3 Ocak 2014 Cuma

İLK YARININ KARMASI



ONUR


CİCİNHO   AKAMİNKO   EGEMEN  CANER


M.TOPAL  SCARİONE

AATİF                                                 OLCAN


BURAK       NİASSE


Onur Recep KIVRAK ligin açık ara tartışmasız en iyisi. Benim için iyi kalecinin tanımı: yenmeyecek golleri yemeyen yenebilecek golleri genelde yiyen kaleci iyi kalecidir. Ne kurtarıp ne kurtaramayacağı bellidir. Misal Cech ama bazı kaleciler var ki yenmeyecek golleri zaman zaman yer yenebilecek golleri bazen kurtarır misal Volkan istikrarsızdır. Ne alacağınız papatya falıdır. Ama Onur gibi kaleciler vardır ki. Çıkmaz denen topları çıkarır çıkar denilen topları zaten çıkarır. Yani ona gol atmak için iyice yorulursunuz. Bu sezonun ilk yarısında öyle maçlarda öyle toplar çıkardı ki tebrik etmemek zor. Kadıköy'de ki Fenerbahçe maçında inanılmaz kurtarışlarıyla takımına 1 puan kazandırmıştır. Haklı olarak ilk 11'de yeri garantidir.


Cicinho: Zaten Carlos bir soru işaretiydi. Bir de neredeyse kendisiyle yaşıt Cicinho'yu transfer ettirdiğini duyunca iyice ümidi kesmiştim Sivas'tan. Ancak Real Madrid ve Roma formaları giymiş bu yaşlı kurt öyle top oynadı ki. Alkışlamamak ayıp olur. Oynadığı mevkii itibariyle takım lideri olmaya en uzak noktada ancak o zoru başardı ve sağ bek olarak bütün takımın lideri oldu. Hatta yeteneklerinden şüphe edilmeyen ancak verimsiz olan Burhan'a bile ilk yarıda 6 gol attıracak kadar destekledi.


Egemen KORKMAZ: lig liderinin en istikrarlı ismi. İlk yarıda sadece 1 maç kaçırdı. Yanında Alves ve Bekir'in değişmesine karşın o hep formasını korudu. Bursa deplasmanında 90+3'te attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Milli takıma neden seçilmez bilmiyorum ancak Egemen Türkiye'de oynayan en istikrarlı stoperdir.


Akaminko: Ligin 15 golle en az gol yiyen takımı Eskişehir'de Diego ile birlikte müthiş bir uyum yakaladı. Orduspor'da oynarken sağ bek oynuyordu. Eskişehir'de bildiğin stoper oldu. Ve harika maçlar çıkardı. Güçlü fiziğiyle rakip forvetlere zor anlar yaşattı. Yanında oynayan Diego sık sık ileriye çıkıp gol arayabiliyorsa bunu arkasında ki Akaminko'ya olan güvenini borçlu.


Caner: Aykut hoca döneminde yokluktan sol bek oynadığı maçlar olmuştu ancak verimsizdi. Özellikle Kadıköy'de ki bir Bursa maçında bu adamdan sol bek olmaz demişliğim bile vardır. Ancak Aykut hocadan sonra Ersun hoca onu sol bek haricinde hiçbir mevkii de kullanmadı. Üstelik o bölge için Kadlec transfer edilmesine rağmen. Ancak Caner alıştığımız bir sol bek olmadı. Sürekli ileriye çıktı gol aradı asist yaptı. 7 asist ile Cicinho'dan sonra ilk yarının en iyisi üstelik Cicinho'dan farklı olarak gol hanesinde 2 gol yazıyor. Kasımpaşa deplasmanında attığı güzel frikik golü ve ilk yarının son haftasında Kayseri ağlarına gönderdiği güdümlü füze. Tamam Caner antipatik bir oyuncudur. Hırçınlığı dengesizlik seviyesindedir ve ilk yarıda en az iki kere atılması gerekirken es geçilmiştir ancak Caner bu formunu sürdürür ve defolarını azaltabilirse Avrupa çapında bir oyuncu olur.


M.TOPAL: zaman zaman sakatlık yaşadığı ilk yarıda 5 hafta formasından uzak kaldı ancak sahada olduğu her maçta farkını ortaya koydu. Sürekli hücumu düşünen takımda geriyi toparlayacak bir oyuncu olmalıydı. Özellikle 2 bekin ileri çıktığı pozisyonlar da stoperlerin arasına geçen Topal zaman zaman etkili şutlar da attı. 1 golle takıma katkı sağlayan Topal gelecekte takımın kaptanı olmasını isteyeceğim bir isim.


Oscar Scarione: Sene başında St Gallen 2,3 milyon Avroya transfer edildiğinde belki çoğu kimse adını dahi duymamıştı. Ancak 28 yaşında ki bu Arjantinli Kasımpaşa'nın ilk yarıyı 3.sırada bitirmesinde attığı 9 gol ve yaptığı 5 asist ile en büyük paya sahip oldu. Devrenin sonlarına doğru biraz düşüş göstermesiyle takımı da puan kayıpları yaşadı. İnce tekniği ve gole yakın oyunu onu diğer orta sahalardan bir adım öne çıkardı.


Aatif : ilk yarının diğer bir yıldızı da Aatif ikinci senesini yaşadığı ligde Sivasspor ile bu sene kendini aştı. Roberto Carlos ile birlikte ileri uçta kaleye en yakın yerde oynamaya başlayan Aatif dolaşan santrafor tipiyle takımına ilk yarıda 10 gol ve 2 asistlik bir katkı sağladı. 27 yaşında ki bu Faslı oyuncu ilk yarının kesinlikle yıldızlarındandı.


Olcan ADIN: Konumuz Türkiye ligi ancak Avrupa'yı da konu edecek olursak Olcan henüz ilk yarıda 30 resmi maç oynamış durumda. Fenerbahçe'li futbolcuların neredeyse yarısı kadar maç oynadığı bir ilk yarıda bütün lig karşılaşmalarında forma giymekle kalmayan Olcan aynı zamanda takımının taşıyıcı futbolcusu oldu. 17 maçta 5 gol ve 5 asist yapan Olcan rakamlara yansıyanlardan çok daha fazla anlam ifade ediyor.


Burak YILMAZ: Bilen bilir Burak'ı pek beğenmem. Yapabilecekleri ve yaptıkları arasında öyle uçurum var ki insan kızıyor istemeden. Ancak istatistiklerine bakınca söyleyecek söz bulamıyorsun ilk yarıda 17 lig maçında da forma giyen Burak 10 ve 2 asist ile gol sayısında yine zirvede yer aldı. Son iki sezonun gol kralı bu sezon da ilk sıralarda yer alacaktır. Ancak benim hakkında ki fikirlerim değişmeyecek ama bu ilk yarı 11'ine haklı olarak girmesine engel değil.


O.NİASSE: Kısıtlı bütçesiyle ligde tutunmaya çalışan Akhisar uzun süre Gekas ile devam etmeye çalışmış ancak Gekas'ın fahiş fiyatı karşısında Omar ile anlaşmıştı. 23 yaşında ki bu Senegal'li oyuncu patlayıcı sürati ve etkili koşularıyla takımı üst sıralarda tutmayı başardı. 17 maçta 8 gol ve 5 asist ile oynadı. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında attığı gollerle sağlam savunma oyunculara karşı da etkili olabileceğini gösterdi.


İlk Yarının Antrenörü:

R.CARLOS: İlk teknik adamlık deneyimini Sivasspor'da yaşayan Carlos, ligi averajla Beşiktaş'ın hemen arkasında 5.sırada bitirdi. Zaman zaman deplasmanlar da kötü sonuçlar alsa da transfer ettirdiği oyuncular ve ortaya koyduğu pozitif futbolla ilk sınavından başarıyla geçti.
Not: istatistiki bilgiler Transfermarkt adresinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder