9 Ekim 2013 Çarşamba

BASKETBOL'DA CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI




Bu akşam saat 19:00'da Samsun'da oynanacak son şampiyon Galatasaray Liv Hospital ile son kupa şampiyonu Fenerbahçe Ülker maçı ile kupa sahibini bulacak. Yeni sezona iki takımda önce hazırlık karşılaşmaları sonrasında ise Türkiye Kupası maçlarıyla hazırlanma şansları buldular.
Takımlara genel olarak bakacak olursak Galatasaray geçen sene ki kadrodan basketbolu bırakan N'dong'u kaybetti yerine ise Barça'dan Javai transferini yaptı. Yine transfer döneminde Ergin ATAMAN eski öğrencisi Zoran Erceg'i CSKA Moskova'dan aldı. Yerli rotasyonu için Milli takımın değişmezlerinden Sinan GÜLER ve Mersin BB.'den Mutlu DEMİR'i kadrosuna kattı. Zaten ortalamadan iyi bir kadrosu vardı. Pota altında N'dong'un caydırıcılığına sahip olmasa da Javai iyi bir tercih gibi duruyor. Ancak keşke sezonu Gaziantep B.B.'de tamamlayan Dorsey tercih edilseydi. İki sene önce Olympiacos ile İstanbul'da Avrupa Şampiyonu olan Dorsey bu sene Barça'ya transfer oldu. Saçmalığa bakın ki Barça'nın istemediği Javai'yi kapıyoruz ancak elimizin altında duran Dorsey'i Barça'ya kaptırıyoruz. Her neyse Galatasaray geçen seneden daha iyi bir takım oluşturmadı. Geçen sene hem Efes hem de Fenerbahçe'nin kötü sezon geçirmesiyle zirveye konan Galatasaray bu sene o kadar da iddialı olamaz gibi geliyor.
Fenerbahçe Ülker ise iki senedir olağan hale gelen yeniden yapılanmaya bu sene de sil baştan devam etti. En önemli fark ise bu kez yapılanmanın başarılı olma şansı daha yüksek çünkü kariyeri başarıyla dolu olan isimlerle anlaştılar. Üstelik harcanan paranın boyutu da artık akıl almaz noktalara ulaştı. Gelen isimlere bakacak olursak; ilk olarak koç Obradovic ile anlaşıldı. Ardından ise Toronto Raptors forması giyen L.Kleiza, geçen sene Beşiktaş'ta kiralık oynayan Vidmar, pota altında Kaya Peker'in yerine Malaga'dan Zoric'i ve N.Bjelija'yı kadrosuna kattı. Yerli rotasyonunda genç yıldız adayı Kenan SİPAHİ'yi Tofaş'tan, İzzet TÜRKYILMAZ'ı Banvit'ten ve son olarak Melih Mahmutoğlu'nu Erdemir'den transfer ettiler. Ayrılanlar arasında ise kariyerinin en kötü sezonunu geçirdikten sonra tekrar eski takımına dönen M.Batiste, yine etkisiz olan R.Sato, niye geldiğini anlamadığım Trıpkovıc ve D.Andersen ile yollar ayrıldı. Bu kadar transfer bu kadar yeni oyuncu ne kadar çabuk uyun sağlar kestirmek zor. Takımın kaptanı Ömer bu akşam oynayamayacak ancak kadro o kadar geniş ki arayacaklarını sanmıyorum. Takımda geçen seneden kalan yabancılar Bo Mccaleb ve Bogdanovic var.
 Maçın hikayesini yarın yazmaya çalışacağım ancak öngörüm şudur ki Fenerbahçe rahat bir galibiyet alacak. Akşam maçı izleyebilirsem yarın yazmaya çalışacağım. Temiz bir maç olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder