22 Ocak 2014 Çarşamba

9 MAÇTA 0(SIFIR) GALİBİYET



Euroleuge'te ikinci tur maçları başlayalı 3 hafta oldu. Bu 3 haftada 3 temsilcimiz de oynadığı toplam 9 maçta 9 mağlubiyet aldılar. Tebrik etmek gerek. Takımlarımızdan en şans verileni Fenerbahçe Ülker ilk maçta Olympicos deplasmanında sonrasında evinde daha 2 ay önce kazandığı Barça karşısında normal sayılabilecek mağlubiyetler aldı. Ancak geçen hafta Malaga deplasmanından alınan 15 sayılık farklı mağlubiyetin izahı olmaz. Üstelik bu son mağlubiyet ilk tur maçlarında katkı vermiyor diye eleştirilen Melih ve Kleiza'dan maksimum katkı alınmasına rağmen gelmiştir. Bogdanovic ve Emir'in artık basketbolu hatırlamaları gerekiyor.
Efes ise ilk maçta Barça deplasmanında olağan evinde Malaga'dan ve son olarak Pana deplasmanından mağlubiyetle ayrıldı. Grup maçlarından önce beklentisi en düşük olan takım Efes olduğu için çoğu kimse şaşırmamıştı bu sonuçlara. Ancak yine de evinde ki Malaga maçı 2 sayı ile kaybetmek hoş olmadı. Bu maç Efes'in kağıt üzerinde kazanmaya en yakın olduğu maçtı.
 Galatasaray ise grupta çıkmak için direkt rakibi olacağı Maccabi ile ilk hafta karşılaşma talihsizliğini yaşadı. İlk maçı kaybeden Galatasaray sonrasında Madrid deplasmanında normal sayılabilecek bir mağlubiyet aldı üstelik bu mağlubiyeti alırken oyun olarak Madrid canını epey bir sıktı. Geçen hafta oynanan Kuban maçı ise kalp kırıcı oldu. Son topta 3 sayılık basket ile kaybedilen maç Galatasaray'ın gruptan çıkma şanslarını da epey azalttı.
Bu haftaya bakarsak eğer Fenerbahçe evinde mağlubiyetsiz Pana ile oynayacak. Bence hala bir hava yakalaması durumunda şansımız sürüyor. Ancak ilk kıvılcım bu maç ile başlamazsa çok geç kalınmış olur.
Efes ise evinde Milano ile oynayacak. Grup başlarken zayıf takımlar arasında sayılan Milano yaptığı Hackett transferi ile grupta ses getirdi. İki hafta önce evinde Olympicos'a 30 sayı fark attığını unutmamak lazım.
Galatasaray ise Almanya'ya Bayern deplasmanına gidiyor. Ergin ATAMAN ilk turun son maçında genç oyuncularla oynamış ve maçı kaybetmişlerdi. Maçtan sonra ki açıklamasında buraya yine geleceğiz ve bu kez kazanacağız demişti. O maç geldi çattı. Bu hafta en az 1 takımımız kazanacak gibi hissediyorum. Ama Fener mi olur? Galatasaray mı? Olur onu yarın akşam göreceğiz.
Ama 3.sınıf ülkeleri gibi bir galibiyet için haftalarca beklemek yakışmıyor. Eğer bu hafta da kazanamazlarsa Fenerbahçe Ülker'in maçlarını bu sezon en azından Avrupa'da izlemeyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder