7 Haziran 2012 Perşembe

C GRUBU


         Şampiyona kuralları gereği A grubu ile B grubu, C grubu ile D grubu çapraz olarak eşleşecek. Yani diğer gruplardan çıkacaklarını düşündüğüm Almanya(b1) ile Polonya (a2) – Hollanda(b2) ile de Rusya(a1) eşleşecek. Bu grubun lideri de D grubu ile eşleşecek. Bu grubun seri başı İspanya bu kupayı 2 kez kazandı. Ardından tarihinde bu kupayı 1 kere kazanan İtalya yer alıyor. Sonrasında ise bizi eleyerek gelen Hırvatistan yer alıyor. Grubun zayıf halkası ise İrlanda gibi gözüküyor. Takımları değerlendirecek olursak.


İSPANYA

          Buraya kolay bir gruptan gelen İspanya son 10 yılın en formda Milli takımı. Yine de artık geriye gittiklerini söylemek mümkün. Hem forvetleri David Villa’dan yoksunlar hem de Puyol gibi bir tecrübeden. Üstelik Real Barça çekişmesi artık takıma zarar vermeye başladı gibi. Piqué ve Ramos beraber oynamaktan keyif almadıklarını ağızlarıyla değil de vücutlarıyla söylüyorlar. Del Bosque ikisine birden gider yaptı ama ne kadar etkili olacak görmek lazım. Kadroda ki dikkat çekenleri yazmaya kalksam 23 kişilik kadronun tamamını yazmam gerekir. O yüzden seçilmeyen iki oyuncu hakkında yazmak istiyorum. Valencia ile Uefa yarı finali oynayan ligde 3. Olan takımın en önemli oyuncusu üstelik David Villa gibi bir adam sakatken daha ortalama bir sezon geçiren Sevilla’lı Negredo yerine Soldado seçilmeliydi. Hem hak etti hem de çok daha etkili olacağını söylemek lazım. Tüm bunlara karşın bu gruptan çıkacaklarını düşünüyorum. İlk sırada yer almaları da sürpriz olmayacak.
Turnuvanın en büyük favorisi şüphesiz onlar ama bu kez kazanamayacaklarına dair güzel bir his var içimde. Genelde böyle hislerde tahminim tutar.


İTALYA
          İtalyanlar son dünya kupasını kazanırken olduğu gibi yine kaos içindeler. 3 sene önce Juventus’un küme düşmesine sebep olan hakem atamalarına karışmak suçunun çok daha ağırı şike yapmak suçundan milli takım kampından bir oyuncu ayrıldı. Daha karışık ne olabilir diye düşünüyorken Başbakanları radikal bir çıkış yaparak gerekirse 2 yıl futbol oynanmaz dedi. Hatta milli takım hocası da Euro12’ye gitmeyiz bile dedi. Bu ortam da şu oynar bu oynamaz demek ne kadar doğru bilemem ama son şampiyonluklarını yine böyle bir ortamda geldi. Kalede bu karışıklığın tam da göbeğinde olan ve isminin soruşturma için geçtiği söylenen Buffon var. Yedek kalecisi ise tanıdık biri De Santic kalede kendimi bildim bileli sorun yaşamayan İtalyanlar yine sorun yaşamayacaklardır. Defans hattı ağırlıklı olarak bu sene mağlubiyet yüzü görmeyen Juventus’tan oluşacak gibi Chiellini bu defans hattının temel taşı. Milan’lı Abate’de savunma hattında görev bekleyenlerden. Yine Juventus’lu Barzagli de oynayacak. Orta sahada PSG’de iyi bir sezon geçirse de şampiyon olamayan Thiago Motta, Juventus’lu Marchisio ve benim uluslar arası alanda oynayabilecek ender İtalyan olarak gördüğüm De Rossi var. Forvet hattı ise geçmişte Totti, Del Piero, Vieri hatta daha da geriye gidersek Baggio gibi yıldızlar çıkaran İtalya artık o yıldızları mumla arıyor. Onların yerine City’den sorunlu Balotelli, sene boyunca Milan’da sağlık sıkıntısı yaşayan Cassano, Udinese gibi futbolcu ihraç eden bir takımdan bile transfer yapamayan Di Natale ki kendisi artık 34 yaşındadır ve son olarak da Parma’dan 25 yaşında ki umut Giovinco ne kadar etkili olacaklar kestirmek zor. Bu gruptan çıkmaları Hırvatlarla oynayacakları maça bağlı kim kazanırsa o çıkar.

İRLANDA CUMHURİYETİ


           Bu takımın buraya gelmesi bile mucize. Öyle isimsiz adamlarla geldiler ki takdir etmemek mümkün değil. Takımın başında bir İtalyan efsanesi Giovanni Trapattoni var. Köklerine uygun şekilde takımı defans oynatan kurt hoca( bu da garip bir benzetmedir Kurt hoca ne ya bildiğin Kaşar işte.) takımını hem mücadeleci hem de zor gol yiyen bir takım yaptı. Ama yine bir ama var burada da gruplar için bu yeterli olabilir buralar da ise büyük oyuncular, karakter göstermeleri lazım. Bunu ne kadar yapacaklar izleyelim ve görelim. Kadroya gelecek olursak kaleci yılların eskitemediği Shay Given var ve tam 36 yaşında. Defansta geçen sene M.United’de oynayan John O'Shea var şimdilerde Sunderland’da oynuyor. Orta sahanın tecrübeli isimlerinden daha evvel Chelsea’de de oynayan Damien Duff o da şimdilerde Fulham’da oynuyor. Forvet ise tanıdığım tek isimleri Amerika’da oynayan Robbie Keane. Takım ağırlıklı olarak İngiltere’de oynayan oyunculardan kurulu bu da onları yavru İngiltere gibi bir havaya sokuyor ki asıl İngiltere’den ne gördük ki yavrusundan görelim. Grupta şansları olduğunu söylemek zor.

HIRVATİSTAN


          Bizi baraj maçlarında rezil ederek eleyen Hırvatlar iyi bir kuşak yakalamışlardı ki onlar da Portekiz’e benzer bir sorunla karşılaştılar. Takımın sırtını yaslayabileceği bir forvetleri yok. En kariyerli oyuncuları Münih’te pek oynama şansı bulamayan Olic. O da hazırlık kampında sakatlandığı için kadroda yer almıyor. Ancak takımı taşıyabilecek bir hocaları var Slaven Bilić. Takım hocalarına hem çok bağlılar hem de sözünü iki etmiyorlar. Grupta şansları yüksek görüyorum. Çeyrek finalde İtalya’yı izlemektense Hırvatları tercih ederim. Kadroyu hatırlayacak olursak kalede Rusya’da oynayan Pletikosa var. Defansta ki uluslar arası isimlerden Ćorluka Tottenham’da oynuyor. Birde Almanya’da oynayan Beşiktaş’ta da oynayan ancak kör diye gönderilen Gordon Schildenfeld var ki hikayesi başlı başına bir yazı konusu olur. Orta da Bayern Münih’te oynayan (aslında çok da oynamayan ) Pranjić, Sevilla’da eski takımı Schalke’den daha iyi bir görüntü veren Rakitić, Tottenham’ın beyni konumunda Luka Modrić, Ukrayna’da oynayan o yüzden turnuvanın stadlarına yabancı olmayan sol açık Darijo Srna, ve yine Tottenham’da oynayan Kranjčar var ki takım resmen Tottenham’dan oluşmuş. Sorunlu bölge olan forvet hattında ise Wolfsburg’lu Mandžukić, ve bir dönem Arsenal’in 20 milyon vererek kadrosuna kattığı ancak bir pozisyonda neredeyse ayağı koptuğu için verim alınamayan şimdilerde Lucescu ile çalışan Eduardo var ki kendisi Brezilya asıllıdır. Takımın göze batanları bunlar dedim ya bu takım bana sempatik geliyor bize karşı oynamaları filan hoş olmadı tabii ama bu grubun sürprizi olabilirler.

 TAHMİNİM

İSPANYA
HIRVATİSTAN
İTALYA
İRLANDA

ANCAK 2 VE 3 YER DEĞİŞTİREBİLİR.

MAÇ PROGRAMI

PAZAR 19.00
İSPANYA – İTALYA

PAZAR 21.45
İRLANDA C. - HIRVATİSTAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder