29 Ağustos 2013 Perşembe

SÜPER KUPAYI TİYATROCULAR KAZANDI



Dün gece 00:00 başlayan maçı bizim uşak 1'e doğru yattığı için izlemeye karar verdim. Kanal D maçı yayınlayarak yapmış olduğu güzelliği maçı İlker YASİN gibi artık miadını doldurmuş bir isme anlattırarak güzelliğinin büyük kısmını aldı götürdü. Yasin'e rağmen izlemeye başladığım maç dakikalar ilerledikçe güzelleşti. Barça evinde erken bir gol bulup rahatlamak adına maç her zaman ki yoğun baskı ile başladılar. A.Madrid ise ilk maç skoru 1-1 olduğu için gol bulmaya mecburdu. Ama ilk dakikalarda amaçları sadece savunma oldu, bunu da o kadar iyi uyguladılar ki ilk yarıda sadece Messi'nin bir pozisyonu hariç adam akıllı bir tehlike yaşamadılar. Yorulan Barça dakikalar ilerledikçe pozisyon vermeye başladı. D.Costa ile bir kaç kez yoklanan kale en önemli tehlikesini Arda ile yaşadı. Hızlı hücumda güzel pasların sonunda top ceza sahasında Arda ile buluştu. Arda önce Pique'yi bakkala gönderen bir çalım attı. Sonra ise daha iyi vuruş yapabilecekken biraz telaş ile topa iyi vurdu ancak maçın iyilerinden Valdes güzel bir kurtarışla topu kornere çeldi.

İkinci yarıya Madrid ekibi daha iyi başladı ancak pozisyon bulmakta epey zorlandılar. Sadece maçın Madrid adına en etkisiz ismi D.Villa Berkamp vuruşu olarak adlandırabileceğimiz bir plase ile köşeyi gördü ancak yine Valdes gole engel oldu. Maç bu dakikadan sonra ise bitti denebilir. Performansını büyük takdir ettiğim Simoene bence yanlış bir değişiklik yaparak Arda'yı kenara aldı yerine ise 2 senedir top oynama isteğini kaybetmiş Adrian'ı oyuna sürdü. Takım zaten hücumda üretmekte zorlanırken artık hepten şişirme veya uzun toplara mecbur kaldı. Bu da Barça gibi bir takıma karşı sonuç vermedi tabii ki.

Gelelim maçın hakemine bir pozisyonda uzak noktada Alves ile Felipe bir ikili mücadeleye girdi. Oyun devam ederken birden yerde yatan Alves için oyun durduruldu ve Felipe'ye kırmızı kart çıkardı. Buraya kadar normal. Normal olmayan kart kararını pozisyona yakın olan yardımcıdan değil en uzak noktada ki 4. Hakemden almış olması. Tekrarda bile ne olduğu net olarak belli olmayan pozisyonda o mesafeden 4.hakem ne görmüş olabilir acaba?

Ve kırmızı kartta bağımsız olarak maç boyunca her Barcelona'lı oyuncu o kadar kendini attı ki artık TV başında ki ben bile dayanamayıp sövdüm. Başta Mascerano olmak üzere Pique, Busques, Neymar, J.Alba yani kısaca aklınıza kim gelirse gelsin hepsi kendini yere atmaya o kadar hevesliler ki. Anlaşılır düzeyde değiller. Ne yazık ki Messi de bu isimlerin arasında kendine yer bulur. Neymar'ı bilerek yazmadım o sadece kendini atmak için düşmüyor gerçekten o kadar fiziksiz ki kim dokunsa yerde kalıyor. Transfer olmadan Avrupa futbolun etkin olamayacağını yazmıştım hala fikrimin arkasındayım. Fena halde Madrid'in Robinho transferine benziyor.
Kabul ediyorum ben pek Barcelona taraftarı sayılmam sadece Brezilyalı Ronaldo oynarken sempatik gelirlerdi gözüme. Ama Messi bile onları sevmemi sağlayamadı. Dün akşamda üstelik Arda çok güzel oynarken bu kadar çirkefçe hareket etmelerini yakıştıramadım. Arda'nın gördüğü karta gelince gereksizdi ama bence hocası onu oyundan almasaydı kesinlikle kendini attırmazdı. Sanırım nasılsa yedek kulübesindeyim diye rahat davrandı. Atıldıktan sonra hakeme yapmış olduğu YUSUF YUSUF işareti bizim dilimize maçı düzgün yönetmeye götün yemedi şeklinde çevrilebilir. Ancak internette yazılanlara göre İspanya medyası bunu tetik çekme hareketi olarak algılamış. Komikmiş gerçekten ama Arda'ya bu ergen hareketleri yakışmadı. Penaltı pozisyonunda da penaltı yoktu. Pedro kendini bıraktı ve hakem bunu yedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder