇE ÜLKER
 ANADOLU EFES
 GALATASARAY
 Fenerbahçe çekebileceği en kötü kuralardan birini çekti. ilk maçta Yunanistan deplasmanı ardından Barça ile içerde ve Malaga deplasmanı.
Efes'te ilk hafta talihsizlerden ilk maç dışarda Barça
Galatasaray ise en kritik maçlarından birine ilk hafta çıkacak grupta direkt rakibi Maccabi ile evinde oynayacak...

Bu arada ilk tur maçlarının en skorer ismi Fenerbahçe Ülker'den Bojan Bogdanovic oldu.

Maçaların geneli Ntvspor Smart'tan yani D-Smart'tan yayınlanacak. Haftada bir tane kötü maç seçip Ntvspor'a veriyorlar hepsi bu. Fenerbahçe TV maçlardan hemen sonra eğer galip gelmişsek tekrarını yayınlıyor. Sanki Galatasaray ve Fenerbahçe bu kez ikinci tura çıkacak gibi geliyor ya hayırlısı bakalım. İster misiniz bir birleriyle eşleşsinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder