24 Ekim 2013 Perşembe

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARINDA İLK YARI SONUÇLANDI 2



Dün son 4 grubu yazmıştık bugün de dün oynanan maçlardan sonra ilk 4 gruba bakalım.

A grubunda ki puan durumunun da anlattığı gibi

M.United dün aldığı zor galibiyetle birlikte grupta oldukça avantajlı. Ancak iyi futbol oynadıklarını söylemek güç. Gürcü kanalından maça zaman zaman baktım. Doğrusu Sosciedad o oyunla hiç değilse 1 puanı hak etmişti. Ama bence dün gecenin en büyük sürprizi bu grupta oynanan diğer karşılaşmadaydı. Leverkusen evinde Shaktar'ı ağırlarken rakibini 4 golle yolladı. İlk yarı 1-0 bitmişken 2. Golle dağılan Shaktar hiçbir varlık gösteremedi. Grupta ne olur sorusuna yanıt vermek zor olsa da, 0( sıfır) puanlı Sosciedad'a şans tanımak mümkün değil. 2. Leverkusen ile 3. Shaktar arasında ki rövanş maçı 2. Takımı belli eder. Ama avantaj Leverkusen'de. M.United ise kötü formuna karşın İspanya deplasmanından 3 puanla dönerse ki bence zor grubu lider bitirir.

B Grubunda yani bizim grubumuzda son durum şöyle.
Eğer kalan maçlarda her şey olağan seyrederse yani Galatasaray Kopenhag deplasmanından 3 puan alır ve Madrid Juve deplasmanında yenilmezse son maçta Juve İstanbul'a kazanmaktan başka çaresi olmadan gelecek. Dün ki maçı maalesef izleyemedim. Ama ilk yarıda ki oyunun devamlı olması halinde deplasmanda da 3 puan almak çok zor olmaz. Ancak lige bu kadroyu yansıtmak mümkün değil. Çünkü bu maça 8 yabancı ile çıkan özellikle sol ve sağ bekte görev yapan Dany ve Ebue'nin etkili oyunu yabancı hakkının kullanılacağı yer konusunda soru işaretleri oluşturdu. Mancini'nin aklında neler geçiyor kestirmek zor ancak takımda ciddi anlamda yerli oyuncu kalitesinin artması gerekiyor. Eğer bu saçma yabancı kuralı devam edecekse her hafta bunu niye kadroya almadı onu niye oynatmadı diye yazılır çizilir. Galatasaray bu galibiyetle hiç değilse UEFA'yı garantiledi. Ancak bu kadar yaklaşmışken sadece Avrupa ligiyle yetinmek istemeyeceklerdir.

C Grubu
PSG 3 maçta aldığı 3 galibiyetle grubu lider bitirdi diyebiliriz. Özellikle dün Anderlecht deplasmanında 5 golle aldığı galibiyet oldukça gösterişliydi. Zlatan'ın 3. Golünü sanırım internetten izlemişsinizdir. Enfes bir şey. Grubun sürprizi ise Olympiacos yaptı. Önce Anderlecht'i deplasmanda 0-3 ile geçti. Dün ise Benfica deplasmanında galibiyeti kaçıran taraftı. Grubun şamar oğlanı Anderlecht'i ise gelen tokatladı giden şamarladı. Artık Avrupa defterini kapattılar. Benfica ise Yunanistan deplasmanından hiç değilse yenilmeden çıkmalı yoksa onlara da Avrupa ligi yolu gözükür.

D Grubu ise
Son kupa sahibi Bayern 3 galibiyetle grubu bitirdi. City deplasmanda Cska'yı geriye düşmesine rağmen 1-2 yenerek grubu kolayladı. Artık evlerinde ki maçı kazanmaları gruptan çıkmalarına yeter. Cska Moskova fena bir takım değil ancak bu grupta olmaları onlar için şansızlık oldu. Hem City hem de Bayern kadro olarak kupanın en iyilerinden. Grubun sonuncusu Plzen ise geçen sene Fenerbahçe'ye elenerek veda ettiği Avrupa'ya bu kez daha erken nokta koyacak. Uefa bileti Cska'nın olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder