23 Ekim 2013 Çarşamba

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARINDA İLK YARI SONUÇLANDI



Malumunuz Şampiyonlar ligi gerek oyunun ulaştığı seviye olarak gerekse oluşturduğu ekonomik boyut olarak dünya üzerinde ki en önemli futbol organizasyonu. Böyle olunca çok istisnai kuşaklar yakalayan takımlar hariç yarı final gören takımların ligleri bile değişmiyor. Öyle ki son 10 yılda bu kupada yarı final oynayan takımların ülkeleri sadece 6 ile sınırlı (İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Portekiz, Fransa) onlarda da Portekiz Mourinho'lu Porto ile yakaladığı harika kuşak ve Fransızların Deshamps'lı Monoca ile yakaladığı final başarısını 1 yıllık başarılar olduğu görülecektir. O yüzden bu sezonda büyük sürprizler beklemeyin. Asıl konumuza yani grupların son durumlarına bakacak olursak

Dün oynanan maçlarla birlikte E,F,G,H gruplarında ilk 3 maç oynandı. Ve ilk yarılar sona erdi. Arada yine bir haftalık boşluk var.

E Grubunda son durum şöyle oluştu.
Grubun olağan favorisi Chelsea ilk maçta evinde aldığı Basel mağlubiyetinden sonra iki maçını da deplasmanda üstelik gol yemeden 7 gol atarak kazandı. Evlerinde ağırlayacakları Schalke'yi mağlup ederlerse gruptan lider olarak çıkacaklardır. İkincilik için ise en büyük aday deplasmanda Basel'i yenen Schalke. Son aralarında ve Almanya'da oynanacak orada ki skora göre son bileti Schalke veya Basel alır ancak ibre %65 Schalke'ye dönük. S.Bükreş ise grubun sonuncusu koltuğunu rezerve etmiş durumda. 

F Grubunda durum şu şekilde.
Dün Ntv'den canlı yayınlan maçta gördük ki eski gücünde olmasa da Dortmund hala epey can yakabilecek bir takım. Liginde lider durumda olan Arsenal'i Lewandovski'nin 85'te attığı golle 1-2 yendiler. Maçı uzun uzun yazmayacağım ancak bu seviyede bu kadar bariz hatlar görmek şaşırttı beni hem Dortmund savunması hem de Arsenal savunması fahiş sayılabilecek hatalarla goller yedi. Maçta gerçek Türk Nuri'nin 90 dakika sahada kalıp Mesut'a sağladığı üstünlüğü görmek beni sevindirdi. Hala Madrid öncesi seviyesinde değil ama yavaş yavaş da olsa gelişiyor. Grupta 3 takımda 6 puanda 0 puanla son sırada ki Marsilya artık önünde ki maçlara bakar durur. Liderlik için fikstür avantajı Dortmund'da hem Napoli hem de Arsenal ile evinde oynayacak. Bir şekilde bir üst turda olacaktır. İkincilik için ise benim favorim Napoli. Hem Arsenal'i evinde ağırlayacaklar hem de daha çok isteyen bir açlıkları var. Arsenal ise sanırım İngiltere ligini kazanmayı tercih eder.

G Grubunda ki son durum şöyle
Grubun açık favorisi değildi ancak Madrid aldığı 3 galibiyet ile artık liderliği neredeyse cebine koydu. Artık yapması gereken tek şey evinde Wien'i bir kez daha yenmek. Bunu yapacak güçleri de var. Arda'nın bu takımın önemli bir oyuncusu olduğunu görmek mutluluk verici. Belki D.Costa gibi en önemli isim değil ancak o kadar değerli işler yapıyor ki hafta sonunda oyuna girene kadar takım onu çok aradı. Ve son söz Simoene'ye kim takımın başına onu getirebilirse şimdiden seneye bu kupada çeyrek finale adını yazdırır. Takımına inanılmaz hakim, ve asla panik yapmıyor. Grupta ikici olmaya Zenit daha bir yakın. Asıl rakibiyle dün oynadı ve deplasmanda kazandı. Eğer evinde de bunu başarabilirse ikinci bilet onların olur. Hatta olası bir beraberlik bile işlerine yarar. Porto Madrid ile deplasmanda oynayacakken onlar evlerinde ağırlayacak. Üstelik o tarihlerde Rusya azıcık Ilıman! Olur. Porto gidenlerin yerini henüz dolduramadı ancak durumları çok da kötü değil. Eminim 2 sene sonra başka bir yıldızlarını satarken okuruz. Adamlar başarıyı böyle bir şey zannediyor herhalde Cavcav misali kasada ki parayla övünüyorlardır. 

Son grup ise H grubu
Milan geçen maçta hakem sayesinde Ajax deplasmanından 1 puanla dönmüştü. Bu hafta evlerinde Barça'yı konuk ettiler. Maçta bu kadar erken öne geçmeyi beklemiyor olacaklar ki maçın büyük bölümünü kendi sahalarında oynadılar. Barça 1 puanı yine Messi ile kurtarırken attığı gole rağmen Messi eski tadında değildi. Bu arada maçı yayınlayan 1 TV Georgea kanalına da teşekkürü borç bilirim. Barça ilk kez puan kaybetti herhalde İspanya'da telafi edeceklerdir. Ancak hala iyi değiller. Bir türlü ısınamadım şu takıma gitti. En son Brezilya'lı Ronaldo oynarken seviyordum. O gün bugündür ısınamadım. Messi o duyguyu biraz kırdı ancak sadece o kadar. Gruba dönecek olursak iki takımda elini kolunu sallaya sallaya çıkarlar 3. İçin ise haftaya oynanacak Ajax, Celtic maçı belirleyici olacak. 

Yarın diğer grupları yazmaya çalışacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder