11 Haziran 2012 Pazartesi

NBA’DE FİNAL ZAMANI


           Son NBA yazımı yazarken biraz böbürlenircesine önce ki tahminlerim de ne söylediysem tuttu dedim ve son yazıda ki tahminlerimde de boyumun ölçüsünü aldım. Turun favorisi olarak gördüğüm San Antonio üstelik 2-0 öne geçmesine rağmen seriyi 2-4 kaybetti. Her şeyin çok güzel başladığı seride San Antino hiç maç kaybetmeden geldiği bu noktada üst üste 4 maç kaybederek seneyi noktaladı. Kaybedeni bırakıp kazanana odaklanırsak eğer Oklahoma her maç asıl yıldızların yanına ayrı bir yıldız çıkararak seriyi kazandı. Açıkçası Durant’ın ve Westbrook’un bu kadar büyük oynamasını beklemiyordum. Çok dengeli bir takım kuran Oklahoma hem pota altında İspanyol blok kralı Ibaka ve sert savunmacı Perkens ile orayı kararttı. Hem de dışarıdan J.Harden’la rakip potayı şut yağmuruna tuttu. O kadar disiplinli bir takım olan Spurs’ü bile çizgi dışına çıkarmayı başardı. İlk iki maç boyunca Spurs ne istediyse onu oynayan Oklahoma sonra ki dört maçta oyunu kendi bildiği gibi oynayınca işler 180 derece tersine döndü.

        Diğer yakada ise işler çok daha farklı gitti. Bir türlü istikrar yakalayamayan iki takım Miami ve Boston seriyi 7. Maça kadar götürdü. Son maçta ise Lebron James denen insan azmanı maçı aldı götürdü. Bilen bilir NBA’de sempati duyduğum takım Kobe dolayısı ile Lakers’dır. Ancak Lakers bu sene pek yukarılara oynamadığı için Lebron’a duyduğum antipati sebebiyle Miami olmasında kim olursa olsun anlayışındayım.  Boston buna çok yaklaştı ancak evinde ki altıncı maçı kazanamayınca son maçta Lebron’ın insafına kaldılar ki o da çok insaflı davranmadı. Seri boyunca Rondo inişli çıkışlı bir grafik sergiledi Garnett her maçta iyiydi. Pierce bir vardı bir yoktu. Ray Allen sakat olmadığında etkiliydi ancak katkı verenler bunlarla sınırlı olunca seri ancak buraya kadar gelebildi. Miami’de ise Lebron bir iki maç hariç oldukça etkiliydi. Ancak hala kritik dakikalarda siniyor ve eli titriyor. Wade’de eski halinde olmadığı için Miami hala kafamda bir soru işareti olarak kalacak.

       Final maçlarının hepsini CNNTurk yayınlıyor. Bu iyi en azından sabah namazlarında bakma şansım olacak bir de Ntvspor yayınlarken yaptığı gibi yayınladığı sabahın akşamında tekrarını yayınlasa çok şık olur ancak haber kanalından spor kanalı gibi davranmasını beklemek zor. Yine de maçı canlı ve yerinde anlatım için Kaan Kural ve spikerini oraya kadar göndermesi takdir edilesi.


      Seri ile ilgili tahminime gelince saha avantajı Miami’de ancak bu her zaman şampiyonun kim olacağını göstermiyor. Geçen sene finalde Dallas’a kaybeden Miami yine saha avantajına sahipti. Bu kez daha kararlı olan Miami bakalım kendileri gibi 3 süper yıldıza sahip Oklahoma karşında ne yapacaklar. Pozisyon olarak değerlendirmeye çalışırsak. Oyun kurucu dediğimiz 1 numarada Oklahoma R.Westbrok  ile birkaç adım önde hem iyi bir skorer olan Westbrok hem de oyunu iyi okuyan bir yıldız. Üstelik onun savunmasına eğer Wade’ i verirlerse bu hem Wade yıpratır hem de Lebron ile eşleşemeyecek Durant için fırsat doğmuş olur. Miami de ise bu pozisyonda M.Chalmers oynamya çalışıyor. Boston karşısında zaman zaman çok iyi oyunlar çıkarsa da ona güvenilir mi soru işareti. Kısa forvet konusunda ise Miami özellikle Wade ile öne çıkıyor. Gününde olur ve sakatlık yaşamazsa Lebron’dan çok daha etkileyici özellikleri var. 3 numarada ise Durant herkese üstünlük sağlayacak kadar formda. Lebron’un başına sene başında Fener’de oynayan T.Sefolahsa’yı vermesini beklediğim Oklahoma’da onu yavaşlatabilir mi? bunu göreceğiz ancak bu kez favorim kesinlikle Oklahoma. Özellikle pota altında Perkins ve Ibaka Miami’nin kırık tipli Bosh’una üstünlük sağlar gibi geliyor. Hele ki Ibaka ritmini bulursa elinde terlikle gelene gidene vurur tokadı. Seri tahminim ise 4-2 veya 4-1 Oklahoma City Thunder

İlk iki maç Miami sahasında sonrasında ki iki maç ise Oklahoma’nın sahasında. Maç programı şöyle

13.06 /ÇARŞAMBA 04.00
MİAMİ – OKLAHOMA

15.06 /CUMA 04.00
MİAMİ – OKLAHOMA

18.06 /PAZARTESİ 03.00
OKLAHOMA – MİAMİ

21.06 /ÇARŞAMBA 04.00
OKLAHOMA – MİAMİ

EĞER SERİ 4-0 BİTMEZSE PROGRAMIN DEVAMI ŞÖYLE

23.06 /CUMA 04.00
MİAMİ – OKLAHOMA

26.06 /PAZARTESİ 03.00
OKLAHOMA – MİAMİ

28.06 /ÇARŞAMBA 04.00
MİAMİ – OKLAHOMA

BÜTÜN MAÇLAR CANLI cnnTÜRK’te
EDİTÖR NOTU : İLK MAÇ BU SABAH OYNANDI VE GÖRDÜM Kİ SAHA AVANTAJINI YANLIŞ YAZMIŞIM NORMAL SEZONDA GALİBİYET YÜZDEZİ DAHA İYİ OLAN OKLAHOMA SAHA AVANTAJINA SAHİP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder