8 Ocak 2014 Çarşamba

ARA TRANSFERİN YILDIZLARI -1- : LACİNA TRAORE




 
23 yaşında ki Fil Dişi sahilli oyuncu geçen sene 18 milyon avro karşılığında A.Mahaçkale takımına Kuban takımından transfer olmuştu. Ondan öncesi ise yine 1 sene evvelinde Romanya'nın Cluj takımından 6 milyon avro karşılığında Kuban'a geçmişti. Henüz 23 yaşında ki bir oyuncu için şimdiden 24 milyonluk bir transfer bedeli ödenmişti ki bu sene başında Anzhi takımının yatırıma devam etmeyeceğini açıklaması ile pek çok futbolcu ayrılmıştı. Etoo, Wilian, Fernandinho bunlardan bazıları. Ancak benim beklediğim transfer haberi geçen hafta geldi. Anzhi'nin bir Avrupa ligi maçında izlediğim ve çok beğendiğim. 2,03 boyunda ki bu oyuncu Monaco kulübüyle 10 milyon avro karşılığında transfer oldu.

Niye bizim takımlar transfer etmedi diye yaygara yapmayacağım. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın forvet aramadığı dönemde Beşiktaş ve diğer kulüplerin de bu miktarlara bir oyuncu almaları imkansız değil ancak zor. Sene başında Falcao transferi yapmasına karşın hoca olarak Ranieri ile çalışarak kendisini sınırlayan Monaco Fransa liginde PSG'nin çok gerisinde kaldı. Traore transferi zaman zaman çıkan Falcao ayrılmak istiyor dedikodularına daha bir anlam katacaktır.
Traore'den tam bahsedemedim. 2,03 boyunda ancak hava toplarından çok ayağına hakim. Teknik ve sert şutlar atabiliyor. Ayrıca solaktır. Milli olma sayısının az olmasını yaşına bağlıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder