2 Ekim 2013 Çarşamba

NE GOLDÜ BE



NTV kanalı dün oynanan maçlar arasından bir tanesini yayın kuralları gereği yayınlamak zorundaydı. Onlar da seçimlerini Türk milli takımında oynayan Arda'nın maçını veya Nuri'nin maçını değil de Alman milli takımını seçen Mesut'un maçını yani Arsenal Napoli maçını yayınlamayı seçti. Bize de Porto Madrid maçının özetlerini izlemek düştü. Gerçi Mesut oynadığı 15 dakikalık futbolla bu tercihi çok boş çıkarmadı ancak Arda Porto deplasmanında maç 1-1 iken 86'da öyle güzel bir gol attı ki herhalde NTV'de dahil herkes keşke diğer maçı seçseydik demiştir.

Golü izleyemeyenler aşağıda ki linkten izleyebilir. 
http://www.ntvspor.net/video-galeri/portoatletico-madrid-12

Ama yine de anlatmak gerekirse. Ceza sahası yayının hücum eden takıma göre hafif sağ tarafı barajı bozmak ve kalecinin topu görmemesi için orda bulunan Arda topa vurmak için gelen Gabi'nin hareketlenmesi ile barajın arkasına doğru bir koşu yapıyor. Gabi'nin topu harika bir şiddette yollamasıyla çaprazdan da olsa kaleci ile altıpas önünde karşı karşıya kalan Arda topu tavana asarak takımını galibiyete taşıyordu. 





Eminim daha önce çalıştıkları bir organizasyondu ancak o kadar kurnazlık gerektiren bir organizasyon ki Arda azıcık erken hareketlense Porto savunması durumu çakabilir belki de 10cm ile kurtulduğu ofsaytta kalabilirdi. Geç hareketlense bu kez topla buluştuğunda bu kez açı iyice daralacak ve gol şansı düşecekti. Ancak çok iyi bir zamanlama ile harika bir gol attılar.
Hafızası iyi olanlar 98 Fransa Dünya Kupasında oynanan Arjantin İngiltere maçında Arjantin'den J.S.Veron ve J.Zanetti'nin benzer şekilde yaptıkları organizasyonu hatırlayacaktır  o gole de çok benziyor. Onu da izlemek isteyenler aşağıda ki linkten izleyebilir.

http://www.youtube.com/watch?v=Qb4pJPaKtq4 (04:30'dan itibaren bahsettiğim frikik yer alıyor.)

Hafta sonunda Real'i deplasmanda yendikten sonra bu kez Porto'yu deplasmanda yenerek harika gidişlerini sürdürdüler. Üstelik takımdan ayrılan Falcao'nun yerini henüz tam anlamıyla dolduramamışken. Neresinden baksan büyük iş. Simone geldiğinden bu yana takımı en az iki seviye birden atlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder