20 Ocak 2014 Pazartesi

REAL MADRİD'İN HAFTASI



Hafta içi eski Real Madrid hocası, şimdilerde Rusya milli takımını çalıştıran Capello'nun bir söyleşini okumuştum. Barça ve A.Madrid'in 3 puan gerisinde ki Real'in daha iyi bir kadroya sahip olduğunu, Atletico ve Barça'nın yaşayacağı kadro sorunlarıyla birlikte Real'in şampiyon olacağını söylüyordu. Bunu söylerken eminim Madrid başında ki Ancelotti'yle aynı ülke vatandaşı olmasının payı vardır. Ancak elinde sadece Benzema olan bir forvet hattından çok iyi bir kadroları var diye bahsetmek biraz mübalağa olmuş.
Ben böyle düşünürken cumartesi akşamı Real Betis deplasmanında 0-5 ile kazanırken. Dün akşam hem Barça'nın hem de A.Madrid'in maçları oynandı. Önce Barça'nın maçına baktım. Messi uzun süren sakatlık sonrası formunu bulmuştu ancak bu kez de Neymar geçen hafta oynanan maçta bileğinin dönmesi sonucu yaklaşık 3 hafta formasından uzak kalacaktı. Sene başından bu yana Barça eski tadında değildi zaten Levante'de kapalı savunmayla rakibine geçit vermedi ve Barça deplasmandan 1 puanla dönmek zorunda kaldı. Messi yine etkisiz takım genel olarak keyifsizdi. Şampiyonlar liginde ki City eşleşmesini biraz daha merakla beklemeye başladım.
Ardında sahaya çıkan A.Madridlilere Barça maçının skoru söylenmiş olacak ki inanılmaz bir gerilim içindeydiler. Rakipleri bir zamanların güçlü takımı Sevilla'ydı ancak eski kuvvetinde olmasa da hala ilginç oyuncuları var. Mesela aşırı kilolarına karşın Bucca'yı beğendim. Penaltıdan golü atan Rakitic ise Schalke oynarken hatırladığımız bir isim zaten. İlk yarının ortalarında Sevilla kalecisinin yaptığı hatadan iyi yararlanan Villa Madrid'i öne geçirdi. Maçın geri kalanı Madrid'in gerginliği sonucu korku filmi gibi geçti. Bu gerilimin sonucunda ise Juan Fran'ın saçma bir pozisyonda çekmese de rakibin formasını tutması ile hakem penaltı noktasını gösterdi. Karar bence ağır ancak savunma oyuncusunun hiç gereği yokken rakibin formasını tutması hakeme bu fırsatı verdi.Arda geçen hafta ki etkili futbolunu mumla arattı. Çok etkisizdi. Üstelik bu kez sorumluluk almaktan kaçar gibiydi. Maçın son dakikalarında tüm takım top yekun hücumda iken o orta sahada top şişiriyordu.
Sonuç olarak Real Madrid haftanın en karlısı oldu. Artık puan farkı sadece 1 İspanya ligi bu sene geçtiğimiz senelere göre biraz daha heyecanlı olacak gibi... Atletico Real'i evinde konuk edeceği maç ve Real'in Barça'yı evinde konuk edeceği maç ligin genel durumunu ortaya koyar. Gönlüm Atletico'dan yana ama Madrid'de kalsın da hangi takım alırsa alsın sorun etmem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder