26 Ağustos 2013 Pazartesi

FENERBAHÇE: 1 ESKİŞEHİR: 0



Üst üste 3 yenilgi alan Fenerbahçe şampiyonlar ligi maçı arasında evinde Eskişehir ile çok kritik bir karşılaşmaya çıkacaktı. 3 maçta zaman zaman iyi oyun ortaya konsada sonuç ve oyunun geneline bakıldığında ilerisi için umutlu olmak güç. Sakatlıklar ve yabancı sınırlaması sonucu Ersun YANAL'ın kadro tercihi epey sorgulandı maçtan önce. Kalede cezalı Volkan'ın yerine Mert savunmanın sağında sakatlığını atlattığı düşünülen Gökhan, stoperde Alves ve Egemen ideal ikili olarak yer aldı. Sol bek ise bu bölgede bu sene ilk kez denenen Caner vardı. Sol bek olarak alınan Kadlec'in hücumu o kadar sınırlı ki stoper alternatifi olarak kullanılması daha akla yatkın duruyor. Caner ise kesinlikle sol bek değil. Umalım ki bu bir maçlık bir tercih olsun. Yok o bölgeden çok açık veririz. Orta sahada bu kez Konya maçında sonradan oyuna girmesi gereken Selçuk 11'de kendine yer buldu. Yanında ise sezona formsuz giren Meireles vardı. Sola yakın oynayan isim bu defa Alper olurken sağ taraf tartışmasız Kuyt'a emanetti. İleri ikili ise Emenike ve Webo'dan oluştu. Aslında oyun yapıları birbirine benzeyen bu isimlerden sadece biri tercih edilseydi de olurdu. Ama elde yerli bir forvet alternatifi olmayınca saçma düzenler ve yapılar izlemek zorunda bırakılıyoruz.
 Maçın başında ilk kez oynayanlardan ötürü olsa gerek takım ne yapacağını bilmez bir haldeydi. İlk yarıda iki takımda çok önemli bir fırsat yakalamadan soyunma odasına döndü. İkinci yarıda ise Fenerbahçe galibiyete olan ihtiyacına bakmaksızın yine ortada bir oyun oynuyordu. Bir pozisyonda maçın etkisiz isimlerinden Emenike sol taraftan ceza sahasına girmeden arka direğe bir orta kesti. Eskişehir'in genç sol beki Tarık kafasına doğru gelen topa müdahale etmek yerine bekleyince arkadan koşu halinde gelen Kuyt topu kafayla uzak direğe yollayarak takımın galibiyet golünü attı.

Golden sonra Ertuğrul SAĞLAM'ın Necati hamlesi geldi. Maçın başında yedek kalmasını anlamadığım Necati biraz kilo fazlasına rağmen etkili olduğu söylenebilir. Bir çok pozisyona girerek kalitesini gösteren Necati kaçırdıklarıyla ise neden Galatasaray'da tutunamadığını anlatıyordu. Hakemin bence ucuz olarak verdiği penaltı kararında topu biraz göstere göstere kalecinin sol tarafına atması da olaya iyice tuz biber oldu.

Sonuç olarak Fenerbahçe yine ahlar vahlar arasında geçen bir karşılaşmada bu kez kazanmayı başardı. Salı günü şampiyonlar ligi maçını izlemeyin derim. Boşuna canınız sıkılmasın tarihi bir yenilgi almazsak iyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder