20 Ağustos 2013 Salı

İLK HAFTANIN ARDINDAN



Türkiye Süper Ligi nihayet başladı. İlk haftanın ardından akılda neler kalmış bakalım?



Antalya: 0 K.Erciyes: 0
 İlk maç beklendiği gibi tatsız ve heyecansız başladı. Samet AYBABA takımlarının genel yapısına uygun olarak sert bir takım kurmuş. Ama bu aynı zamanda tatsız bir takıma dönüşmelerine de sebep olmuş. Erciyes ise Fuat ÇAPA'yı takımın başına getirerek bu sene ligde kalmayı neredeyse garantilediler. Deplasmanda aldıkları bu 1 puanın değerini sezon sonuna doğru daha net anlayacaklar.

Karabük: 2 Kasımpaşa: 0
Sezona flaş transferlerle giren Kasımpaşa'nın en büyük soru işareti tabii ki Shota her kötü sonuçta Shota bu takım için yetersiz eleştirilerine maruz kalacaktır. Karabük ise 2 senedir bir türlü bitiremediği stadının cezasını az kaldı geçen sene küme düşerek ödeyeceklerdi. Ama bu sene Tolunay hoca ile lige iyi bir başlangıç yaptılar. Geçen seneden form tutma sinyalleri veren Gökhan ÜNAL bu seneye çok güzel bir kafa golü ile başladı. Ama benim sezon boyu takip edeceğim isim Ahmet İlhan ÖZEK olacak geçen sene ki formuyla milli formaya yükselen Ahmet İlhan bu sene parlamasını beklediğim isimlerden. Ayrıca Lua Lua'nın attığı golde mükemmeldi. Yarım sahadan fazla top süren ve dar açıdan köşeyi bulan Lua Lua Karabük'e galibiyeti getirdi.

Ç.Rize: 1 G.Birliği: 0
Ligin yeni takımı Rize geçen sene devre arasında transfer ederek ligden çıkma favorisi haline geldiği Sercan KAYA'nın kaymağını yemeye devam ediyor. 1461'den gelen Sercan girdiği gol pozisyonunda sakin kalarak kalecinin yatmasını bekledi sonrasında ise boş kaleye topu yuvarlarken zorlanmadı. Golden sonra ise R4bia'ya bir selam da o yolladı. Rize taraftarıyla yeni stadıyla lige renk katan bir takım. Rıza hocayla küme düşme tehlikesi yaşamayacaklardır. G.Birliği ise Fuat ÇAPA'yı yolladıklarına pişman olabilirler. Metin DİYADİN iyi bir hoca ancak takımın yapısı çok değişti. Yeni bir takım kurmak kolay olmayacaktır.

Torku Konya: 3 Fenerbahçe: 2
Maç ile ilgili zaten uzun bir yazı yazmıştım o yüzden ayrıntıya girmeden şöyle diyebilirim. Eğer Konya ilk yarıda ki oyununu oynarsa ve bu oyuncu kadrosuyla düşmenin en önemli adayı olur. İkinci yarıda ki oyun ise Fenerbahçe'nin hatalarından kaynaklanıyor gibi yani her zaman böyle rakip bulamayabilirler. Moralleri üst seviyedeler bu havayı sürdürebilmeleri önemli. Fenerbahçe ise çoktan yarın oynayacağı maçın havasına girmiş olmalı başka türlü bu mağlubiyeti atlatmaları zor. Üstelik hafta sonu evinde Eskişehir'i ağırlayacaklar.

Akhisar: 3 Elazığ: 1
Geçen sene bıraktığı yerden devam eden bir başka takımda Akhisar. Lige son haftalarda ki çıkışı ile tutunan Manisalılar bu sene golcüleri Gekas'ın yokluğuna rağmen çok iyi bir başlangıç yaptılar. Bu sezon yine düşme yolunda direkt rakipleri olacak Elazığ'dan alınan bu 3 puan sene sonunda çok daha değerli olacak. Elazığ ise yeni hocası ve yeni oyuncularıyla henüz çok toy gözüküyorlar. Maç içinde pek çok pozisyonu biraz şans çokça beceri eksikliğinden harcadılar.

Eskişehir: 2 Bursa: 0
İlk haftadan eski yeni karşılaşması olarak ilginç bir karşılaşma oldu. Bursa'da çok önemli işler yapan Ertuğrul SAĞLAM ve daha önce Bursa forması giyen N'diaye ilk haftadan eski takımlarına karşı oynadılar. Bursa ise Hikmet KARAMAN'ı yolladıktan sonra Daum ile ilk maçını eski hocası ile oynamak zorunda kaldı. Yapılan transferlerin çok etkisiz kalması sonucu Avrupa'dan elenen Bursa bu haftada yeni stoperlerinin sakarlığına maruz kaldılar. Bu sezon ligde ki ilk gollerini yeni transferleri Civelli'nin ayağından yediler. Golü izlemeyenlere tavsiye ederim. Etrafında hiçbir tehdit olmayan Civelli topu kaleciye bırakma ile kornere atma arasında kalınca köşeden içeriye atıyor. Transfer edildiğinde Fenerbahçeli Luciano gibi golcü olduğundan bahsedilen deneyimli Arjantinli herhalde bunu kastetmiyordu.

Beşiktaş: 2 Trabzonspor: 0
İlk haftanın en isimli maçı beklediğimden daha sert geçti. Özellikle Colman denen karaktersiz yaptığı sertlikle futbol dışına çıkmayı başardı. Ama hakemlerimiz nedense gram ilerleme göstermiyor. Maçı 3 kırmızı ile bitirmesi gerekenler bazen bir sarı kartla idare edilirken bazen onu bile göremiyoruz. Sezon öncesi Beşiktaş'ın bence iki yumuşak karnı vardı. Birincisi sol bek pozisyonunda gözü kapalı formayı teslim edeceğiniz bir isim olmaması. İkincisi ise Teknik Direktör Bilic'in tecrübesiz olmasıydı. İlk haftanın sonucuna bakarak bunlardan arındıklarını söylemek güç üstelik stat konusunda ki dağınıklık ilerde bekledikleri desteği almalarını engelleyebilir. Trabzonspor ise daha karışık halde geçen seneden daha iyi olmadıkları gibi olacaklarına dair bir emare de yok. Tek umutları geleceği söylenen santrafor ve diğer yeni transferlerin form tutmalarını beklemek.

Kayseri: 1 Sivas: 0
Niye pazartesi oynandığını anlamadığım bu maç hafta içine kurban gitmiş gibi duruyor. Bobo'nun önce gitmek istemesi sonrasında ise sakatlanmasıyla Nobre transferinin ne kadar yararlı olduğunu bir kez daha anlayan Kayserililer kolay geçmesini beklediğim maçta ecel terleri döktüler. Maçın tek golü geçen sene ki oyunuyla Milli takıma yükselen Sefa'dan geldi. Gurbetçi olan genç golcünün adı bir süre Beşiktaş ile anılmıştı. Ama Kayseri bu tüccar mantığıyla Amrabat'tan aldığını almadan onu elden çıkarmaz. Sivas ise bir garip takım oldu. Erman'ın Galatasaray'a gitmesiyle önemli bir eksilik oldu. Atııf iyi bir oyuncu ancak çok savruk. Kamil Grosickie'de aynı şekilde. Henüz taze antrenörleri R.Carlos'u yedek kulübesine bile oturtamadılar. Ama takım yine de beklediğimden iyi bir oyun ortaya koydu. Biraz becerikli olsalar en az 1 puan alırlardı. Ligimizin kasapları listesine bir oyuncu da Sivas eklemiş Da Costa isimli vatandaşı almak için transfermarkt'ın haberine göre 2 milyon avrodan fazla para veren Sivas sanırım adının çıkmasından sonra kart cezasından fırsat bulup da oyuncudan faydalanamayabilir. Özellikle bir pozisyonda önce Bisesswar'ı biçtikten sonra seken top Kayserililerde kalınca oyunu devam etti. Çevik bir şekilde kalkan Da Costa topu alan Kayseriliyi de faulle durdurdu. Hakemse sadece uyarmakla yetindi. Da Costa neyse ki sertliğe devam etti de maçı kartsız bitirmedi. Sivas'ın geleceği ışık vermiyor. Kayseri'nin ise daha yolu var ama umutluyum.

Galatasaray: 2 Gaziantep: 1
Haftanın ilk olması gerekirken son maçı olan Şampiyonun maçıyla bitirelim. Galatasaray maça fırtına gibi başladı. Drogba ile golün önce kokusu geldi. Sonrasında ise maçın adamı olabilecek kadar gol çıkaran kalecinin hatasında Snijder golü geldi. Maça tam anlamıyla ideal 11 ile başlayan Terim sol bekte Hakan BALTA'dan eminim beklediğinden çok daha fazla katkı aldı. İleriye çıkan iki kez gole yaklaşan bir sol bekiniz varsa kim başka transfer ister ki yeter ki istikrarlı olarak o bölgelere girmeye devam etsin. Gaziantep'ten bir sürpriz beklemiyordum ama ilk yarıda ki bu kadar silik bir oyunu da beklemiyordum. Dedim ya kaleci Karce gününde olmasa maç daha ilk yarıdan farka giderdi. Ama kaleci Karce'de de biraz Türklük var herhalde maçın başında yenmeyecek golü yiyen de o maç içinde en 4 tane yese kimsenin laf edemeyeceği golleri çıkaran da o. Yine ikinci yarıda Burak pozisyonunu kaybederken bodoslama çarpıp penaltı yaptıran da o. Maç artık gitti derken oyuna sonradan giren Muhammed'in harika golüyle bir nebze olsun ümitlenen Antep yine de oyunun devamında varlık gösteremedi. Şampiyon son 15 dakika zorlansa da kazanmayı bildi ve rakiplerine güzel bir mesaj vermiş oldu. Bu ligde şampiyon ancak Galatasaray kötü oynarsa değişir.

Haftanın en iyi 3 golü

3. Gökhan TÖRE (Beşiktaş - Trabzon ) İlginçtir bu maçta ki golü Gökhan'ın kariyerinin ilk profesyonel golü

2. Lua Lua ( Karabük - Kasımpaşa ) Muhteşem bir top sürme ve direk dibine yumuşakça bırakışı

1. Muhammet DEMİR ( Galatasaray - Gaziantep ) Meç belki kötü bitti ancak Muhammet ceza sahasında havalanan topa harika bir röveşata yaparak haftanın golünün sahibi oldu. 

Golleri bu linkten izleyebilirsiniz : http://www.ligtv.com.tr/goller/spor-toto-super-lig

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder